zondag 24 november 2013

48 Geneugten


 Geneugten

Ik ben net thuis van een avondje theater en schrijf nog even wat voor het slapen gaan. Het was een mooie week en wat heb je het geluk aan je zijde als je met volle teugen van de geneugten van het leven kan genieten.

Deze week heb ik de tentoonstelling “Da Vinci the Genius” in het oude postkantoor op de Coolsingel in Rotterdam bezocht. Een mooie locatie voor een prachtige tentoonstelling, die druk werd bezocht. Maar dat prachtige oude postkantoor had wel vooraf grondig schoongemaakt mogen worden, het is bepaald geen visitekaartje voor de stad Rotterdam.

En wat Da Vinci betreft, die man was werkelijk geniaal. Ik vraag me af of er in de huidige tijd nog van die grootmeesters rondlopen. In onze tijd zou hij hoogbegaafd en ADHD’er genoemd worden denk ik. Was er ooit rust in dat brein?

Zijn er in onze tijd ook van die genieën overdacht ik ’s avonds thuis? Ik kwam uit bij Steve Jobs. Maar hoewel hij ook een genie was, vraag ik mij af of hij kon schilderen.

Vrijdag had ik een dag vrij en ging ik al vroeg op pad richting Goes. Wat een luxe zo’n gezellige dag op een normale werkdag.

Goes is zeker de moeite waard om eens naar toe te gaan. Je vind er veel historie en je kunt er ook heel gezellig shoppen. De camera had ik meegenomen en ik schoot genoeg plaatjes om mijn blog weer op te leuken.In Goes vindt je winkeltjes waar de tijd heeft stil gestaan en die je een blik gunnen in lang vervlogen tijden. Op de foto zie je een manufacturenwinkeltje, het meubilair jaren vijftig denk ik. In de etalage een maillot op een hangertje. Zo charmant, zo vintage en dus zo van nu.

Maar wat ik helemaal geweldig vindt en een absolute must als je in Goes bent is: “Het Postkantoor” een restaurant waarin de elementen van het oude postkantoor bewaard zijn gebleven en het interieur maakt het geheel af. Hier zie je het gebruik van vintage terug op een geweldige manier. De foto’s geven je enigszins een beeld.


Misschien is het een goed idee voor de hoge heren van de stad Rotterdam om daar nou eens een voorbeeld aan te nemen.

Zo zou het Oude Postkantoor op de Coolsingel een trekpleister kunnen worden. Want zeg nou zelf een stad met zoveel moderne architectuur mag zijn oude historische schatkamers toch niet laten verloederen. Schande! 
 

Blog in de Spotlights:

Ingrid, de schrijfster van het boek “Kringloop Geluk” was ook in Zeeland en dat kun je lezen in haar blog Ing-things  
Ook deze week weer een blog waar je blij van wordt kijk maar eens naar: Bezig en Blij 
Janina van Elke dag zaterdag heeft ook een gezellige blog en heeft Instagram ontdekt, zij doet ook aan recyclen. 

Tip: Met altijd kijken naar wat anderen hebben verlies je veel tijd. Zoek het geluk in jezelf en wees trots op wie je bent. Het leven is te kort om daaraan voorbij te gaan.

Liefs,
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.

U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.

(klik daarvoor op: Opmerkingen)

6 opmerkingen: