zondag 25 januari 2015

112 Tijdverdrijf

Lenteblauw

Tijdverdrijf

Het is eindelijk winter en eigenlijk vind ik het heerlijk die kou, beter dan mist en regen. Bovendien kan dit weer niet heel lang meer duren, de maand januari is immers bijna om. Het is heerlijk weer om thuis de handen uit de mouwen te steken. Hoewel het er wel aan ligt waar je mee bezig bent.

Het was weer een fijne week, een week van veel herinneringen ophalen met mensen uit mijn werkzaam leven. Ik nam vijf maanden geleden afscheid en de dagen vlogen voorbij. Hoewel, ik werk nu ook maar dat is anders, nu werk ik ongebonden en is de druk van de ketel.

Ik kom tijd te kort, mijn agenda staat vol afspraken. 

Blauw mijn favoriete kleur

Ik zat er dan ook niet op te wachten dat mijn “digitale hebbedingetje”, mijn tablet kuren kreeg deze week. Precies op het moment dat ik een lunch aan het voorbereiden was en mijn bezoek kon aanbellen. De radio en mijn muziek beluister ik via mijn tablet en een draadloze box, dus was het stil in huis en mijn kleinood, de tablet bleef voortdurend afsluiten en opstarten.

Op zo’n moment verlang je naar vroeger, toen de radio nog gewoon met één druk op de knop werd aangezet.

Gelukkig heb ik ook nog een Smartphone. Maar op dat moment had ik niet de rust om alles uit te gaan zoeken, ik wist gewoon niet zo snel hoe ik alles moest aansluiten. De oplossingen staan immers niet meer in een boekje zoals vroeger. Hoe krijg ik het voor elkaar om die mobiel en de draadloze box te koppelen, dacht ik terwijl ik in de soep stond te roeren. 

Mijn opa met zijn allereerste transistor radio (jaren '50)

Tussen de voorbereidingen voor de lunch door, lukte het mij toch om weer geluid uit de box te krijgen via mijn mobiel. Voor een leek een hele prestatie.

Het was fijn om weer samen te lunchen en om elkaar na maanden weer te spreken, we hebben immers zoveel jaren met elkaar gewerkt. Samen hebben we mooie, verdrietige en enerverende tijden gekend en met elkaar achterom kijken is goed, als je er daarna maar niet in blijft hangen.

Ieder gaat nu zijn weg en de herinneringen die er in de afgelopen vijf maanden bijgekomen zijn, zijn anders. Mijn dagen hebben zich als vanzelf gevuld en als ik terugkijk op de afgelopen week, dan begrijp ik niet hoe ik dat voorheen volgehouden heb. Waar blijft de tijd.

De stille ruimte werd weer met geluid gevuld, wat een oplossing om muziek te luisteren via mijn mobiel. Nou ja, oplossing? Ik zat natuurlijk nog met een tablet die maar bleef afsluiten en opstarten. Bovendien bleef er deze week erg weinig tijd over om te verspillen, mijn agenda stond elke dag gevuld.

Hoeveel tinten blauw?

Maar dan ben ik toch “Een meid die op de toekomst is voorbereid”, nadat ik er een nachtje over had geslapen bedacht ik dat zo’n “digitale ergernis” toch te resetten moet zijn. En inderdaad vond ik bij instellingen een mogelijkheid. De twijfel sloeg toe, doe ik het of doe ik het niet, blijven kijken was geen optie, ik moest iets doen.

Uiteindelijk besloot ik om toch terug te gaan naar de fabrieksinstellingen en heb vooraf foto’s genomen van de startpagina en de instellingen. Zodat ik alles, na het resetten weer op het apparaat kon zetten, zoals ik gewend was.

Het is absoluut niet mijn favoriete tijdverdrijf om heel de middag bezig te zijn als ICT-er. Maar ik kan apetrots vermelden dat alles weer naar behoren werkt. Wat een … klus!

SS Rotterdam

Doordenker:

Durf te vertrouwen op je intuïtie.

In het Spotlight:

Als jullie meer willen zien en horen over de radio van toen, die met één druk op de knop aan ging, dan is een bezoek aan het Rotterdams Radio Museum een aanrader. Op 22 maart a.s. wordt er een Themadag en Ruilbeurs georganiseerd.

Deze week is bekend geworden dat de Rotterdamse Museumnacht 2015 doorgaat. Noteer de datum 7 maart 2015 alvast in je agenda en kijk op de site voor de deelnemende musea en instellingen.

Als je van design houdt dan mag je OBJECT ROTTERDAM zeker niet missen. In de trendy wijk Katendrecht in Rotterdam wordt aan boord van het SS Rotterdam van 5 t/m 8 februari 2015 dé beurs voor eigentijds design georganiseerd. Misschien ook een mooie gelegenheid om daarna een bezoek te brengen aan de Fenix Food Factory.

Fijne week.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

10 opmerkingen:

 1. In het surfen kom ik hier toevallig terecht.
  Wat een mooie foto's maak je, zeg.
  Die blauwe druifjes zijn erg mooi weergegeven.

  Woon jij zelf in het huis met het blauwe hek (foto 2)? In dat geval : WAUW!

  Ja, en je ICT-verhaal volg ik helemaal. Niet te beschrijven hoeveel uren er bij mij al zijn in opgegaan.
  Maar toch flink dat je het helemaal zelf hebt opgelost! BRAVO!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Brigitte en leuk dat je een reaktie hebt achtergelaten. Fijn dat je het herkend.
   Fijne week en groetjes
   El

   Verwijderen
 2. wat leest deze blog heerlijk zeg,als ik begin te lezen zit ik helemaal in je verhaal.geweldig!...prachtig die blauwe druifjes!...en echt geweldig dat je het probleem zelf opgelost hebt! wens je een hele fijne week met leuke momentjes liefs ramona

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je Ramona voor je reaktie. Het is altijd leuk om te horen hoe anderen mijn blog vinden.
  ik wens je een fijne week en groetjes
  El

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je mag super trots zijn op jezelf Elly dat het fixen van je tablet gelukt is. Ik wel iets jonger maar ik herken veel van verschillende situaties die je op je leuke blog vermeld. Zelf ben ik ook begonnen om een blog op te starten (nog niet openbaar hoor). Je doordenker is helemaal waar!
  Fijne week, groet Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reaktie Ellen en leuk dat je het herkend. Die doordenkers maken je een moment bewust en dat hebben we soms nodig.
   Groetjes El

   Verwijderen
 5. Ik begrijp volledig wat je bedoelt, tijd tekort maar je geniet toch volledig ! De oude tuttenclub moet ook weer iets organiseren, volgens Marina. Heerlijk om alles weer te lezen en wat lijk jij op je vader??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Margreet en ja we moeten weer eens samenkomen. Maar kun jij alweer uit de voeten? En ik lijk op mijn vader, maar de man van de foto is mijn grootvader, van hem heb ik mijn creativiteit meegekregen.
   Groetjes El

   Verwijderen
 6. Gelukkig werkt je tablet weer. Zo wil ik mijn nieuwe compactcameraatje met wifi op mijn tablet aansluiten. Toch maar eens uitprober3n. Moet toch niet zo moeilijk zijn :-). Mooi blog weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Elly voor je reaktie. Ik heb ook een camera met wifi. Maar koppelen is ook bij mij nog niet gelukt. Maar blijven proberen en vertrouw erop dat het le gaat lukken.
   groetjes El

   Verwijderen