zondag 6 december 2015

156 Hartverwarmend

Warme thee, papier en lint, zo is 't lekker prutsen voor Kerst of Sint 
(het blikje thee is van de Hema)

Hartverwarmend

De eerste Sinterklaasavond nadat mijn moeder is overleden ligt achter mij en ik zal niet ontkennen dat het heerlijk avondje anders was. Ik bewaar mooie herinneringen aan andere tijden in een plekje in mijn hart, waarvan ik zo af en toe het deurtje opendoe.

De titel verraad het al, ik had desondanks toch een heerlijke week met hartverwarmende momenten. Op maandag werd ik verrast met een prijs en dat was een mooi begin van de week. Het werd een week vol verrassingen, onverwachte verrassingen en verrassingen die ik zelf maakte.

Geven met een glimlach

Ik ben al jaren een groot fan van het RO-theater in Rotterdam. Het RO-theater bestaat al bijna 40 jaar en onder de leiding van Alize Zandwijk wordt er actueel, geëngageerd, rauw en baanbrekend theater gemaakt. Het aanbod is eigenzinnig en divers: van intens gespeelde repertoire van Alize Zandwijk tot de vrolijke, fantasierijke familievoorstellingen van Pieter Kramer, tot de journalistieke en documentaire-achtige voorstellingen van Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz.

Met name ben ik een groot fan van de verrassende familievoorstellingen rond kerst en oud- en Nieuwjaar. Als december nadert kan ik bijna niet wachten tot de première. Grote namen als Arjan Ederveen en Alex Klaassen geven met hun inbreng die familievoorstellingen op geheel eigen wijze een volwassendraai aan kinderlijk leuke verhalen. Die voorstellingen zijn al jaren stuk voor stuk een succes en een feest voor jong en oud.

Vouw de lang kant van het papier dubbel en prik met de perforator een gaatje op alle vier de hoeken op dezelfde afstand van de kant 
Teken met potlood vanaf de vouw  een lijn naar het midden van de korten kant

De afgelopen jaren zag ik o.a. de voorstellingen: De Zere Neus van Bergerac, Lang en Gelukkig, Woef Side Story, Moord in de Kerststal en Snorro. Dit jaar is de voorstelling “De Gelaarsde Poes” (2x klik)  in de maak en het maakproces kun je volgen via filmpjes op hun Facebooksite. Je zag o.a. het kostuumatelier, het maken van het decor en de repetities. Helaas was ik deze keer niet in de gelegenheid om de openbare repetitie bij te wonen, want ook dat vindt ik altijd een feest. Het volgen van het maakproces, geeft de uiteindelijke voorstelling een meerwaarde. En natuurlijk liet ik de kans op het winnen van twee kaarten niet aan mij voorbij gaan.

En zo werd ik dus maandag verrast met een berichtje dat ik de winnares was van twee kaarten voor de Try-out voorstelling van “De Gelaarsde Poes”. Miaaauuuwww!!!

Dinsdag was ook een gedenkwaardige dag. Ik werk vrijwilligster in ons plaatselijke theater en dinsdag hadden wij middelbare school leerlingen te gast voor de voorstelling “Othello” (2x klik), een klassieker van Shakespeare. Een moderne versie van een oud verhaal gespeeld door theatergroep ZEP. Een prachtige, energieke voorstelling over liefde, verraad en jalousie. Een oud verhaal en wonderlijk actueel.

Op zo’n moment voel ik me bevoorrecht met zo’n leuke vrijwilligersbaan.

Vouw met gebruik van de liniaal de schuine lijnen dubbel

Diezelfde dinsdagavond werd ik weer verrast met een berichtje. Onze groep theatervrijwilligers was genomineerd door de gemeente voor de vrijwilligersprijs 2015. Wat een leuke verrassing, het is nog geen prijs, maar genomineerd zijn is al leuk. Waardering is altijd hartverwarmend.

Tussen alle bedrijvigheid door werkte ik aan een ander project, ik ben immers ook verantwoordelijk voor de lay-out van een bewonersblad. Een blaadje voor ouderen in het woongebouw waar mijn moeder heeft gewoond. Altijd weer een hele klus om er een volwaardig, leuk blad van te maken. Omdat er altijd te weinig kopij is en ik het dus moet aanvullen met eigen teksten, liedjes, spreuken, recepten of wat dan ook. Als het maar een leuk blaadjes is voor de dames en heren op leeftijd.

Het uiteindelijke resultaat print ik thuis één keer uit en de heren (80+) die belast zijn met het printen en in elkaar nieten van het boekje krijgen het print klaar van mij aangeleverd. Ik wordt daarmee met open armen ontvangen en als ik dan de pure dankbaarheid ervaar van die ouwetjes dan kan mijn dag niet stuk.

Vouw de viergaatjes samen en rijg er een lintje door, maar vul de driehoek voordat je de linten knoopt

Iets mooiers dan geven bestaat niet. Want de reactie die je krijgt bij geven, is mooier dan het duurste cadeau uit de winkel.

Deze week zat vol verrassingen en creativiteit als voorbereiding van alle feestelijkheden die er aankomen. Ik kocht kleine cadeautjes en vouwden doosjes om de pakjes in te doen. Het is natuurlijk wel even werk, maar het resultaat is geweldig en het maakt geven zoveel leuker.

Ik heb voor jullie foto’s gemaakt om te laten zien hoe ik de doosjes maakte.

Ik kocht een blok patronen karton bij Action, het is verkrijgbaar in verschillende maten en ik gebruikte 26,5 x 12,5 cm en 30 x 15 cm. In elk geval moet het stevig zijn anders worden de doosjes te slap en dan kun je er niets in doen. Wat je verder nodig hebt is een perforator, een potlood en een liniaal, lint en wat gezellige stickers. Volg de foto’s om de doosjes te maken.

Plak er eventueel nog een passende sticker op

De doosjes kun je vullen met kleine cadeautjes b.v. bonbons, kerstkransjes, zeepjes of eigen gebakken koekjes of iets anders wat past. Ook kun je het doosje aan de binnenkant beschrijven en daar bijvoorbeeld een kerstwens in schrijven. De doosjes zijn heel eenvoudig te maken en het effect is verrassend leuk.

Tip: Vouw heel veel kleine doosjes en versier daar je kerstboom mee.

Deze week schreef ik de kerstkaarten en die liggen nu klaar. Ik heb wel wat kerstgroen in huis gehaald, maar de kerstboom laat ik dit jaar in mijn berging staan. Ik trek voor de Kerst de deur achter mij dicht om in het zuiden een blanco nieuw jaar te verwelkomen.

Waar sluit jij dit jaar mee af?


Doordenker:

Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde. Sluit daar vrede mee en alles komt goed. (Boeddha)


Het uiteindelijke resultaat is verrasend

In het Spotlight:

Deze keer wat kerstmarkten op een rijtje gezet:

Kerstfair Tuinen van Trompenburg Rotterdam  van 11 t/m 13 december 2015

Kerstmarkt Vlaardingen van 11 t/m 13 december 2015

Dickensfestijn Pernis zaterdag 12 december 2015

Kerstmarkt Dordrecht op 12 en 13 december 2015

Kerstmarkt Oud Beyerland op 11 en 12 december 2015

Dickensfestijn Deventer 19 en 20 december 2015


Blijf positief en geniet van het leven, want dat duurt maar even.

Liefs,
Happy Earl Grey

©Happy Earl Grey

1 opmerking: