zondag 18 januari 2015

111 Opfrisser

Opfrisser, zon, zee en strand

Opfrisser

Wat heerlijk dat de zon weer scheen, ik was bijna vergeten dat de wereld er heel anders uitziet als de zon schijnt. De ramen open en frisse lucht naar binnen, de schaduwen zien er ineens zo prachtig uit.

De schaduw die het nieuws de afgelopen week met zich mee bracht maakt ons leven niet vrolijker. Als je al in een dip zit kan al die negativiteit alles bepalend zijn. Als angst gaat regeren zijn we verloren, daar ben ik van overtuigd.

Tijd voor een opfrisser, want bij de pakken neerzitten heeft geen zin.


Bloemen geven mij energie

Zingen helpt, er werd in 1915 een marslied gepubliceerd “Pack Up Your Troubles” en dat lied werd in WOI door de marcherende soldaten gezongen. Het waren zware tijden en de WOI is bepaald niet te vergelijken met onze huidige problemen. Maar het refrein van het lied "Pack Up Your Troubles" is nog steeds relevant.

De afgelopen week ging ik tijdens de storm naar het strand. Gewoon met mijn neus in de wind zong ik een vrolijk lied. Ik kan het jullie aanraden, het is een oppepper eerste klas en als je dan daarna met gloeiende wangen achter een warm drankje zit, dan kun je de hele wereld aan.

Opbloeien bij het tuincentrum

Waar ik zelf ook een oppepper van krijg is een tuincentrum. Bloemen geven mensen ook energie en juist in een tuincentrum trekt men de voorjaarsbloemen, veel te vroeg natuurlijk, boven de grond. Gewapend met camera kan ik die vrolijke kleuren ontvoeren en mee naar huis nemen, om daar na te genieten van de foto’s.

Op de markt koop ik wekelijks mijn bloemen, want daar kan ik zeker in deze sombere maand absoluut niet van buiten. Ik dwing daarmee mijn lentegevoel af en als ik dan thuis kom kan ik helemaal opgaan in de bloemen. Ik zet de knisperend verse tulpen neuriënd in de vaas en schiet daar dan ook nog even plaatjes van.


Bloemen van de markt

Een opfrisser kunnen we in deze tijd wel gebruiken of je nou oud bent of jong, de invloeden van het nieuws en het weer zijn voelbaar. De kracht zit in onszelf, laat je niet door angst lijden. Zoek de zon op en zie hoe mooi de ook schaduwen kunnen zijn.

Door de eeuwen heen heeft de mens hoogte en diepte punten gekend. Maar uiteindelijk moet ieder op eigen kracht weer naar boven klimmen en daarvoor heb je vertrouwen nodig. Het is de hoogste tijd om elkaar bij de hand te pakken, want samen zijn we nog sterker.

Inmiddels is de zon weer uit mijn huis verdwenen. Maar in mijn hoofd zit nog een lied en terwijl ik mijn foto’s voor deze week weer aan het schikken ben, voel ik de warmte van de zon.


Schaduwen maken het leven ook mooier

Doordenker:

Er is maar weinig te koop waar je rijker van wordt. (Toon Hermans)

In het Spotlight:

Ik ben niet de enige die naar de lente op zoek is. Ook Jolanda van “Rotterdam through my lens” heeft de lente gevonden.

Een blog die dit keer mooi past in mijn verhaal is: “Het dagboek van een gematigd optimist”

In het Rotterdamse Bibliotheektheater en het Zuidpleintheater wordt van zondag 1 t/m 8 februari voor de tweede keer het Peutertheaterfestival georganiseerd speciaal voor de allerkleinsten. De mama’s, papa’s, oma’s en opa’s zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Hebben jullie al kaarten gereserveerd voor het Internationale Filmfestival Rotterdam? De 44e editie vindt plaats van 21 januari t/m 1 februari en de programmering is inmiddels bekend, kijk op de site voor alle inlichtingen.

Fijne week en liefs.

Happy Earl Grey

8 opmerkingen:

 1. Wat lief dat je me weer noemt! Heerlijk al die lentebloemen, ik hou er ook zo van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reaktie en ik geloof dat we wat de lente betreft op een lijn zitten.
   Fijne week en groeten
   Elly

   Verwijderen
 2. fijne blog weer , heerlijk al die voorjaars bloemen en wat een super lief schilderijtje !!!

  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Marja en het schilderijtje is van eigen penseel, een aquarel van El.
   Groetjes

   Verwijderen
 3. Het ziet er weer super uit, die tulpen heb ook ooit geschilderd, heerlijk je stapt zo het voorhaar in, dat zie je al aan de tuinen !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Margreet nog even en je tuin krijgt weer kleur.
   Groetjes

   Verwijderen
 4. Heerlijk hè, een wandeling aan het strand in deze tijd van het jaar. Hoeft geen uren te duren, een half uurtje door het mulle zand banjeren is al voldoende.. Lekker buiten zijn, van het licht genieten... en dan heb je weer energie voor de hele dag. Ook een bezoekje aan de duinen werkt voor mij...
  Prachtige voorjaarsbloeiers haalde je in huis en je foto's zijn weer helemaal vrolijk...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reaktie en leuk dat je het herkend en ook van mijn foto's geniet.
   Fijne week en groetjes
   El

   Verwijderen