zondag 17 maart 2013

11 Zo oud als de weg naar Rome
11 Zo oud als de weg naar Rome


Zoals ik al in nummer 9 schreef was ik in afwachting van mijn tafels. Ambachtelijk gemaakt door een meubelmaker en geheel naar mijn wens staan ze inmiddels in mijn appartement te pronken. Volgens afspraak in drie weken geleverd en dat in deze tijd. Maison Dupont heeft wat mij betreft een pluim verdient. Menig meubelzaak kan daar een voorbeeld aan nemen. Ik ben er heel gelukkig mee.

De eerste herinneringen zijn al aan mijn mooie, lange tafel geboren.

In dit digitale tijdperk plan je de vakantie natuurlijk thuis en ik surfte langs veel reissites om de reis te vinden die aan mijn wensen voldeed. Het was behoorlijk zoeken maar ik heb uiteindelijk de reis van mijn dromen gevonden.

Mijn tweede voornemen voor dit jaar gaat in vervulling en ik ga naar Rome.

Aan mijn ambachtelijke tafel heb ik mijn reis geboekt en dat bleek een fluitje van een cent. Alles is geregeld reis geboekt, verzekering geregeld en ook nog eens betaald en dat allemaal digitaal. Geweldig toch!

Even tussendoor, ik ben wel blij dat die Paus is gekozen, dan kan ik tenminste de Sixtijnse Kapel bezoeken. Die moet je namelijk zien als je in Rome bent en dus ben ik blij dat die verkiezing in witte rook opging.

Het spreekwoord mag dan “Zo oud als de weg naar Rome” zijn. Maar zo snel en simpel als de digitale snelweg tegenwoordig is blijft mij verbazen.

Ik ben van de week gewoon even naar Rome gegaan om te kijken waar het Hotel lag en of de metro dichtbij was en hoever het was naar Vaticaanstad en naar de vele andere bezienswaardigheden.

Zie ik daar verbazing en ongeloof?

Maar het is echt zo dat ik even Rome bezocht. Gewoon aan mijn ambachtelijke tafel ging ik via Google Earth binnen een paar minuten even naar Rome en keek rond in stad en bezocht de omgeving van het Hotel. Echt een waanzinnige ervaring die ik u zeker kan aanraden als u een vakantie boekt.

Vroeger bestond de voorpret als je een reis had geboekt uitsluitend uit het herhaaldelijk de reisgids door bladeren. Maar ook dat is achterhaald blijkt nu. Voor ik vertrek zal ik zeker nog eens een bliksembezoek aan Rome brengen.

En de andere wereldsteden ga ik zeker ook zien, gewoon vanuit huis.

“Zo oud als de weg naar Rome” wordt het niet eens tijd voor wat vernieuwing in de spreekwoorden en gezegdes???

Tip: Ben je de kou zat? Neem dan eens een retourtje naar een warm land via Google Earth. 
  
Liefs Earl Grey

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.

U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik daarvoor op: Opmerkingen)

3 opmerkingen:

 1. ohh Rome super !in gedachten ga ik met je mee!

  fijne zondag nog , lieve groet Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je nu ook een blog hebt! Pfff... niet eerder had ik de tijd om een kijkje te nemen. Maar wat ziet het er gezellig uit :)
  Rome is echt zo'n prachtige stad! Ik ben er nu een paar keer geweest met mijn werk en het is er zó mooi. Ik heb ergens nog een boek over de stad, die wil ik je graag lenen. Eerst even kijken in welke verhuisdoos het ligt... hihi.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Sophie, Ik was al eens in Rome en kijk er erg naar uit. Ik heb zelf ook wat boeken over Rome en kom daarmee al in de sfeer. Voor wat betreft m,n blog bedankt voor het compliment. Maar ik zou van jou nog wel het een en ander kunnen leren :)
   Jullie ook een fijn weekend

   Verwijderen