zondag 6 april 2014

67 BagageBagage
Het leven is niet altijd gemakkelijk en ieder mens heeft zo zijn eigen rugzakje. Bij de een weegt die bagage zwaarder dan bij de ander en wat we weleens vergeten is dat niet alle bagage die we dragen loodzwaar weegt.

Doordat XP deze maand niet meer wordt ondersteunt door Microsoft en omdat mijn Laptop al vele dienstjaren had besloot ik een nieuwe laptop te kopen. Geen eenvoudige aanschaf voor een leek als ik ben.

Menigeen zal het herkennen, het lijkt wel of je opnieuw moet leren lopen. Want ik moet niet alleen wennen aan het nieuwe besturingssysteem, maar ook aan mijn nieuwe Office pakket. Bovendien moet je ook maar weer zien dat de draadloze printer/scanner weer zijn werk kan doen. Maar het is mij uiteindelijk gelukt en daar ben ik best trots op.

Natuurlijk moesten ook mijn bestanden en mijn hele fotocollectie worden overgezet. Een hele klus waarbij je al snel afdwaalt en als vanzelf ook weer alle foto’s gaat bekijken. Die plaatjes brengen mooie herinneringen boven aan wat je hebt gezien in de afgelopen jaren.
Avonturen die diep in mijn rugzakje zaten, waardevolle bagage die heerlijk is om weer even uit te pakken. Zo zag ik heel wat landen en steden op één avond en ook zag ik heel wat dierbare personen terug die ik nog regelmatig zie. Maar ook lieve mensen die al zijn afgereisd.

Ik heb mijn foto's per jaar opgeslagen in mapjes en daardoor heb je ook een mooi tijdsbeeld en dat maakt je dan ook bewust van het feit dat de tijd snel gaat en hoe kort het leven is. Het leven is een enorme achtbaan, vol op- en neergaande banen met scherpe bochten naar links en scherpe bochten naar rechts en niet te vergeten, onverwachte wendingen.

Maar kijkend naar de beelden van de afgelopen jaren durf ik te stellen dat mijn achtbaan, mij veel mooie avonturen heeft gebracht en met al die mooie beelden kan ik nog jaren collages maken.

Ik mag geen tijd verliezen en het is de hoogste tijd om weer plannen te maken voor een volgend avontuur, mijn rugzak is nog lang niet vol.
Blog in het spotlight:
De Geluks Onderneming gewoon om lekker te ontspannen en deze keer met een mijmervraag.

De Schrijfsalon een initiatief van Saskia en Karin en zij laten zien hoe leuk je aquarellen en tekst kunt combineren.

Doordenker:
Als je rugzak heel zwaar weegt, kijk dan eens naar de mooie herinneringen die op dat moment onderin je bagage zitten. Pak dan eens uit en glimlach.


Liefs,
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

13 opmerkingen:

 1. Dat is wel een mooie gedachte over je rugzakje.
  En als je dan van buitenaf gedwongen wordt om dat rugzakje te openen en je vindt zoveel mooie herinneringen, dan is dat wel heel mooi, om blij van te worden, om niet te vergeten, om de herinnering te koesteren.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de reactie. Het is altijd erg leuk om als iemand een reactie achterlaat.
   Hartelijke groeten El

   Verwijderen
 2. O ja zo herkenbaar. Ook wij moesten niet zo lang geleden een andere laptop en o wat is dat wennen. Nog steeds trouwens. Maar wat heerlijk om je foto's door te kijken en al die mooie plaatjes te zien en herinneringen op te halen. Ook dat is zo herkenbaar. Hele mooie collages heb je met ons gedeeld. Een erg leuk idee!
  En hele mooie woorden, geniet van al je mooie herinneringen! Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie. Het is altijd erg leuk om van iemand te horen fat het herkenbaar is wat ik schrijf.
   Hartelijke groeten El

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat je mijn blog en die van de Geluksonderneming in de spotlight zet vandaag! Dank je wel daarvoor! En ook een compliment aan jouw adres wat een prachtige foto-collages heb je op de website staan. Van de foto's die bij dit bericht staan krijg ik direct zin om richting Frankrijk te vertrekken.Daarnaast vind ik ook de naam van je blog erg leuk, happy earl grey. Een vraagje tot slot: ik vind lettertype dat je gebruikt erg mooi. Bij mij staat dat lettertype niet in de standaard blogger-lijst. Welk lettertype gebruik je?
  Hartelijke groet, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor het compliment. Het lettertype is Arial en is een van de lettertypen van Blogger. Ik vond het ook mooi strak en duidelijk te lezen.
   Hartelijke groeten El

   Verwijderen
 4. Nu ben je natuurlijk weer helemaal up-to-date! Leuk om af en toe wat foto's uit het archief te bekijken en herinneringen op te halen.
  groetjes, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reaktie het is altijd leuk om te lezen dat mensen het herkennen.

   Verwijderen
 5. altijd mooi om herinneringen op te halen , ik hoop dat je veel nieuwe herinneringen maakt zodat dat rugzakje vol komt met nog veel meer moois !
  lieve groet,Marja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Marja en onze avonturen zitten er ook in natuurlijk.
   Groetjes

   Verwijderen
 6. Hallo El, leuk is het weer, hierdoor ook weer wat oude foto's zitten bekijken. En ha ook ik had nog een pc met XP, ik geen nieuwe gekocht maar wint op gezet. Heb ik ook op mijn laptop dus makkelijk. Ga zo Door met schrijven lees ze graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Dat begreep ik wel hoor. Bedankt voor je reaktie en groetjes natuurlijk.

   Verwijderen