zondag 15 september 2013

38 Nat in natNat in nat

Nat in nat is een schilderstechniek waarbij nieuwe verf wordt toegevoegd aan nog natte verf.

Dit weekend had ik een kraampje op de kunstmarkt hier in Spijkenisse. De afgelopen weken had ik mijn best gedaan om het kraampje te vullen. Kleine werkjes die leuk zijn om cadeau te geven.

Het weer beloofde niet veel goeds. Maar ‘s morgens hoorde ik op de radio dat de berichten waren bijgesteld en ik hoopte dat het zou uitkomen. De zon scheen toen ik mijn kraampje vulde. Ik had een mooie plaats dit jaar direct naast de plaats waar de officiële opening zou plaatsvinden en er was genoeg publiek op de been.

Er was weer veel te doen dit weekend en niet alleen in Spijkenisse. Er was Nationaal "Open Monumentendag" en ook in Spijkenisse waren verschillende monumenten te bezoeken. In Spijkenisse was het ook Kunst -en Cultuurdag. En in Rotterdam was het festival “24 uur Cultuur” van zaterdag 17.00 uur tot zondag 17.00 uur door de gehele stad.

Je kunt niet alles in de hand hebben. Het weer sloeg al snel om en de regen maakte er één groot “Nat in nat- festival” van. Het was een treurige boel en ook al heb ik het nog uren volgehouden en is het volkomen tegen mijn principes om vroegtijdig op te geven, ben ik toch uiteindelijk voortijdig gaan in pakken en ben drijfnat naar huis gegaan. Ik was niet de enige.

Zondag scheen de zon al vroeg en was het droog, bijna de hele dag. Ik heb toch nog een graantje van “24 uur Cultuur” meegepikt in het Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Alles is nu weer droog en opgeruimd en ik kijk uit naar mijn geplande avonturen voor de komende week. Om te beginnen morgenavond met een nieuwe cursus bij Evelien van Rooy met “Waterverf”. Hoe toepasselijk is dat.

En aan het eind van de week begin ik ook weer aan een nieuw avontuur.

Dan is mijn eerste kennismaking met de voorstelling “Baantjer in het theater” in “De Meervaart” in Amsterdam. Op uitnodiging ga ik naar de doorloop want ik ben geselecteerd voor de voorstelling die op 2 februari 2014 wordt gespeeld in theater aan de Schie in Schiedam.  

Het kan regenen, onweren en stormen in het leven. Maar uiteindelijk moet je er zelf wat van maken.

Tip: Leef het leven, want het duurt maar even.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.

U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik daarvoor op: Opmerkingen

6 opmerkingen:

 1. en zo is het ! het leven is een feestje je moet alleen zelf de slingers ophangen !
  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Succes met je voornemens... Pluk de dag!
  (We hebben elkaar gezien en gesproken, nat-in nat, toen ik op mijn stalen ros arriveerde om te gaan presenteren in galerie RAR die ook meedeed aan dit evenement. Jammer van die regen.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Jan, gelukkig weet niemand waar de knop van het weer zit.

   Verwijderen
 3. He wat jammer van die regen... Is altijd maar afwachten wat het weer doet met zulke dagen. Volgende keer beter :) Veel plezier bij de nieuwe cursus!

  BeantwoordenVerwijderen