zondag 7 juli 2013

28 Kortsluiting



Kortsluiting

Genietend van de zon overdacht ik vandaag de afgelopen week. Wat is het toch een vreemde tijd. Is het kortsluiting die de mensheid in zijn macht heeft?

De bejaarden worden uitgekleed en zijn zonder hulp niet in staat om zichzelf aan te kleden en de jongeren staan fris en vol energie, afgestudeerd en werkeloos aan de zijlijn. Kortom de persoonlijke drama’s groeien gestaag en in Den Haag ligt alles nu stil want er is zomerreces. De Nederlanders aan de top zijn toe aan luxe “welverdiende" vakanties.

Ik wil mijn wekelijks verhaal niet al te negatief maken. Maar ik zie de kloof tussen arm en rijk groeien en dat is een pijnlijke conclusie. Zeker in een welvarend land als Nederland. Want zo slecht hebben wij het niet in dit kleine landje.

Alles wat je leest en wat je hoort in de media is negatief en die neergaande spiraal is slecht voor de moraal van de mens. Slecht voor de gezondheid en slecht voor ons imago.

En daar zie ik een gat in de markt en waarom wordt daar niets, maar dan ook helemaal niets meegedaan vraag ik me herhaaldelijk af. Er is naar mijn mening een groeiende behoefte aan goed nieuws, positief nieuws op allerlei fronten.

Waarom staat er geen mediaman of vrouw op die een radio en/of televisiezender begint met uitsluitend positief nieuws. Het “Antidepressiva Net” een kleurige zender waar een mens weer energie van krijgt. Een zender die het aan durft om de weg omhoog vrij te maken en met een glimlach verteld welke positieve gebeurtenissen er in de wereld gebeuren.

Het tij moet worden gekeerd dat is zeker en daar kunnen we allemaal ons steentje aan bijdragen. Hoe klein het gebaar ook is. Doe gewoon eens iets aardigs voor een ander, glimlach weer eens naar een vreemde en je zult zien dat ook dat een verandering te weeg kan brengen.

Het digitale tijdperk brengt misschien wel oude vriendschappen bij elkaar. Maar het zorgt er ook voor dat mensen erg geïsoleerd raken. Het is juist in deze tijd dat je elkaar hard nodig hebt om weer boven Jan te komen.

Na dat lange slechte voorjaar is deze week eindelijk de zon gaan schijnen en ondanks alles bloeien de rozen dit jaar volop. Zelden heb ik de rozen zo mooi en weelderig zien bloeien als dit jaar. Het is alsof de natuur ons laat zien dat slechte tijden ook iets moois kunnen voortbrengen.

Tip: Doe eens iets onverwachts en aardigs voor een ander. Want een glimlach kan je dag veranderen.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.

U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik daarvoor op: Opmerkingen)

4 opmerkingen:

 1. Je pakt de koe weer bij de horens, Elly, of wel je schrijft een waarheid als een koe!! Wellicht kunnen slechte tijden mensen ook verbroederen. Enne...........misschien een leuke baan voor jou????? Een plaatselijke omroep zou een leuke start kunnen zijn voor een positief nieuwsleester!
  Zou je leuk kunnen combineren met een crea brei en schildershop. Dat zou met recht van slecht nieuws (reorganisatie) postief nieuws maken. Eindelijk een toko voor jezelf!!!! Ik duim voor je dat deze wens ooit uitkomt. Voorlopig geniet ik met je mee van de rozen. Inspirerende blog!
  groetjes Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aardige en positieve column, maar... zonder slecht nieuws is er ook geen goed nieuws: yin en yang, positief en negatief, plus en min!

  En: een vriendelijk woord of gebaar kan weliswaar de winter verzachten en een glimlach op het gezicht van de ander toveren, (doen dus!!!) maar hij kan geen einde maken aan de graaimentaliteit van het casinokapitalisme dat de oorzaak is van deze "crisis"... In de woorden van Mahatma Gandhi: de wereld heeft genoeg voor iedereen, maar niet genoeg voor ieders hebzucht.

  Bedankt voor je overpeinzing, die mensen hopelijk aan het denken zet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. positief nieuws zender of krant ik vind het een goed idee!!
  ik zou die krant kopen of naar die zender kijken !
  ik vrees alleen dat het niet word opgepakt, en er nog steeds meer geld verdiend word met
  "slecht"nieuws.

  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een te mooie column El! Iedereen zou wel willen positief nieuws te horen, maar helaas is dat niet altijd zo.
  Facebook is ook een soort mooi nieuwsbrenger, alleen kunnen andere mensen daar weer verdrietig of jaloers op worden. Positief zit in je zelf ,daar hebben we geen krant of radiozender voor nodig. Ik ben het dus helemaal met je eens, een vriendelijk gebaar of een glimlach, naar een ander luisteren doet wonderen. Dat moeten we er in houden, dan komt het goed met deze wereld.

  Lieve groet, Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen