zondag 30 november 2014

104 Avontuur

Herfst 2014

Avontuur

Wat een week, wat een leven, wat een avontuur.

Ik kan niet anders dan de afgelopen week zo beschrijven. Ik ben nu drie maanden met prepensioen en het heeft even tijd gekost om mijn draai te vinden. Maar mijn huidige leven lijkt steeds meer op één groot avontuur.

In de afgelopen week ontmoetten ik Waldemar, Jandino, Genio, Ursul, Mulisch, Tania, Cynthia e.a. Het is de waarheid, mijn leven was deze week een avontuur. Het is ook maar goed dat ik een avondmens ben anders had ik het niet volgehouden.

Herfstkleuren

Van achter de geraniums zitten is zeker geen sprake, bovendien is het herfst en staan er geen geraniums meer. De warmste herfst ooit stond van de week in de krant!

Om jullie vraagtekens weg te nemen even een verklaring voor de namen die ik noemden. Mijn passie voor theater, is niet alleen het zien van theater maar ook zeker er ook aan deelnemen. Al jaren figureer ik zo af en toe in films, commercieels en theater. Als je dat naast je baan wil doen gaan er, omdat de tijd ontbreekt veel kansen je neus voorbij.

Een geweldige hobby waarbij je op plaatsen komt waar je normaal gesproken nooit zou komen. Ik begon er lang geleden mee uit nieuwsgierigheid naar hoe een film en commercieels worden gemaakt. Ik had wel dramacursussen achter de rug en acteerervaring in het theater. Maar een filmset was een heel andere wereld.

De warmste herfst ooit

Mijn allereerste keer figureren was eind jaren ‘90, in een prachtige villa vlakbij Antwerpen in de VPRO serie Hertenkamp. Spannend was dat zeker, er ging een wereld voor mij open. Het is meestal veel wachten en lange dagen en met een fulltime baan is dat niet gemakkelijk in te plannen.

Maar nu de vrijheid, wel vrijheid tussen haakjes inmiddels, mij toelacht is er voor mijn uitdagende hobby meer tijd. Zo zat ik deze week in het prachtige concertgebouw van Leiden op de set, in galakleding, bij de opera. Een hele dag filmen voor een komische film die Eyeworks in de maak heeft. Het is altijd verboden om foto’s op de set te maken, uitzonderingen daargelaten, maar helaas ontbreken daardoor de plaatjes. Ik wacht de film gespannen af.

Ik heb inmiddels ook een super leuke baan in Theater De Stoep te Spijkenisse, als gastvrouw/ vrijwilliger. Dat was een wens die is uitgekomen. Het komt er nu op neer dat mijn passie voor theater, een deel van mijn leven is geworden en dat is voor mij bepaald geen straf.

Warme herfstkleuren

Ik heb naast de zorg voor mijn moeder, het schrijven, het maken van een bewonersblad voor het huis waarin zij woont een mooie afwisselende invulling gevonden aan mijn verworven: “Vrijheid”. Stilzitten is voor mij geen optie en dus heb ik volledig mijn draai gevonden en is mijn leven gewoon één groot avontuur.

Deze week werd de nachtburgemeester van Rotterdam, JulesDeelder 70 jaar en hij was voor één keer de Burgemeester van Rotterdam. Hij zat die dag de Raadsvergadering voor en één van zijn woorden was: “We zijn allen sterfelijk en dat is wat ons gelijkmaakt” en zo is het.

Of je nou bekend of onbekend, rijk of arm je leven leeft op aarde, in Nederland of waar dan ook, we zijn allen van vlees en bloed en dus gelijk. Een mooie gedachten, waar ik bij het ontmoeten van die bekende Nederlanders steeds aan moet denken.Doordenker:

Ik denk niet aan de toekomst, die komt al snel genoeg. (Albert Einstein)

In het Spotlight:

Volgende week zaterdag 6 december is de laatste RotterdamseOogstmarkt van dit jaar. Met je aankopen op die heerlijke markt krijgen de feestdagen een heerlijk, natuurlijk tintje. Noteer De Rotterdamse Oostmarkt van 6 december a.s. in je agenda.

Elk jaar bezoek ik in de maand december de familievoorstelling van het RO theater.  Al jaren is dat een feest voor jong en oud. De voorstelling “De Zere Neus vanBergerac” belooft ook dit keer weer een feest te worden. Ook dit jaar is de auteur Arjan Ederveen en zijn de muziekteksten van Alex Klaassen, de regie is in handen van Pieter Kramer. De voorstelling speelt van 12 december t/m 4 januari in de Rotterdamse Schouwburg en gaat daarna door naar verschillende theaters in Nederland. Een echte aanrader, een voorstelling die je absoluut niet mag missen.

Denk in de komende feestmaand ook zeker aan de mensen in het Ebola gebied en geef aan de Nationale Embola actie op giro 555

Ik wens jullie, zonder enige discussie, een gezellig Sinterklaaseest in de komende week.


Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.

Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs

10 opmerkingen:

 1. wat ben je HEERLIJK !! druk , geniet ervan !!

  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, genieten doe ik zeker en kom tijd te kort.
   Groetjes liefs El

   Verwijderen
 2. Zo heerlijk om steeds je blog te lezen en wat leuk dat je gastvrouw/vrijwilliger bent bij de Stoep.
  Vera

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Vera, Ik vind het ook nog steeds leuk om ze te schrijven. We moeten weer eens afspreken.
   Groetjes El

   Verwijderen
 3. Elly heerlijk je blog weer te lezen en grappig dat onze levens na een kortstondige ontmoeting op een koor ineens weer samen zijn gekomen en dan ontdekken dat we heel veel dezelfde interesses hebben en de zelfde dingen deden/doen. Tot snel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Anna, Dat is zeker bijzonder en dan ben je nu ook nog aan het schilderen. Dat koor was niet zo kort hoor dat valt mee en dan heb ik ook nog eens 5 jaar geleden een lied voor je geschreven. Gek toch! Maar wel erg leuk.
   Tot snel groetjes

   Verwijderen
 4. Elly, ik kan me voorstellen dat je een prachtig leven hebt op deze manier. Gastvrouw zijn in een nieuw theatergebouw, meegenieten van de voorstellingen, erg leuk. En gelukkig voor je moeder dat je ook nog tijd overhoudt voor haar.
  Met Jules Deelder ben ik het trouwens helemaal eens!

  Een fijne week gewenst, hartelijke groet,
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt Gerda voor je reaktie. Ik wens je een inspirerende week.
  Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je toch een gezellig blog. Als ik ooit met pensioen ben wil ik ook figureren, lijkt me zo bijzonder om dat allemaal eens mee te maken op een set. En leuk dat je vrijwilliger bent in de Stoep, in februari gaan we naar een concert daar. Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt Jolanda, Leuk dat je ook theater de Stoep bezoekt. Fijne dag groetjes

  BeantwoordenVerwijderen