dinsdag 13 augustus 2013

33 De zoete verleidingDe zoete verleiding

Later dan gebruikelijk schrijf ik mijn blog en dat komt niet omdat het mooi weer was of omdat ik geen tijd had en zeker niet omdat ik geen zin had om er een te schrijven.
De oorsprong van mijn nalatigheid lag op het digitale vlak.

Mijn Experia box had het begeven en dus zat ik als een kluizenaar afgesneden van de digitale snelweg vanaf zaterdag zonder Internet, Televisie, Telefoon en Radio. Ik belde direct de hulptroepen en een vriendelijke jongeman stond mij meelevend te woord. Helaas het was weekend en dus zou ik pas dinsdag een nieuwe box ontvangen en dat kon op mijn verzoek zelfs in de avond.

Zou dat echt zo gesmeerd verlopen en zou ik zelf wel alles aan de gang krijgen? Denkbeelden daar zijn wij als mens goed in.

Maar wat ziet de wereld er zonder Media- geneugten anders uit en zo relaxt. Er was wel wat creatief denken nodig om mijn “lege ruimte” te vullen. De Tablet is dan toch weer een uitkomst. Ik had toevallig kort geleden al mijn muziek erop gezet vanaf de Laptop en dat kwam nu goed uit. Ineens had ik tijd voor van alles en nog wat, zonder in de verleiding te komen om te gaan surfen.

Ik had net die dag een interessant boek gekocht “100% Suikervrij” alle zoete verleidingen worden daarin doorgelicht. Ik had het al eerder in een Blog over de schrikbarende effecten van de E- nummer in onze voeding en dit boek opende mijn ogen op het gebied van suiker.

De zoete verleiding van deze maatschappij is “suiker” de kracht en de verslaving kan worden vergeleken met andere verslavingen. Dat was even wat. En inderdaad bij het boodschappen doen kun je zelf constateren dat suiker bijna overal aan wordt toegevoegd, zelfs aan vleeswaren, soepen en sauzen. Ook al zijn ze nog zo pittig.

Dit weekend heeft mijn ogen geopend en mij bewust gemaakt van de verleidingen van deze tijd. Ik nam me voor om op de suikers te gaan letten. Maar ik ga ook eens vaker een Mediavrij weekend inlassen.

Als ik die voornemens ook kan waarmaken komt dat mijn gezondheid ten goede. Weg met dat dwangmatige gedrag, op naar verademing.

Het is dinsdagochtend 7.30 uur als ik een mail ontvang waarin het tijdstip van bezorgen wordt gemeld. Keurig op tijd wordt mijn Experiabox thuisbezorgd en ik krijg alles in een mum van tijd weer aan de praat.

Als een junk kruip ik direct achter de Laptop om mijn Blog te schrijven. Het voelt een beetje als thuiskomen, maar dan anders.

Tip: Lach en de wereld lacht terug.


Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.

U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik daarvoor op: Opmerkingen)

2 opmerkingen:

  1. weet hoe het voelt net 4 weken achter zonder radio ,tv en internet en heb er van genoten lekker rustig !en ja ook fijn om eens aan andere dingen toe te komen !
    Lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ieder voordeel heb z'n nadeel! Of was het nou andersom? ;) Fijn dat het toch zo snel weer is goedgekomen.

    BeantwoordenVerwijderen