zondag 23 juni 2013

26 Tijd


Tijd

De zomer is begonnen en dat is altijd een heerlijke tijd voor wat de festivals betreft.
Alleen laat het weer te wensen over en daar wordt natuurlijk door veel mensen over gezeurd en geklaagd. Maar dat klagen en zeuren over het weer is zo zinloos. Aan het weer kan niemand iets veranderen. Het is dus tijdverspilling om te zeuren over het weer.

Dus lieve mensen verspil geen kostbare tijd en geniet van deze zomer. Er is zoveel te doen op cultureel gebied en wat zou het jammer zijn als al die festivals worden gemeden omdat het weer tegen zit.

Je bent een Hollander of niet? Gewoon lekker aankleden, naar buiten en genieten!

Ik was dit weekend bij de Parade het reizend Cultureelcircus van Nederland in het Rotterdamse Museumpark. Een jaarlijks evenement waar vele podiumkunsten samenkomen. Het was bepaald geen zomerweer maar het was genieten op de terrassen en natuurlijk in de tenten van de kleine en grote voorstellingen.

Ik genoot van een prachtige voorstelling van De Volksopera – Geen Liefde zonder Vrijheid een voorstelling met prachtige muziek over het slavernijverleden van Nederland.

Ook zag ik de hilarische voorstelling van Dood Paard – Collega & Collega over collega’s die samen op een “gezellige” vakantie zijn met een verrassend slot.

Van de kleine voorstellingen bezocht ik Chantal Heeswijk- De Woorden Winkel. Bij haar kon je schrijfsels kopen en horen. Tijdens de korte voorstelling werden haar schrijfsels voorgedragen op hilarische en ontroerende wijze. Waarbij zij haar werk illustreerde via projectie.

Maar wat ik het meest hilarisch vond was de kleine voorstelling “Ongepast Drama” in het theater Acht Kuub. Een voorstelling met diepgang over bezuinigingen in de breedste zin van het woord. Geweldig gemaakt door Kuypers & Werkema en zeker een aanrader. Diva’s met een groot talent in een klein theater. Een passender titel hadden zij niet kunnen bedenken. Ik ga er niets over verklappen U moet deze voorstelling zelf maar gaan kijken.

Met een zonnig humeur ging ik huiswaarts nagenietend in de Metro bedacht ik dat het weer een "mooie" zomerdag was geweest.

U denkt nu misschien ik mis de rode “digitale” draad. Maar ik kan daar kort over zijn.
Opvallend was tijdens de Parade dat in de helft van de voorstellingen die ik zag gebruik werd gemaakt van de IPod voor de muzikale omlijsting. Een verrassende ontdekking.

De Parade staat nog tot 30 juni 2013 in het Museumpark in Rotterdam. Daarna van 5 t/m 14 juli in het Westbroekpark in Den Haag, 19 juli t/m 4 augustus in het Moreelsepark in Utrecht en 9 t/m 25 augustus in het Marten Luther Kingpark in Amsterdam. Kijk voor de voorstellingen op de site.

Tip: Verspil je tijd niet aan zeuren. De zomer moet je zelf kleuren!

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.
U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik daarvoor op: Opmerkingen)


1 opmerking:

  1. helemaal mee eens!! dat zeuren heeft geen zin !!

    en anders zijn er ook zo hier en daar nog heel veel leuke binnen activiteiten !

    fijne week lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen