zondag 17 januari 2016

160 Dromen

Andalusiische droom


Dromen

De regen slaat tegen de ramen en eigenlijk deert het mij niet. De Spaanse zon heeft wonderen verricht, ik bruis van energie en in mijn hoofd borrelen allerlei ideeën.

Ik heb een heerlijke week achter mij liggen en ik heb onder anderen veel tijd doorgebracht met de honderden foto’s die ik tijdens mijn rondreis Andalusië maakte. Ik had toch besloten om een fotoboek te maken, maar dat vergt wel veel tijd en dus maakte ik de reis nogmaals, gewoon aan tafel thuis. Een heerlijke bezigheid met Spaanse zonne-energie nog in mijn body.
Iedereen heeft zo zijn dromen, ik ook en dromen moet je waarmaken.

Alleen kun je pas iets pas waarmaken als het binnen je mogelijkheden ligt. Door mijn verantwoordelijkheden als mantelzorger was ik jaren niet in de gelegenheid om voor lagere tijd op reis te gaan. Pas nu ondervind ik de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil en kan ik mijn dromen waarmaken.

Soms wordt je je onverwachts bewust van het geluk, je rijkdom en van de oneindige mogelijkheden die hebt als je vrij bent. 


De Paternosterboom van de zaden worden rozenkransen gemaakt
  

Deze week zat ik te wachten op het metrostation Beurs, na een dagje shoppen in Rotterdam. Als kind genoot ik al van de stations, perrons en de reizigers, niets is mooier dan mensen kijken. Er kwam een man mijn richting uitlopen, hij zag er redelijk netjes uit en ik schatte hem rond de 70. Hij praatte in zichzelf: “Alle mensen zijn gek, volledig gaargekookt”, hoorde ik hem hardop zeggen. Hij liep verder en verbaast keek ik hem na. Bij de vuilnisbak bleef hij staan en het onverwachtse gebeurde, hij bekeek de inhoud ervan kritisch en liep vervolgens naar de volgende bak. De man die netjes gekleed was, zocht duidelijk naar iets eetbaars.

De metro kwam eraan en ik stapte in, heerlijk ontspannen ging ik huiswaarts en dagdroomde onderweg. Wat bezielde die man, wat was hem overkomen, waarom?


Ronda- roze


Thuisgekomen, maakte ik een gezonde lekkere maaltijd, maar gek genoeg moest ik ook aan die man denken. De regen tikte tegen de ramen, was hij dakloos? Hij had blijkbaar niet de mogelijkheid om een lekkere maaltijd te nuttigen, anders zoek je niet in vuilnisbakken en tegelijkertijd was ik me bewust van mijn rijkdom. Ik kende de feiten niet, maar mijn gedachten vulden als vanzelf met zijn verhaal.

Bij wat we zien kunnen we wegdromen, maar onze gedachten kunnen daar fantastische verhalen van maken.


Een van de vele witte Spaanse dorpen


Ik zag deze week de voorstelling van Conny Janssen Danst, I’m here & Album Familiar (2x klik). Een voorstelling die een feest voor het oog was en de livemuziek van Beppe Costa, die ik alleen als acteur kende, liet mij wegdromen naar warme oorden. De rauwe Italiaanse/ Portugese muziek vol passie liet mij niet meer los. Thuisgekomen zocht ik op Spotify de muziek op van Beppe Costa en inmiddels ben ik vast van plan de Cd te kopen. Hoewel ik die nog niet heb kunnen vinden. Wat een fantastische voorstelling, een aanrader om te gaan zien.


Stoeterij Jerez de la Frontera


Misschien is dagdromen een vorm van meditatie, het maakt iets los in een mens.

Ik droom al jaren van een Cruise met de Holland America Line, vertrekkend vanuit Rotterdam naar Noorwegen en om je droom waar te maken moet je in actie komen. Blijven zitten heeft geen zin dan bereik je niets en dus staat mijn besluit vast, in de komende week ga ik mijn droom vormgeven.

De Spaanse zonne-energie heeft iets in mij los gemaakt, de avonturier in mij is wakker geschut. Ik mag geen tijd verspillen, want niemand weet hoe laat het is.

Het is een lied van Youp van ’t Hek, “Niemand weet hoe laat het is” en het wordt door Sjors van der Panne (2x klik) prachtig gezongen en toen ik dat van de week hoorde besefte ik opeens dat je ook moet ontwaken uit je dromen.


Bodega Jerez de la Frontera

Even stilstaan, kan een hele vooruitgang zijn. Maar stil blijven staan, maakt arm.

Inmiddels schijnt de zon weer buiten en lange schaduwen sieren mijn huis. De lente, tulpen, heb ik in de vaas staan en ook de vogels laten weer van zich horen. De natuur ontwaakt en dat maakt mijn dag tot een feestje.

Waar dromen jullie van?

Doordenker:

Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen.

Spaanse kruiken

In het Spotlight:

De Nieuwe Stad (2xklik) 

In de stad Rotterdam wordt dit jaar veel georganiseerd in het kader van de Wederopbouw. Het nieuwe Museum Rotterdam het Timmerhuis, Rodezand 26 te Rotterdam opent van 6 februari t/m 18 mei 2017 de tentoonstelling "De Nieuwe Stad", dat aansluit op het festival “Rotterdam viert de Stad”.

Over de wederopbouw is ook een prachtig boek (2x klik) verschenen.


Festival “Rotterdam viert de Stad” (2x klik) 

Op de site va Rotterdam viert de Stad vind je naast alle manifestaties en de agenda, verhalen van Rotterdammers. Natuurlijk deelt ook Burgemeester Aboutaleb zijn verhaal over de stad. Een mooie site om dit jaar bij je favoriete te zetten.


Blijf positief, geniet van het leven en deel je geluk.

Liefs,
Happy Earl Grey

©Happy Earl Grey

7 opmerkingen:

 1. Goed besluit..om een fotoalbum te maken...je hebt echt prachtige foto's gemaakt! je kijkt anders naar de wereld om je heen hé...als je fotografeert...zo ervaar ik het tenminste. Ik zie meer! Oh en Noorwegen...doen!! Fijn blogje weer Elly, dank je wel. Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie blog en ja ontwaken is soms ook nodig ! Noorwegen lijkt me geweldig , hou ons op de hoogte ,
  lieve groet , Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk vooruitzicht de cruise. Ik droom van steeds beter schilderen, heel veel lezen en ook wat meer gaan reizen. Groeten van Geri

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat laat je ons wederom fantastische foto's zien. Ze herinneren me aan Portugal, ook zo'n heerlijk land om naartoe te gaan.
  Noorwegen is mooi, al ken ik het alleen maar vanaf de weg en niet vanaf het water. Ik geloof dat ze zelfs vanaf de Wilhelminapier vertrekken, dus bijna 'thuis' voor jou :-)
  Warme groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk dat je je dromen waar maakt. Ik hou ervan en heb er veel op reisgebied! De volgende die we waar gaan maken is naar Bali in april.
  Ik heb Lia van House of Seasons vorig jaar uitgezwaaid vanaf de Wilhelminapier toen ze op cruise ging naar Noorwegen, de cruise was schitterend vertelde ze toen ze terug was dus je gaat genieten!
  En leuk je Rotterdamtips, ik ben benieuwd naar alle activiteiten die er gaan plaats vinden. Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn ervaring was fantastisch doen Elly alleen de geur op zee vond ik al geweldig!!
  Margreet

  BeantwoordenVerwijderen