zondag 20 oktober 2013

43 ResettenResetten

De afgelopen week had ik min of meer een time out en was ik zo’n beetje aan huis gekluisterd en dat is wat mij betreft bijzonder. Bovendien hoorde ik op de radio ook dat het goed is om zo af en toe het hoofd te resetten.

Dus zo’n time out kwam mij goed uit deze week en het was heerlijk. Het weer werkte ook mee, het was echt herfst en dus knus binnenshuis. Ik had alle tijd om lekker bezig te zijn met van alles en nog wat. Een blog schrijven in alle rust is toch een heel andere ervaring dan om dat even tussendoor te doen. Ik had ook alle tijd voor de fotocollages.
Ik krijg altijd veel reacties over mijn fotocollages die ik met behulp van Picasa maak. Helemaal niet moeilijk iedereen kan het en het resultaat geeft altijd veel voldoening.

Ook had ik de rust om met de tablet op schoot van de ene blog naar de andere te surfen. Wat is er veel te vinden en ik ontdekte deze week Welke, een waanzinnig leuke site waar je enorm veel inspiratie van krijgt. Maar waar haal ik de tijd vandaan om al die leuke ideeën ten uitvoer te brengen.

Ik zag de prachtig gemaakte rozen van papier van Janny , de schitterende herfstfoto’s van Ans Ritme  en de inspirerende Aquarellen van Geri Meftah . Bovendien ontdekte ik de bijzondere gerechten van Lies Smits.

Vervelen komt nooit in mijn woordenboek voor en de afgelopen week is om gevlogen.

De wedstrijd touwtrekken Nederland – Rusland ging langs mij heen en ook de recessie die zich langzaam lijkt te herstellen heb ik aan mij voorbij laten gaan. Van het Zwarte Pieten over de zwarte pieten heb ik ook de afgelopen week niet veel mee gekregen. En ik moet toegeven dat het “Resetten” mij goed is bekomen.

Om het leven even te bekijken vanuit een "Helikopterview" en dat ook nog even te laten bezinken heeft een helende werking. Dat zouden meer mensen moeten doen dan zou de wereld er anders uitzien.
Ik vond de rust in mijzelf en genoot van de kleine dingen in het leven en van de aandacht van alle lieve mensen die ik om mij heen heb. Wat ben je rijk als je beseft hoeveel geluk je hebt met diegene die je om je heen hebt en met datgene wat je bezit. Innerlijke rijkdom is niet in geld uit te drukken.

Ik kan het iedereen aanraden om eens een “Reset-moment” in te lassen.

Tip: Besef dat een tevreden mens, schatrijk is en dat heeft niets met geld te maken.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link aanmelden te klikken.

U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik daarvoor op: Opmerkingen)

4 opmerkingen: