zondag 2 november 2014

100 Vieren

Liberty of London

Vieren

Mijn honderdste nummer dat is voor mij iets om stil van te worden. Ik had in januari 2013 bij mijn nummer één nooit verwacht dat ik het schrijven zo leuk zou gaan vinden en eerlijk gezegd kan ik misschien zelfs niet meer zonder.

Het allereerste nummer was eenvoudig als ik dat met de laatste editie vergelijk. Zo zie je maar je bent nooit te oud om te leren. De foto’s waarvan ik collages maak zijn allemaal van mijn hand en daar ben ik ook zeker trots op. Het is ook voor mij elke week weer een verrassing wat het gaat worden. Aan ideeën geen gebrek, de bron staat nog lang niet droog.

Er is altijd wel iets te vieren. Het veertig jarig vriendinnenjubileum heb ik net achter de rug en daar is nog niet alles van verteld. Er is dus nog genoeg om te schrijven deze keer.

Lekkers in Londen

In Londen vierde wij de vriendschap natuurlijk met een heerlijke Cup of Tea, een Earl Grey is mijn favoriet en dan het liefst met iets lekkers. Als je door de straten van Londen loopt kom je heel wat mooie taartenwinkels tegen. De een had nog mooiere taarten dan de ander, een feest voor het oog en een streling voor de tong.

Het bleef natuurlijk niet bij een Cup of Tea. Thuis hadden we het al gehad over het bezoeken van een theater in Londen. We waren getipt door een vriend die ons aanraden om de musical Once te gaan zien.

TKST Leicestersquare, Phoenix Theater, Londen

Op Leicestersquare kun je bij TKST heel eenvoudig kaarten kopen voor alle theaters in Londen. Ook zijn er leuke aanbiedingen te boeken, de keuze is enorm en het is moeilijk kiezen als je niet vooraf al bedenkt waar je naar toe wil.

De musical Once is gebaseerd op de gelijknamige met een Oscar bekroonde film Once. Het verhaal gaat over een Ierse straatmuzikant en een jonge Tsjechische moeder, het is een feest van liefde, muziek en vriendschap. De musical Once is waanzinnig mooi, de muziek puur en samen met het verhaal raakt het je in je hart. Op Youtube vond ik The Making of Once.

Restaurant Muriel's Kitchen, Londen

Alvorens we naar het theater vertrokken aten we in een enorm leuk restaurant in Londen “Muriel’s Kitchen”, 36-38 Old Compton Street, Londen Soho. Het interieur in Vintage-style maakt je gelijk al blij bij binnenkomst, alles straalt de sfeer uit van de jaren 50 in een jasje van 2014. De oud groene kleur geeft het geheel een rustige uitstraling. Maar wat nog belangrijker is, het eten was er heerlijk.

Wat was het een feestje, dat weekend in Londen en wat zullen we hier nog vaak op terugkijken. We hebben ons voorgenomen om ons volgende jubileum weer een reisje te maken. Ideeën genoeg daar ontbreekt het niet aan.

Prinsessenjurken, Harrods Londen

Mijn 100-ste nummer moet eigenlijk ook worden gevierd. Ik was van plan de lay-out te wijzigen. Maar dat is er helaas bij in geschoten. Maar deze keer verloot ik onder mijn lezers die een reactie achterlaten, een leuke toepasselijke verrassing. 

Dus schroom niet en laat even iets van je horen voor 1 december 2014, misschien ben jij dan de gelukkige.

Ik hoop het schrijven nog lang te doen en mijn gedachten, ideeën en de heerlijkheden van het leven nog vaak met jullie te delen. Ik laat mij leiden door alles wat op mijn pad komt en door wat voor mijn lens komt.

Ik hoop jullie daar ook mee te inspireren.

Fortum & Mason, Londen

Doordenker:

Het leven is te kort om te blijven zitten.

In het Spotlight:

Maura schrijft een blog Yellow Lemon Tree over heerlijk eten en de leukste plekjes om te bezoeken. Maar ook met de lekkerste foto’s mmm……….

Als je van theater houdt heb ik een leuke tip. Op de site van het Rotterdams UitBuro vindt je (behalve in de zomer) leuke last minute aanbiedingen voor theater en concerten met wel 50 % korting op voorstellingen. Maar Op=OP.

In Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam is tot zondag 18 januari 2015 een prachtige tentoonstelling te zien The Future of FashionDe nieuwste generatie modeontwerpers toont ons de laatste ontwikkelingen in de huidige modesysteem.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

12 opmerkingen:

 1. het was weer heerlijk om te lezen, en de foto's zijn er prachtig bij !

  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iedere keer vind ik het heerlijk om je blog te lezen.
  Het Rotterdams Uitburo kende ik niet, ik heb mij direct voor de nieuwsbrief aangemeld.
  Thanx.
  Vera

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Vera en ik hoop dat je een leuke voorstelling vindt in de toekomst via het Rotterdams Uitburo.
   Groetjes El

   Verwijderen
 3. Wat een leuke posten weer over Londen, wij gaan over 3 weken dus ik ga je tips opschrijven en een kijkje op de sites nemen. Bedankt voor het noemen van mijn blog weer:) Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk Jolanda dat je ook naar Londen gaat. Wij hadden een geweldige tijd en dat zal jou ook zeker lukken. Veel plezier!
   Groetjes El

   Verwijderen
 4. Wat leuk! Wij waren (ik heb het even op gezocht) in augustus 2013 in Londen en zagen ook de musical Once. Wij waren zeer enthousiast, ik schreef er ook een blogje over. Het verbaast me zeer dat deze musical nog niet in Nederland is. Misschien na Billy Ellliott. Ik bedoel als ik Joop van den Ende was, zou ik het wel weten! http://www.bertiebo.blogspot.nl/2013/08/once-musical-perform-falling-slowly.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ontzettend leuk dat je ook naar Once bent geweest. Ik vond het en misschien wel door de eenvoud, een prachtige voorstelling. Bedankt voor je reaktie.
   groetjes El

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd met je 100ste blog! Ik geniet er altijd van en dan lijkt het net of ik er ook bij was. En zoals de foto's bij deze blog, de leuke theepotten en ik proef bijna, om niet te zeggen kwijl, bijna van al die heerlijkheden. Ik kijk uit naar 101!

  Lieve groet Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Annemiek, Nummer 101 zal zeker ook "lekker" worden. Maar meer verklap ik niet.
   liefs El

   Verwijderen
 6. Wat een ontzettend gezellig blog heb je, en natuurlijk gefeliciteerd met de 100ste. Heb net je blog 102 (over de Laurenskerk) ontdekt, wat mij als geboren Rotterdammer erg aansprak. Zelf waag ik het (nog) niet om als blogger te beginnen maar ben wel een enthousiaste genieter, wie weet in de toekomst.
  lieve groet Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Welkom op mijn blog Ellen en bedankt voor je reaktie. Laat maar horen als je met bloggen begint.
  Hartelijke groeten
  El

  BeantwoordenVerwijderen