zondag 23 november 2014

103 Restylen

Zoek de verschillen

Restylen

Wat een spannend moment, de Sinterklaas intocht in de haven van mijn woonplaats. Het was er dit jaar een met een hoofdletter P. Het leek meer op een mierenhoop van P’s dan andere jaren. Peuters, Pieten, Paarden en Politie er was een mengeling van activiteiten en misschien waren de ouders wel nerveuzer dan de kinderen.

Er werd nerveus door de peuters en kleuters geroepen naar Sint en Piet. Wat anders nooit mag, maar vandaag wel, er werd van de straat gegeten. De paarden voor het rijtuig, waarin de Sint plaatsnam, trippel, trappelde in alle hectiek rustig door de straten. En de politie stond erbij en keek ernaar. Gelukkig was het een heel ontspannen kinderfeest en de schoentjes kunnen met een gerust hart worden gezet.

Werk in uitvoering

De spanning was erbij mij af. Mijn klus is geklaard en ik kijk met plezier naar het resultaat van het klussen van de afgelopen weken. Heerlijk als alles weer achter de rug is en alles is geworden zoals je in gedachten had. Bij mij keert de rust weer. Nou ja, rust.... !

Ik woon in een modern appartement en in mijn woning heb ik een loggia, een ruimte waar in de zomer de ramen volledig kunnen worden opengeschoven en er een balkon ontstaat. Een heerlijke plek op het zuidwesten en een heerlijke plek om je terug te trekken met een boek.

Ik heb van die plek altijd geprobeerd om een buiten sfeer te creëren. Maar het is er heerlijk licht en het kan ook een fijne schilder- en tekenplek zijn, zeker nu ik niet meer werk en wat vaker thuis ben. Zo ontstond bij mij het idee om te restylen. Het is een ruimte van 3.00m lang en 1.70m. breed, niet zo groot maar het was te doen.

Hergebruiken is leuk en nog ook goed voor het milieu ook

Ik heb wat Brocante winkeltjes en marktjes afgezocht. Maar vond uiteindelijk via Marktplaats een oude Franse tafel in Krimpen aan de IJssel en vlakbij huis vond ik een oud rekje bij La Trouvaille te Spijkenisse.

Van mijn rietenstoel, die zo heerlijk zit, kon ik geen afstand doen. Maar met wat verfspuitbussen kreeg de naturelkleurige stoel een geheel nieuwe look. De televisieserie Dexter bracht mij op het idee om alle wanden en ramen eerst met afdekplastic af te plakken. Bij het open raam was de klus zo geklaard en het resultaat mag gezien worden.

De achterwand heb ik behangen met White Was steigerhout-behang om toch nog een beetje een buitensfeertje te behouden. De planken lopen in de brede en zoals op de vloer, waardoor het ruimer oogt.

Ik ben nog op zoek naar een lamp, maar dat blijft moeilijk. Ik wil iets industrieels, maar het mag ook niet te ver van de muur afhangen i.v.m. de ramen die zomers worden opengeschoven. Maar het moet ook een lamp zijn die veel licht geeft. Misschien besluit ik uiteindelijk een ronde witte Bulleye op te hangen, want dat is wat tot op heden nog het beste lijkt.

Ditjes en datjes maken het af

De Franse keukentafel uit Krimpen aan de IJssel, het oude bordenrekje en mijn souvenir uit Frankrijk, het voetenbankje heb ik geverfd in de kleur “Something New” van het merk Painting the Past. De verf moet nog even uitharden en dan schuur ik de hoekjes en randjes nog door om een Authentieke look te krijgen. De rietenstoel heb ik gespoten met verfspuitbussen van Action waar ik ook de genummerde flessen kocht.

En na het behangen, verven en witten kon het stylen beginnen, het leukste klusje. De "kers op de taart" maakt het geheel af, zal ik maar zeggen.

Ditjes en datjes zijn de "Kers op de taart"

In de genummerde flessen, oude klosjes garen, parelmoerknoopjes en kantklosjes, die ik ook ooi op een brocantemarkt kocht. De boeken op tafel zijn geen boeken, maar kistjes om iets in op te bergen, gevonden bij Xenos. Het gouden brilletje dat erop ligt, is een waardevolle vondst op een Vlooienmarkt in Den Haag jaren geleden. Ik kocht het ooit voor 5 gulden.

Al die oude, hergebruikte meubeltjes en accessoires hebben mijn loggia een eigen gezicht gegeven en ik ben blij met het resultaat. Ik kan weer iets afstrepen van mijn verlanglijstje, het “To do” lijstje dat ik maakte toen ik stopte met werken. De komende week heb ik een drukke agenda. Maar de week erna kan ik weer aan een volgend project beginnen.

De avond valt en de kaarsjes gaan aan

Doordenker:

Geen doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet.

In het Spotlight:

Bij Krek Wak Wou kun je zien hoe Nicole aan het restylen is gegaan in haar keuken en last heeft van het “Muurvullervirus”.

Ook bij Huize Kipkakel is er gewerkt met verfkwast en kringloop. Kijk maar eens wat een leuk resultaat daar is behaald.

Ik vond een site Meuk is Leuk waarop alle markten met tweede hands spullen staan vermeld. Je vindt er markten met Antiek, Vintage, Curiosa, Brocante, Boeken door heel Nederland, van Groningen tot aan Maastricht en je kunt op provincie selecteren. Tip: Zet hem bij je favorieten.

P.S. Als je nog kans wil maken op een leuke attentie ter gelegenheid van mijn 100e blog, dan kun je nog tot 1 december op blog nummer 100 je naam en emailadres achterlaten.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

8 opmerkingen:

 1. Het is super leuk geworden El. Er straalt rust en ruimte vanaf!! Hier kan je heerlijk schilderen.

  Liefs, Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je mij noemt in je blog...
  Bij jou is het ook erg mooi geworden, wat een heerlijke sfeer!
  Je zou niet zeggen dat het een logia is, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat ziet er er heerlijk fris en sfeervol uit een heerlijk plekje om te zitten en te genieten !

  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook blij met het resultaat. Hoe ver ben jij gevorderd?
   Liefs El

   Verwijderen
 4. Het ziet er prachtig en zeer sfeervol uit. Je hebt het in je El. Ik ben trots op je

  BeantwoordenVerwijderen