zondag 19 mei 2013

21 Reistijd
Reistijd

Het is mei en de winterjas is nog niet opgeborgen. Het weer zit niet mee dit voorjaar. Hoewel het vandaag onverwachts lekker was en de zon zijn kleur heeft achtergelaten. Maar van een zomers kleurtje kan ik nog niet spreken.

Een paar maanden geleden besloot ik om weer eens op reis te gaan. De tijd van wachten op het reisbureau ligt ver achter ons en dus zocht en vond ik op internet geheel naar mijn wens de reis waarvan ik droomde.

Het koste mij wel wat avonden surfen op het net. Ik boekte zonder dat ik ook maar iemand had gesproken. Alles werd geregeld de boeking, de reisverzekering, de betaling, alles.

De romantiek of anders gezegd de verrassing is er bij een reis boeken tegenwoordig wel een af.

Je kunt het hotel op de site volledig bekijken en op Google Earth kun je de hele omgeving verkennen. Tja, het zijn andere tijden en weer besefte ik dat we in een tijd van snelle veranderingen leven.

Waar zijn de tijden gebleven dat je het avontuur blindelings te gemoed ging zonder te weten hoe het “daar” zou zijn.

De tickets kreeg ik natuurlijk ook digitaal en gek genoeg moest ik die na het uitprinten “om lange wachttijden te voorkomen “ zelf afknippen. Dat vind ik persoonlijk dan weer redelijk hummelig te noemen. Er is toch zo een ander formaat door te voeren.

Het inchecken en je stoel reserveren alles ging digitaal. Er kwam aan de andere kant van de site waarschijnlijk maar een persoon aan te pas.

Het is natuurlijk niet zo vreemd dat er een hoge werkloosheid in ons kleine Nederland. Wij geloven graag dat het met de recessie te maken heeft. Maar dat is volgens mij niet de enige oorzaak.

Nam je vroeger een u stapel boeken mee. Nu is het één E-reader waarin vele boeken staan die geheel zonder tussen komst van de boekhandel zijn gedownload.

Gelukkig kan de koffer gewoon als vroeger door mijzelf worden ingepakt. Hoewel de inhoud van de koffer er tegenwoordig ook anders uitziet. Er is een hoog elektronica gehalte en natuurlijk moeten ook de nodige opladers mee. Is daar eigenlijk wel stroom ???

Jammer dat het gewicht dat tijdens de vlucht gratis mee mag niet met de tijd is meegegaan.

Lieve groet
Happy Earl Grey

©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.
U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik daarvoor op: Opmerkingen)

1 opmerking:

  1. ik kan mijn nog herinneren dat je naar het reisbureau ging er moest wachten om dat er zo veel mensen voor je waren die ook op reis gingen!
    nu is alles met een paar klikken geregeld , maar hoe het ook is als de reis die je maakt maar mooi is en een is war je nog vaak en veel aan terug mag denken!

    lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen