zondag 8 september 2013

37 BijnamenBijnamen

Is het u opgevallen? De mussen vielen deze week van het dak, de avonden korten de baarden groeien en dat alles terwijl de herfst nadert. De één loopt in een zomerjurk en de ander vertoont zich op straat al in een kersverse wintergarderobe. De herfst nadert, je ruikt het en je voelt het.

Het is september een maand vol culturele hoogtepunten. Natuurlijk waren er in Rotterdam de Havendagen. Maar op Katendrecht was: “De Nacht van de Kaap”.

De Kaap is één van de vele bijnamen die Rotterdam kent. De zeelieden noemden de Rotterdamse wijk Katendrecht, “De Kaap” naar Kaap de Goede Hoop, waar de “Meisjes van plezier“ in vroeger tijden zorgden voor de nodige afleiding.

Tegenwoordig is Katendrecht een trendy wijk waar de restaurantjes en cafés klinkende namen hebben met een knipoog naar het verleden. Zo is daar o.a. restaurant “De Matroos en het Meisje”, café “De Ouwe Hoer, “De Zeeuwse Meisjes” en wat dacht je van “Beppie Bakgraag” en natuurlijk mag ik Theater “Walhalla” niet vergeten.

Elk jaar wordt op Katendrecht de “Nacht van de Kaap” georganiseerd en zo ook dit weekend. Een geweldig festival op het Deliplein en dit jaar werd een Ode gebracht aan het internationaal drinklied. Ik was erbij en heb genoten van de muziek, het eten, drinken en de mensen. Wat een feest!

We hadden afgesproken bij metrostation Wilhelminaplein, bij “De Zwaan” (Erasmusbrug) en liepen vervolgens langs de haven naar de loopbrug die direct al in de volksmond de “Hoerenloop” werd genoemd om vervolgens direct op “De Kaap” uit te komen.

De stad bruiste, het weer zat mee en er waren veel mensen op de been. Het was een topweekend. Alleen jammer dat het Openbaar Vervoer in Rotterdam daar niet op inspeelt.

Volgende week is er weer veel te doen overal in het land is het “Open Monumentendag” en in Rotterdam “24 uur Cultuur” en in eigen dorp is er dan ook nog eens “Kunstmarkt”.

Ik moet maar goed uitrusten deze week en goed slapen. Want ook in het volgend weekend is er weer veel te doen.

Tip: Ga met open vizier de wereld tegemoet.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.

U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik daarvoor op: Opmerkingen

3 opmerkingen:

 1. heerlijk weer om te lezen en de bijnamen ik herken ze allemaal! ;)

  lieve gr, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk herken jij ze Marja je blijft een Rotterdammer natuurlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is er toch een hoop leuks te doen deze weken :)Ik was ook graag naar De Nacht van de Kaap gegaan, maar het is er niet van gekomen. Fijne zondag nog El!

  BeantwoordenVerwijderen