zondag 29 september 2013

40 Hereniging


Hereniging

Het was een inspirerend weekend en mijn creatieve geest borrelt als ik achter de laptop dit nummer schrijf.

Allereerst was daar een gezellige dag treinen met een vriendin die ik al zo’n 38 jaar ken. Ik bereikte onze afspraak via een omweg omdat er gewerkt werd aan het spoor. Maar dat kun je op het moment van plannen niet weten. Maar onze hereniging was weer als altijd even hartelijk en we kletsten lekker bij over van alles en nog wat.

We dronken koffie in Roosendaal en shoppen deden we in Bergen op Zoom en we sloten de dag af in Den Bosch. Waar we gezellig hebben gegeten en afscheid namen.

Heerlijk zo’n dag kletsen over koetjes en kalfjes dat vraagt weer om een herhaling.

De volgende dag trok ik er alleen op uit met de camera naar Rotterdam waar een van de leukste festivals van Rotterdam was georganiseerd in het Museumpark.


De Swan Market en het World Food Festival samen een verrassende eenheid van puur natuur en eerlijk en heerlijk. De sfeer is gemoedelijk en wat opvalt, is dat steeds meer mensen creatief bezig zijn. De een met breien en haken en de ander met verf en papier en weer een ander met recycling of met koken en bakken. Het is een verrassende wirwar van vrolijkheid die een mens inspireert.

Oude technieken herleven en oud en nieuw worden herenigd.

Hier is het een en al biologisch en puur natuur wat eten en drinken betreft. Mensen worden bewuster en dat doet mij goed. Ik ben dus niet de enige die zich afvraagt waarom de voedingsindustrie de mens van alles laat eten dat ongezond is.

Op dit festival wordt geproefd en worden ideeën opgedaan en dat onder een stralende blauwe hemel en een schitterende zon. De lange schaduwen zijn fotogeniek, de sfeer is fantastisch. Ik blijf foto’s maken van al het lekkers en moois dat tentoon gespreid ligt.Het is wetenschappelijk bewezen dat in crisistijd mensen creatiever worden en dat ga ik na vandaag zeker geloven. Elk nadeel heeft zijn voordeel en ook dat is waarheid.

Vol inspiratie kom ik thuis met al mijn foto’s en ik kan geen keuze maken. Het is te veel voor één collage. Dus maak ik er voor deze keer wat meer zodat ook U kunt nagenieten van die bijzondere sfeer.

Tip: Sla de handen ineen en inspireer elkaar.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.
U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik daarvoor op: Opmerkingen4 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk verhaal en mooie foto's!!
    ook ik heb weer genoten van ons dagje samen!

    lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op 27 oktober a.s wordt er weer een Swan Market georganiseerd in het Museumpark in Rotterdam

    BeantwoordenVerwijderen