zondag 23 februari 2014

61 Vogelvrij

Lente in Oostvoorne

Vogelvrij

Als ik ’s avonds thuiskom, zingt de buurt merel, die elk jaar zijn nest bouwt op de brandtrap, het hoogste lied. Het is februari en ze zijn wat van de leg. De natuur is van slag en ik geniet van de lente die op deze winterdag in de lucht hangt.

Het is een kerel van een merel en hij zingt het hoogste lied op het hoogste puntje van het dak. Na een lange stilte heeft hij ineens een grote bek. Het is een natuurlijk proces dat zich jaarlijks herhaald, de natuur is niet tegen te houden.

Ook in Den Haag was het heel lang stil en met het voorjaar, de verkiezingen, in zicht gaan die snavels steeds verder open. De kemphanen vechten zonder enig respect voor elkaar en maken elkaar weer regelmatig af. De ene na de andere blunder drijft boven en ineens hebben ze alle tijd voor de media en komen ze maar al te graag in beeld.

Zoek de lente hartjes in de natuur

Het lijkt haast op het natuurlijke proces dat we jaarlijks terug zien. Er is één groot verschil, op de natuur kun je vertrouwen.

Maar in de hoge heren van Den Haag die een voorbeeld functie zouden moeten hebben heb ik geen vertrouwen meer. Want wie er ook zetelt het proces blijft zich herhalen. De grote “bekken” vóór de verkiezingen vallen stil nadat de verkiezingen zijn geweest en dat zal ook dit keer niet anders zijn.

Het is de kringloop van het leven die Den Haag in zijn macht heeft.

Ik zou de hoge heren in Den Haag willen adviseren om het vertrouwen van het volk te winnen door meer empathie te tonen en gemaakte afspraken waar te maken. Want heren al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem altijd.

Moeder natuur is hoogzwanger van de lente en mijn buurt merel zingt tot het donker zijn intreden doet en dan vliegt hij weg, de vrijheid tegemoet. Vogelvrij als hij is.

Lente op een winterdag Tenelleplas Oostvoorne

Blog in het spotlight:
Op de site van Merel- Viool kun je dit keer prachtige foto’s zien van de Magnolia. De Beverboom of Tulpenboom die al vroeg in het voorjaar bloeit.

De lente vind je ook op de site van Bizzy @ Home een mooie verzorgde site met prachtige foto’s.
  
Doordenker:
Respecteer de vrijheid die wij hebben zonder een ander jou mening op te leggen, ook al ben je het niet eens met wat de ander vindt. Respecteer elkaar.

Liefs
Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn blog volgen door rechts
op de link: “Mijn blog volgen” te klikken.
Een reactie op mijn blog hieronder stel ik zeer op prijs.


4 opmerkingen:

 1. Zo, het is gezegd! Jullie zitten ook nog met die vervelende partij.
  Maar die merel is mijn vriend. Zijn zingen vind ik zo magnifiek.
  En in feite is de lente veel te vroeg. Het is te hopen dat het niet meer echt gaat vriezen.
  Lief dat je mijn blog noemt!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, heerlijk lente, fijn al die vogelgeluiden weer.
  Lief dat je mijn blog noemt.
  groetjes, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps, het is een tijd geleden dat ik bij je op bezoek ben geweest. Maar ik heb de schade ingehaald en heerlijk op m'n gemak je posts gelezen en genoten van je prachtige collages.

  De politiek en berichtgeving... ik word er moedeloos van :(

  Lieve groet,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gezegd!! ben het helemaal met je eens. Heerlijk dat het voorjaar weer in zicht is.
  Ik wens je een fijne avond, groetjes Nelly

  BeantwoordenVerwijderen