zondag 28 april 2013

17 Back to Basic


Back to Basic 

Vandaag was het vriendinnendag. Lekker treinen met een vriendin die ik al 35 jaar ken en gewoon lekker bijkletsen over vroeger, over nu en over later. Vooral aandacht voor elkaar. Lekker relaxt, getreind, geshopt en koffie en thee gedronken met wat lekkers. 

De avond ervoor besloot ik “Back to Basic” die dag tegemoet te gaan. Geen fototoestel mee, geen E-reader voor in de trein, geen oordopjes voor muziek, geen grote tas en dus vooral geen overbodige ballast. 

Maar de Smartphone ging mee, zonder is niet meer mogelijk natuurlijk. Je moet contact houden met je dierbaren. Wie had dat gedacht een jaar geleden. 

We hadden een dagkaart, een Kruitvat-kaart je kent het wel. We zouden elkaar zien op het station in Den Bosch en waar we naar toegingen zagen we dan wel weer. Lekker ongedwongen treinen en vanaf Den Bosch de eerste trein nemen die ging waar dan ook naartoe. 

Het werd Nijmegen de stad waar ik ooit met schoolreis de overblijfselen van de Romeinen bezocht. Héél lang geleden. Misschien moest het zo zijn want over een paar weken bezoek ik dé stad van de Romeinen. Rome! 

Ik kan het iedereen aanraden om eens een dagje uit te gaan zonder moderne ballast. Want hoewel al die digitale, moderne hebbedingetjes erg handig zijn, het zijn natuurlijk ook tijd -en energie vreters.

Wat is het toch heerlijk om mensen te bekijken zowel in de trein als op een terrasje. Ik was het bijna vergeten dat je ook zonder al die digitale fratsen kunt genieten.

Ja, lieve mensen er is nog steeds te leven zonder digitaal geneuzel. 

Voordat we weer ieder voor zich huiswaarts gingen hebben we nog wat gegeten bij Julia’s Pasta. Italiaans zoals we vroeger ook graag deden. 

Bestaat er iets mooiers dan vriendschap voor het leven? 

Kortom het was genieten, de zon scheen en het was droog. Het was weer een dag met een gouden randje. Wat wil een mens nog meer. 

Thuis gekomen heb ik het “Back to Basic” gevoel nog even doorgevoerd en heb nog even de boel de boel gelaten en bij een kop heerlijke Earl Grey thee heb ik nog wat toeren gebreid aan mijn sokken. Gewoon zoals vroeger! 

Tip: Beleef eens héél bewust een dag zonder digitale ballast en schenk die dag eens aandacht aan elkaar. 

Lieve groet

Happy Earl Grey 

©Happy Earl Grey 

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.
U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik daarvoor op: Opmerkingen)

1 opmerking:

  1. het was een heerlijk dagje met "alles en op en er aan" en toch zo "back to basic" !!

    fijne week, lieve groet Marja

    BeantwoordenVerwijderen