zaterdag 17 augustus 2013

34 LandlevenLandleven

Met dit heerlijke zomerweer wil ik maar een ding als ik vrij ben en dat is naar buiten. Ik heb al eens eerder over het meest relaxte plekje nabij Rotterdam geschreven en ik ga dat gewoon weer doen. Omdat ik geen genoeg krijg van die bijzondere plek.

De Buytenhof in Rhoon is een zorgboerderij waar het boerenleven wordt gecombineerd met de zorg om bijzondere mensen met een beperking, die allemaal hun steentje bijdragen. Zo is er een restaurantje waar men naast thee, koffie en frisse drankjes, overheerlijke taarten, belegd brood of pannenkoeken serveert en dat alles in een relaxt tempo.

In de winkel vind je biologische producten van het land zoals groente, fruit en vlees. Maar ook jams, appelsappen uit eigen boomgaard, brood en volledige pakketten compleet met recept.

Je kunt op dit moment in de bloementuin boeketjes bloemen plukken. En over een maandje kun je weer appels en peren plukken. De bomen hangen al overvol in de boomgaard waar ook zo heerlijk kunt wandelen. De sfeer is niet te vergelijken met andere plaatsen, de smaken, kleuren en geuren zijn er nog puur natuur.

Dat ultieme “Onthaast paradijsje” was afgelopen woensdag mijn doel. Gewoon even genieten samen met mijn moeder van een lunch in de buitenlucht.

Het was druk omdat de scholen nog niet zijn begonnen en het er voor kinderen ook een paradijsje is. Hier kun je kinderen laten zien hoe groente en fruit groeit. Want dat is ook nog eens het educatieve element van De Buytenhof.

Zomaar uit het niets en heel verrassend ontmoeten wij daar in die groene oase mijn oudste nicht samen met haar man en kleindochter. Zij wonen zelf in Oud Beijerland maar ook zij hebben dit mooie plekje al ontdekt.

Wat zijn onverwachte ontmoetingen toch mooi. Het geeft energie en kleur aan een dag en dat geldt zeker voor mensen op leeftijd zoals mijn moeder waarvan het wereldje toch kleiner wordt. Het werd daardoor een dag met een gouden randje.

De bekendheid van de Buytenhof groeit en dat is mooi. Maar ik hoop wel dat dit mooie plekje zijn charme daardoor niet zal verliezen.

Ik ga in elk geval over een paar weken terug om appels te plukken. Want zelf geplukte appels zijn niet te versmaden en een appeltje voor de dorst kan nooit kwaad.

Tip: Maak eens tijd voor jezelf vrij, want iemand anders doet dat niet voor je.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.

U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik daarvoor op: Opmerkingen

6 opmerkingen: