zondag 21 september 2014

94 Kleurig

De  Buytenhof in Rhoon

Kleurig

Het was de afgelopen week NAZOMEREN in hoofdletters en dat is zeker zo in mijn huidige situatie. Hoewel ik nog wat ontheemd ronddwaal begin ik langzaam aan weer mijn draai te vinden.

Deze week zag ik voor het eerst in 46 jaar Prinsjesdag live op de televisie en ik vind het een mooie woordspeling dat die dag de “Miljoenennota” wordt gepresenteerd. Want voor al die pracht, praal en mankracht zal dit hele circus zeker miljoenen kosten en dat zal met een gepeperde nota worden afgerekend. 

Maar ik ben deze 3e dinsdag in september eens even lekker gaan zitten voor de kleurige hoedjes en die mochten er weer zijn dit jaar.

Het is niet alleen mijn huid die langzaam de kleur van een gepensioneerde krijgt. Ook de herfst sluipt langzaam dichter bij met zijn kleurenpracht. Her en der verschijnen de pompoenen en kalebassen in alle vormen en kleuren.


Kwekerij Roest te Vierpolders

Ik was deze week bij Kwekerij Roest in Vierpolders waar je alle kleuren van Pompoenen en Kalebassen tentoongesteld ziet. In het streekwinkeltje vindt je alles over Pompoenen die gesorteerd liggen op soort en smaak. Op de site kun je alles over Pompoenen vinden inclusief recepten.

Ik vind die Pompoenen en Kalebassen altijd weer betoverend en ze zijn heel fotogeniek. Eerdaags ga ik weer mijn favoriete Pompoensoep maken (zie nummer 42 Kleur I)

Wil je eens iets anders, maak dan eens Pompoenjam:

250 gram Pompoen (geschild en in kleine stukjes gesneden)
Geraspte schil van 1 citroen
Sap van 1 citroen
1 theelepel kaneel
150 gram Rietsuiker

Kook de pompoen en de citroenrasp in een klein laagje water gaar en voeg de kaneel, de citroensap en de rietsuiker toe. Roer alles door elkaar en het geheel voorzichtig aan de kook. Zet het vuur laag en laat de jam indikken tot de gewenste dikte. Vul de jampotjes en draai de deksels er stevig op. Heerlijk op een knapperig vers broodje.



De Zoete Kers  te Serooskerke

Ook De Zoete Kers in Serooskerke is in deze tijd een betoverende plaats. Maak er een dagje Zeeland van want het is echt een bezoek waard. Ook daar vind je een regenboog aan kleurige Pompoenen die prachtig worden gepresenteerd.

Het was een week vol terrasbezoekjes. Een gezellige lunchafspraak bij Abel in Rhoon. Heerlijke appels geplukt bij De Buytenhof in Rhoon en ik genoot daarna ook weer even een terrasje in de zon. De nodige kopjes koffie in eigen dorp op een terrasje op het plein en een hapje en een drankje in de avondzon op een terras gewoon vlak bij huis. Wat is het genieten en toch nog steeds vreemd om zo vrij te zijn.




De draad weer opgepakt

Ik kom wel weer een beetje in mijn ritme en heb de “draad” letterlijk en figuurlijk weer opgepakt. Ik hervindt de creatieve spirit die ik bezit en pak mijn oude hobby’s op. Ik heb al een warme wintersjaal opgezet en ben bezig met een nieuwe garderobe. Ik ben nooit een stilzitter geweest en dus is mijn vrije tijd zo gevuld.

De herfst ik hou ervan, van de kleuren en geuren. De natuur nodigt uit tot het schieten van plaatjes en dat zal ik dan ook zeker de komende tijd gaan doen en bij het vallen van de avond zal ik de pennen ter hand nemen. De dagen korten al en van mij mag het nog lang na zomeren, maar ik ben ook klaar voor de donkere dagen.



Oude hobby's komen tot  leven

Doordenker:

De beleving van de een is niet de realiteit van de ander.

In de Spotlight:

Ter gelegenheid van de 89e verjaardag van mijn moeder had ik een High Tea gereserveerd bij Pannenkoek De Molen in Spijkenisse en samen met mijn neven en nichten werd het een geslaagd feestje met heerlijke hartige en zoete hapjes. Pannenkoek De Molen is een echte aanrader als er iets te vieren is.

Bij Ageeth die de site Ag(eet)h & Eet schrijft vind je ook heerlijke recepten o.a. van geroosterde Pompoensoep.

Bij de herfst horen paddenstoelen en op de site van Gewoon Hannah heb ik met verbazing zitten lezen dat je met paddenstoelen textiel kunt verven. Op haar site vind je ook prachtige foto's van paddenstoelen.



Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.






8 opmerkingen:

  1. Jij bent inderdaad ook wel een heel erg bezige bij. Maar lekker juist, dat je van alles doet en onderneemt. Heerlijk een warme wintersjaal breien en zelfs je eigen garderobe naaien... Ik naaide afgelopen winter twee rokjes voor mezelf...voor het eerst in heel lange tijd weer eens. Dat was wel weer heel leuk, dus maar weer eens op zoek naar een leuk lapje...
    Ik wens je een heel fijne avond en een heerlijke nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Mirjam, Je bent een trouwe lezer en dat is leuk te horen. Bedankt weer voor je reaktie.
      Fijne zondag nog.
      Groetjes El

      Verwijderen
  2. heerlijk om zo bezig te zijn , straks kom je nog tijd tekort hahaha
    geniet er maar van !! lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vervelen heeft nooit in mijn woordenboek gestaan Marja dat weet je toch ....
      Liefs El

      Verwijderen
  3. hallo, zojuist je blog gevonden en genoten van de verhalen maar nog meer van de prachtige collages !!
    ook heb ik mee aangemeld om je te volgen;
    hartelijke groet Lidey.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welkom Lidey, Ik probeer elke zondag rond 17.00 uur een blog te plaatsen inclusief collages....
      Hartelijke groeten El

      Verwijderen
  4. Goed bezig El!! Jij zal je ook geen moment vervelen. Mooi geschreven!
    Lieve groet Annemiek

    BeantwoordenVerwijderen