zondag 9 februari 2014

59 Verwantschap

V.l.n.r. Overgrootvader geboren 1841, overgrootmoeder geboren 1849, 
mijn grootvader en zijn gezin en het kleine meisje met strik is mijn moeder

Verwantschap

Het was een heerlijke avond, gevuld met mooie herinneringen. De bloedband was voelbaar, warm en hartelijk ook al zien we elkaar niet zo vaak meer.

Naar mate de jaren vorderen zien we elkaar vaker bij droevige gebeurtenissen en dat is jammer. Want samen dragen we veel mooie herinneringen als bagage met ons mee en om die koffers herinneringen te openen heb je elkaar nodig.

We hadden een heerlijke avond dit weekend. Mijn oudste neef en zijn vrouw waren 50 jaar getrouwd en wij werden allemaal uitgenodigd voor een diner. Hoe leuk is dat!

Van de oudste generatie is alleen mijn moeder er nog. Ze waren met drie zussen en drie broers bij haar thuis, een Brabants gezin met zes kinderen. Een groot gezin en dus zijn er veel nazaten.

We deelden verhalen van vroeger en van nu en ook mijn moeder brengt dan onverwachts voor een ieder nieuwe feiten van vroeger boven. Feiten waarvan we niet weten hoe het werkelijk zat en wat de reden erachter was. We zullen het waarschijnlijk nooit meer kunnen achterhalen. Maar ondanks alles maakt het onze familiegeschiedenis weer wat completer.


Mijn grootvader- en moeder en mijn koffers met herinneringen

Het plezier van dit mooie familie-samenzijn straalden van de gezichten. Ook die gezichten gaan naarmate de jaren vorderen meer en meer familiegelijkenis vertonen, ondanks of misschien wel dankzij de jaarringen die wij gaan vertonen.

Van onze voorouders bewaren we de foto’s op een dierbare plek. Het zit ons in het bloed dat we het belangrijk vinden onze roots/ afkomst te kennen. Dat is mij ook dit keer weer duidelijk geworden.

In de oude familiefoto’s herken ik het plezier van het samenzijn. Want ook in vorige generatie waren familiebijeenkomsten. Het genieten van elkaar zit hoogstwaarschijnlijk in de genen.

Verwantschap, het is zo iets moois en waardevol. Voor mij is het van onschatbare waarde en ik hoop dan ook dat we nog vaak, compleet kunnen samenkomen.

Bedankt Kees en Joke het was een fantastische avond die mijn koffer met herinneringen weer heeft gevuld met warmte en geluk.


Foto's uit lang vervlogen tijden van familie samenkomsten 

Blog in het spotlight:

Oude tijden herleven bij Cozyhome op de site van Gerrie vindt je heerlijke plaatjes van lang vervlogen tijden.

Bij Sophie’s Vintage  kun je foto’s zien aan de jaren 60. Dat waren nog eens tijden.

Doordenker:
Hou familiebanden warm en vast en deel je mooiste herinneringen, voordat het te laat is.

Liefs
Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn blog volgen door rechts
op de link: “Mijn blog volgen” te klikken.
Een reactie op mijn blog hieronder stel ik zeer op prijs.

4 opmerkingen:

 1. heerlijk zo'n mooie avond waar je nog lang aan terug zal denken !
  lieve groet ,Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie avond hadden jullie en wat een prachtig familieverhaal!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen