zondag 31 augustus 2014

89 Afscheid

De herfstkleuren verschijnen al

Afscheid

De maand augustus is ten einde en dat was bepaald geen warme zomermaand. In de natuur zie je de herfst al binnensluipen. Maar er zijn zo van die gelegenheden waar je ondanks het slechte weer een heel warm gevoel van krijg.

Maanden geleden besloot ik om te stoppen met werken, een beslissing die ik eigenlijk snel had genomen nadat het financiële plaatje bekend was. Maar na 46 jaar werken is dat wel een ingrijpende beslissing. De trouwe lezers weten net zo goed als ik, dat ik voldoende om handen heb om mijn vrije tijd te vullen, geen minuut heb ik daarover getwijfeld.

Maar je laat toch heel veel achter je als je stopt met werken, er breekt dan een nieuwe fase in je leven aan.


Bij mijn laatste werkgever heb ik 35 jaar gewerkt en door de jaren heen zijn collega’s mij zeer dierbaar geworden. Er zijn dan ook hechte vriendschappen ontstaan en er is veel lief en leed gedeeld en dat schept een band.

In de maatschappij van nu wordt door de huidige bestuurders de waarde van hechte collegialiteit onderschat en dat vindt ik een slechte ontwikkeling. Immers een warme handdruk voelt prettiger aan dan een ijskoude handdruk.


Het fruit krijgt al kleur

Afgelopen dinsdag was het zover, tijdens een informeel afscheid nam ik afscheid van de collega’s waar ik het kortst mee had gewerkt en daarna “vierde” ik mijn nieuwe start met diverse generaties collega’s. Huidige collega’s waar ik lang mee heb gewerkt, maar ook collega’s die reeds afscheid hadden genomen om uiteenlopende redenen. Het was een ware reünie, een warm bad, zoals één van mijn collega’s het noemde.

Twee van mijn dierbare collega’s hadden een act voorbereid, waarin de dankbaarheid van klanten werd benoemd. Geweldig als mensen dat voor je over hebben en die waardering stel ik zeer op prijs.

Er werden mooie woorden gesproken en er zijn mooie woorden op papier gezet. Ik ben onnoemelijk verwent met heel veel cadeaus en ging naar huis met mijn armen vol bloemen. Thuisgekomen viel ik stil na het lezen van al die mooie woorden in een herinneringsboek. Het was werkelijk om naast je schoenen te gaan lopen van trots.


Oogsten bij De Buytenhof in Rhoon

Ook ik had mijn woorden op papier gezet, ik was blij dat ik dat goed had voorbereid en heb kunnen zeggen, wat ik nog had te zeggen. Ik had er een sprookje van gemaakt, het sprookje van de jonge vrouw die 35 jaar geleden begon bij een klein bedrijf en waarvan door de jaren heen de muiltjes begonnen te knellen. Duidelijk taal en wie de schoen past trekke hem aan.

Het was fijn om uit te spreken wat mij dwars zat in de huidige trend binnen het bedrijf en ook fijn om je collega’s nog een hart onder de riem te steken.

De dagen erna zat ik in een “Flow”, er kwam weinig uit mijn handen en ik liep met een brede glimlach rond. Het dagje sauna bracht mij helemaal in een “Zen”-stemming en ik liep de hele week op wolken.

Maar het wordt tijd om te landen en weer terug te keren naar de realiteit, want het leven gaat door en ik moet mij voorbereiden op mijn vlucht naar Rome.

Wat heb ik door de jaren heen fijne mensen om mij heen gehad. Mensen die mij inspireerden, mensen die ik waardeerden en waar ik veel van leerden. Samen hebben wij heel veel bereikt en dat zal nog jaren zichtbaar blijven, wat de huidige veranderingen ook met zich mee gaan brengen.

De warme herinneringen zal ik blijven koesteren en wat de toekomst mij zal brengen weet ik niet, maar die herinneringen neemt niemand mij af, die hebben een plek in mijn hart.

Mensen maken mensen en daarvan moeten wij ons altijd bewust blijven.


De zomer neemt afscheid, de herfst is in aantocht

Doordenker:

Beter onvolmaakt en echt, dan gemaakt volmaakt.

In de Spotlight:

Het nieuwe cultureel seizoen begint en dan begint het bij mij altijd te kriebelen, er is zoveel te zien en te bezoeken. In Rotterdam start het nieuwe seizoen met “24 uur Cultuur” op 13 en 14 september 2014. Zorg dat je vooraf bekijkt op de site wat je wil zien, vooraf goed plannen is mijn advies.

Het RO theater heeft weer een fantastisch programma het komende seizoen. Wat leuk en betaalbaar is, zijn de openbare repetities die je kunt bezoeken voordat de voorstelling in Première gaat. Een absoluut een aanrader!

Jaarlijks bezoek ik de Familievoorstelling die het RO theater rond Kerst en Nieuwjaar op de planken zet. De bekroonde voorstellingen “Lang en Gelukkig” en de “Woef Side Story” waren fabelachtig leuk en Arjan Ederveen en Pieter Kramer hebben ook dit jaar weer een voorstelling geschreven gebaseerd op de klassieker “Cyrano de Bergerac” en de voorstelling “De zere neus van Bergerac”  is vanaf 27 november te zien.

In mijn woonplaats Spijkenisse is de voorstelling “De zere neus van Bergerac” ook te zien in het nieuwe Theater De Stoep op 2 april 2015.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen door rechts 
op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

8 opmerkingen:

 1. Heel veel geluk in je baanloze toekomst. Meestal word je dan nog drukker dan ooit het geval was :-)

  Wat een prachtige foto's maak je!
  Mag ik weten in welk fotoprogramma je de collages samenstelt? Ik had namelijk een heel goed, door mij zelf aangeschaft, programma op een oude laptop staan, maar die begaf het. Geen nood, dacht ik, dan zet ik het programma op mijn nieuwe laptop (nu alweer 3 jaar geleden), maar dat kon helaas niet want de Windows-versie bleek daar veel te modern voor. Ben nu al tijden op zoek naar een goede vervanger.
  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Gerda voor je compliment en ook voor je gelukwens. Ik maak mijn collages met het gratis te downloaden programma Picassa 3, in het programma kun je ook bewerken. Ik sla mijn foto's ook op het net in Picassa. Het is wel wennen in het begin maar het werkt prima in Windows 8.1. Ik zou het zeker eens proberen want het is een erg leuke hobby ;}
   Groetjes

   Verwijderen
 2. Wat fijn dat je een goed afscheid mocht beleven en ook hebt kunnen zeggen wat je graag wilde zeggen.
  Nu op naar Rome en daarna begint een ander leven.
  Veel succes!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je op een mooie manier afscheid genomen van je collega's en van je werkende jaren. Zelf ben ik in januari gestopt met werken en inderdaad, ik heb het nu nog drukker dan daarvoor, maar wel met allemaal heel leuke dingen. Ik heb gewoon een heerlijk leven nu...
  En je foto's vind ik super mooi...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Mirjam en inderdaad heb ik al veel afspraken staan met allemaal leuke dingen. Hoewel ik morgen begin met het bellen van de tandarts. Maar het zal vast een heerlijke week worden.
   Hartelijke groeten El

   Verwijderen
 4. En nu tijd om mooie nieuwe herinneringen te gaan maken !!

  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marja, Ik ga ze verzamelen " Mooie Herinneringen" en jij mag ook meehelpen ;)
  Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen