zondag 11 januari 2015

110 Opruiming

De lente in huis

Opruiming

Wat een onstuimig weer de afgelopen dagen, echt januariweer. Donker, somber, storm en regen en ik kan daar niet zo goed tegen en kruip het liefst met een lekker boek op de bank. Maar het zijn ook van die dagen, om lekker te prutsen en om lekkere stoofpotjes te maken.

De kerstboom is weer de berging in en het huis is weer heerlijk opgeruimd. Ook buitenshuis is de opruiming vol van start gegaan. Maar om echt nog een leuke aankoop te vinden is een hele klus en meestal draait dat uit op een miskoop en dus wordt goedkoop dan duurkoop.


Lente thuis

Ik heb altijd een hekel aan de maand januari en direct na oud en nieuw haal ik 
traditiegetrouw de lente in huis. Ik ben een lentekind en smacht dan al naar het voorjaar. Met de bollen, tulpen, blauwe druifjes en hyacinten wil ik de natuur forceren, niet dat mij dat ooit gaat lukken. Maar in die donkere januari maand heb ik daar behoeft aan.

We werden dit jaar alweer vroeg geconfronteerd met de zieke zielen in onze samenleving die het leven van veel mensen voor de rest van hun leven hebben beschadigd. Ik ga daar niet te veel op in, dit soort acties krijgt wat mij betreft al alle aandacht. Maar het baart mij wel zorgen en ik hoop niet dat 2015 een jaar wordt van dit soort aanslagen.

De keerzijde is wel dat in crisissituaties mensen elkaar opzoeken, steunen en er meer voor elkaar zijn dan in normale situaties. Als ik zie hoeveel mensen er tijdens die demonstraties op de been waren kan het ook een omwenteling betekenen. In Rotterdam gingen mensen van allerlei religieuze stromingen hand in hand de straat op en daar zie ik een heel klein lichtpuntje.

De lente forceren

Ik laat graag alle sombere beelden achter mij en blijf het liefst positief, ondanks alles wat de media schrijft. Natuurlijk leven we hier in vrijheid, maar 100% vrij is niemand. Wie haat zaait, zal haat oogsten en dus is het ook van groot belang elkaar te respecteren. We zijn niet allen gelijk en in elke groepering zitten goeie en slechte genen, laten we dat in geen geval uit het oog verliezen.

Ik zag deze week een prachtige dansvoorstelling van Isabelle Beernaert, de voorstelling Glass. Een quote uit de voorstelling Glass is: “You can not find peace bij avoiding life” of vertaald: Rust vind je niet door het leven te ontwijken. Ik was diep geraakt door die aangrijpende dansvoorstelling, de indringende muziek en de kracht en energie die ervan uitging.

De lente opwachten en ondertussen lekker prutsen

Ook zag ik de nieuwe voorstelling met Ricky Koole & Daniël Boissevain “The Broken Circle Breakdown”, een voorstelling over het verliezen van een kind en wat dat met de ouders en de relatie tussen beide mensen doet. De voorstelling werd door 
Countrymuziek omlijst en de zaal was muisstil en ook die voorstelling raakte mij.

Ik zag deze week ook de luchtigheid in Gooise vrouwen 2, die de eerste film zeker niet evenaarde. Maar waar ik ook wel smakelijk om moest lachen. Maar in de film ook wel de zorg voor later en voor de manier waarop we met ouder worden omgaan, de zorgen om zorg.

Kortom het was weer een week om over na te denken, een week waarin ik zag waartoe mensen in staat zijn. In positieve en in negatieve zin. Maar de moed moeten we niet laten zakken, want als we de krachten bundelen kunnen er wonderen worden verricht. Want ik blijf geloven dat er meer goede, dan kwade genen op aarde zijn.

Het is tijd om liefde te zaaien............

Imagine 

Doordenker:

You may say that I’m a dreamer
But I’am not the only one
I hope someday you'll join use
And the world will live as oneIn het Spotlight:

Dat die aanslag iets te weeg gebracht heeft is duidelijk. Lees ook de blog van Puur Arnika waar geschreven wordt over geloof, hoop en liefde.

Sculture International Rotterdam (SIR) verklaart opnieuw haar liefde voor de Rotterdamse Coolsingel met de tentoonstelling Eerbetoon aan een Aveneu, Als van 16 januari t/m 8 februari 2015 door het donker over straat wandelt. Wordt je onderweg geprikkeld door korte films van bekende kunstenaar op de gevels en ramen. Met deze tijdelijke buitententoonstelling verkent SIR een mogelijke andere realiteit voor de Coolsingel.

De Swanmarket komt er weer aan en dit keer wordt die georganiseerd in de Rotterdamse Van Nelle fabriek op 15 februari 2015. De agenda voor de komende Swanmarkten vind je op de site.

Ik heb ook weer een leuke gezellige blog ontdekt. Rachel van De Huismuts schrijft over lifestyle, lekker koken en nog veel meer wat haar bezig houdt. Een heel leuke blog die zeker de moeite van het volgen waard is.

Fijne week.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.


6 opmerkingen:

 1. Hoi Elly,
  Je hebt weer een heel mooi stukje geschreven en voorzien van heel mooie foto's. Heerlijk om naar te kijken, want ik ben nu ook zo gek op de voorjaarsbloeiertjes... ze brengen toch de lente alvast een beetje in huis...
  Je tekst van Lennon is weer goed geplaatst...
  Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mirjam,
   Bedankt weer voor je snelle reaktie.
   fijne week.
   Groet El

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie post weer. En inderdaad, al die saamhorigheid de laatste dagen is dan toch weer een lichtpuntje. En geen tekstuele opmerkingen van mij:) lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Jolanda,
   We blijven positief en gaan gewoon door.
   Fijne week en groetjes

   Verwijderen