zaterdag 19 april 2014

69 MensenMensen

Het was mijn verjaardag deze week en een vriendin verraste mij met een gezellige vriendinnenmiddag. In de zon op een terrasje in Rotterdam (mijn Stad) genoten we van de lunch en daarna naar de film. Op dit moment volgens mij de leukste vriendinnenfilm die er is.

Hartenstraat een film over mensen. Mooie mensen, jonge mensen, oude mensen, de liefde en het leven in zijn algemeen. Ik zeg altijd: “Wat zijn mensen toch mooi!” en dat is in deze film zo mooie getoond. Alles erop en eraan, gemaakt door het oog van een vrouw, gelet op details en soms zelfs de lichtinval van Rembrandt. Ik vond direct bij het begin de film de betiteling al een vondst.


De regisseur Sanne Vogel geboren op 10 april 1984 in Nieuwegein, ook een Ram heeft er een fantastische film van gemaakt. Ze is een geweldige actrice. Maar als regisseur hoop ik ook nog heel veel van haar te zien. Wat een creatieve geest moet je hebben om zo’n productie te maken.

Het verhaal dat als rode draad is gebruikt voor Hartenstraat, de zwanen die een leven lang de liefde delen, is natuurlijk een mooie leidraad. Daar kunnen mensen veel van leren en dat wordt ook wel duidelijk gemaakt. De twee zwanen die een hart vormen en altijd samenblijven. Maar ik heb nog wel een kanttekening.De film is opgenomen in Amsterdam, een prachtige stad waar ik een paar weken geleden met mijn camera heel wat mooie plaatjes heb geschoten. Ook in de Negen Straatjes, waar je Hartenstraat dus ook daadwerkelijk vind. Er valt niet over te twisten Amsterdam is fotogeniek. Wat een geluk dat wij in deze tijd geen fotorolletjes meer hebben, de digitale camera daar kun je niet meer buiten.

Ik hoor jullie al denken wat is dan je kanttekening en daar kan ik duidelijk over zijn. Ik ben een geboren Rotterdam en ook al woon ik al meer jaren onder de rook van Rotterdam, blijf ik Rotterdammer.

Rotterdam heeft geen Hartenstraat dat is een feit. Maar de enige stad met een zwaan, “De Zwaan” is natuurlijk Rotterdam.
Blog in het Spotlight:
Op de site van Bachus  kun je foto’s zien van de premiere van Hartenstraat.

Je kunt van Sanne Vogel  meer lezen en zien op haar site. Ik ga haar volgen want ik ben erg benieuwd naar haar volgende producties.

En vouw voor de Pasen nog even wat haasjes voor bij het Paasontbijt. Hoe? Dat kun je zien bij Vier Vandaag

Doordenker:
Lachen is de kortste afstand tussen mensen.
(John F. Kennedy)

Fijne Paasdagen
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

4 opmerkingen:

 1. Wat is het een heerlijke film, Hartenstraat. Zo lief en een happy end, dar hou ik van. Amsterdam is gezellig, ik kom er ook af en toe maar ben altijd weer blij als ik terug kan naar ons Rotterdam...Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar je ook naar toe gaat, thuis kom je in Rotterdam!
   Groetjes

   Verwijderen
 2. Amsterdam heeft het maar Rotterdam heeft het niet nodig ! :) :)

  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze keer heeft Rotterdam het en Amsterdam niet, "De Zwaan"!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen