zondag 17 november 2013

47 UitlaadklepUitlaadklep

Naast mijn laptop heb ik een kop dampende Earl Grey tea staan, mijn favoriete thee. Even tijd voor een stukje schrijven. De foto’s maakte ik vanmiddag gewoon thuis met behulp van de statief. Ik vind het altijd heerlijk om zo lekker creatief bezig te zijn. Voor mijn creatieve kriebels is het maken van mijn wekelijkse blog een uitlaadklep geworden.

In mijn lange lindelaan zijn deze week de lichtjes in de bomen aangegaan en dat betekend dat de feestmaand in zicht is. De Sint is met veel commotie in de afgelopen weken toch gewoon aangekomen en in de winkels wordt al druk geshopt. Goed voor de economie die héél langzaam weer stijgt.

Wat gaat de tijd toch snel en wat zit er weinig tijd in een week of ligt dat nou aan mij. Of heeft dat met de tijd te maken of misschien met mijn leeftijd.

Ik denk ook dat het komt omdat de maatschappij veel energie van ons opslokt, alles wordt steeds ingewikkelder. In deze tijd van het jaar worden we belaagd met reclamespotjes en televisieprogramma’s die ons waarschuwen prijsbewust te zijn voor wat betreft de zorgverzekering.

Als je de voordeligste wil gaan uitzoeken moet je daar toch de tijd voor nemen en “tijd” dat is die wij tegenwoordig niet "over" hebben.
Ik stond zaterdag in “mijn” supermarkt en zoals jullie in mijn voorgaande o.a. in nummer 33 hebben kunnen lezen ben ik ook redelijk bewust bezig met voeding tegenwoordig. Bewust boodschappen doen kost behoorlijk wat tijd, omdat ik wil weten wat er in een product zit lees ik dan ook vaak het etiket.

Zaterdag stond er een oudere dame naast mij in de supermarkt waar ik altijd kom. Het was duidelijk dat zij iets zocht en ik vroeg of ze het kon vinden. Nee, was het antwoord en we raakten aan de praat. “Er is veel te veel keus tegenwoordig”, zei de oudere dame en ze vertelde dat het vroeger wel anders. De keus was toen veel beperkter. Maar voegde zij eraan toe, dat maakte het leven ook eenvoudiger.

Ik vervolgde mijn boodschappenritueel met het gesprek in mijn achterhoofd en daarmee de vraag: “Waarom hebben wij eigenlijk de keus uit honderden soorten van alles?” Ik bekeek de schappen ineens heel anders.

Al die soorten, dat is niet in het belang van de koper. Nee, het is uitsluitend in het belang van de voeding- en warenindustrie. We kopen daardoor meer dan nodig is, eten meer dan gezond voor ons is en geven bovendien onnodig veel geld uit. En over wat er dan vervolgens weer wordt weggegooid zal ik het maar niet hebben.

Terwijl ik dit schrijf denk ik: “Die zorgverzekering kan véél goedkoper.”

Misschien is het volgende een goed voornemen voor ons allemaal, voor de komende feestdagen en het nieuwe jaar. We kopen minder en verstandiger in, eten eenvoudiger en geven geen "luxe" cadeautjes. Back to basic!

Dat zou in de toekomst kunnen betekenen dat we gezonder worden omdat we verstandig en minder gaan eten en dan kan die zorgverzekering standaard in kosten naar beneden. Dan kost het ons ook minder tijd en energie te shoppen naar de goedkoopste zorgverzekering.
Genoeg kritische woorden, nu nog even wat leuke vermeldingen.

Ik was deze week gezellig bij mijn vriendin op bezoek, we hadden even wat ervaringen uit te wisselen en het is altijd erg gezellig om elkaar weer te zien. Vol trots vertede zij dat haar huis voor de derde keer op rij wordt gefotografeerd voor de woonbladen en op Little White Heaven  kun je haar eigen foto’s zien. 

En van Sophie Sweet Vintage , de dochter van weer een andere vriendin, ontving ik vandaag ook een leuk bericht. Haar blog wordt in de nieuwe Margriet More genoemd en hoe dat zo is gekomen kun je lezen en zien op haar laatste blog.

Ik bezocht vandaag de site van Museum De Kantfabriek waar ik nog steeds eens naartoe wil en zocht of er een blog van De Kantfabriek bestond en ik kwam uit bij Lavendel & Oud Kant  een blog die ik al volgde en daar hoorde ik een liedje over vervlogen tijden, dat ook jullie zeker ook eens moeten beluisteren.

Tip: Aardig zijn voor jezelf levert meer op dan je verwacht.


Liefs,
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.
U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik daarvoor op: Opmerkingen)


4 opmerkingen:

 1. Altijd gezellig en weer fijn om je blog te lezen en dank voor het "linkje"

  lieve groet,Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief dat je me genoemd hebt :) Fijne week weer El!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's daarin heb je ook duidelijk je uitlaadklep gevonden ;-)
  Ik probeer wel om bewust boodschappen te doen maar een mens komt snel in verleiding hihi
  Zolang het maar niet de spuigaten uitloopt ... En een beetje minderen kunnen we allemaal.
  Fijn weekend! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Anita en inderdaad leef ik me ook uit in de foto's. Fijn dat anderen daar nu van meegenieten.
   Fijn weekend!

   Verwijderen