zondag 30 juni 2013

27 KringloopKringloop

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond de kringloopwinkels. Een mooie bijkomstigheid van de crisistijd. Want ik ben een liefhebber en doe graag de “Kringloop”.

Deze week vond ik weer een juweeltje en dat maakt mijn dag, al is die nog zo druilerig, zonnig. Als een ware schat staat het dan later, na een grondige poetsbeurt te pronken bij mij thuis.

Alles heeft zo zijn kringloop bedacht ik deze week. Het leven, de natuur, de economie, de mode en wat al niet meer.

Mijn moeder zei weleens: "In een mensenleven zie je herhaaldelijk dezelfde dingen terugkeren." En als je jong bent denk je daar heel anders over. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ook al in de "herhalingen" zit.

Wat nu hip is of "Cool" is niet echt nieuw voor mij. Evenals een crisis, een reorganisatie, dreigende ontslagen, bezuinigingen. Het tij herhaalt zich op alle vlakken telkens opnieuw.

In Den Haag worden visieloos pleisters geplakt las ik van de week ergens en dat leidt nergens toe. Maar heb ik dat ook al niet eerder gehoord?

De kringloop van ons leven zorgt ervoor dat er steeds weer een nieuwe generatie is met nieuwe plannen, die de generatie daarvoor al eerder heeft zien verdwijnen omdat het niet werkte. En wat je vooral niet moet doen is naar al die ervaringen luisteren.

Ik vraag me in de "herhaling" steeds vaker af of dat ooit zal veranderen. Zal de mens niet altijd ontevreden blijven, ondanks dat wij het hier in ons kleine landje goed hebben. Is mopperen misschien onze tweede natuur geworden?

In onze welvaart waar ook veel mensen leven die het echt moeilijk hebben, zijn het diegene die alles bezitten die het voor het zeggen hebben.

Tip: Bedenkt dat een ander nog met veel plezier van uw afdankertjes kan genieten. Lever uw afgedankte goederen en kleding eens in bij een kringloopwinkel in de buurt. Die met de opbrengst vaak goede doelen steunt

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.

U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik daarvoor op: Opmerkingen)

2 opmerkingen:

 1. Mooie blog weer Elly. Sommige herhalingen zijn, zoals je ook schrijft, niet voor iedereen herhalingen! Het is de (kring)loop van het leven. Als je jong bent is alles nieuw en voor het eerst. Als je ouder en ouder wordt zijn dezelfde ervaringen herhalingen. Tegen de tijd dat het herhalingen van herhalingen worden, is je leven voorbij. Over herhalingen gesproken: zelfs op de televisie kun je tegenwoordig alle programma's nog een keer zien onder de noemer herhalingen!!!!
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fijne blog weer om te lezen! en mooie vondst heb je gedaan!
  voor veel mensen een uitkomst dat de kringloop bestaat !

  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen