zondag 24 april 2016

174 Verbinding

Verbinding

Waar blijft de tijd, verbaasd kijk ik achterom naar waar de dagen zijn gebleven. Er gebeurd zoveel in een week dat het soms niet te bevatten is. Het was een week met een lach en een traan, afscheid nemen en verwelkomen, een week van hollen en stilstaan.

Om een mooi blog te maken heb ik tijd nodig, want alleen met aandacht maak je alles mooier. Dat laatste is een motto van een, ons allerbekend Zweeds warenhuis, maar ik vind het passend ook in mijn verhaal.

Tijd is wat alles verbindt, tijd is die we nodig hebben om te plannen, tijd is kostbaar en schaars. Dat blijkt wel als je wil afspreken met een aantal ex-collega’s/vriendinnen. Dat is geen gemakkelijke opgave. Een dagje uit plannen is voor mij geen moeilijke opgave, wat dat betreft heb ik inspiratie genoeg. Maar om met acht dames op een lijn te komen voor een gezellige dag, dat valt niet mee.


Dag met een gouden randje


Een uitje naar de grote stad, mijn stad Rotterdam met acht vrouwen, waarvan er nog drie werken en vijf inmiddels het werken bij een werkgever achter de rug hebben. Maar druk zijn we allemaal, want dat is nou eenmaal wat wij vrouwen een leven lang blijven doen. Het is het tutututu- gen van Truus de Mier.

Hoe dan ook het blijft een hele klus om met acht mensen tegelijk af te spreken

Mede dankzij de moderne, digitale wereld maak ik voor het plannen met de dames tegenwoordig gebruik van Afspreken.nl (klik) een handige site waar je diverse data kunt invullen en de diverse emailadressen, vervolgens kunnen je daarop aangeven of je wel of niet kunt op de voorgestelde data. Sinds we van deze site gebruikmaken is het wat inzichtelijker geworden. Een handige tip voor mensen die met datzelfde probleem worstelen.


Luilekkerland aan de Maas - Fenix Food Factory 


Maar zaterdag was het zover en hoewel de weervoorspellingen wat nat klonken, viel het achteraf gezien heel erg mee. We konden zelfs nog op een terrasje van de zon genieten.

Bij metrostation Wilhelminaplein hadden we afgesproken en vandaar liepen we richting het enorme gebouw de Rotterdam, van Rem Koolhaas. Op de 7e etage van Hotel NOW kun je in de bar/café heerlijk koffiedrinken en heb je prachtig uitzicht over de Maas en de skyline van de stad Rotterdam. Daar begon ons uitje, met een gouden randje kan ik wel schrijven, de koffie werd in gouden kopjes heel stijlvol geserveerd.

We liepen verder langs de kade verder en daar lag het Cruiseschip De Rotterdam van de Holland America Line klaar voor vertrek. Mijn hart ging sneller kloppen, over een week of vijf ben ik passagier op datzelfde schip.


Wereld smaken - Fenix Food Factory


Na de koffie liepen we richting Rijnhavenbrug, die in de volksmond de Hoerenloop wordt genoemd. De Fenix Food Factory (klik) was ons volgende doel. Ik ben er al vaak geweest maar elke keer ontdek ik weer iets anders. Het is een ratjetoe van verschillende vintage stoelen tafels en aanverwanten, maar de producten die er verkocht worden zijn een waar feestje te noemen. Het brood van Jordy’s ruik je als eerste bij binnenkomst en bij de Kaapse Bierbrouwers ruik je het brouwen van bier. Het oude pand waarin de Fenix Food Factory is gevestigd is een walhalla voor je ogen, je neus en je smaakpapillen. De lunch gebruikten we op deze mooie bijzondere plek, luilekkerland aan de Maas.

Samen een dagje eropuit verbindt. De verhalen die je samen deelt tijdens de maaltijd, maken zo’n uitstapje telkens weer bijzonder.


Watertaxi Rotterdam


Een mooie dag Rotterdam kun je niet completer maken, dan met een tochtje over de Nieuwe Maas. Na de lunch liepen we terug richting de Wilhelminakade, naar de Watertaxi, voor de overtocht van Zuid naar de Leuvenhaven. Waar we om 14.30 uur werden verwacht voor een CityCruise (klik) van 1 ½ uur met een tenderboot.

Als je ooit in Rotterdam bent moet je zeker eens de watertaxi (klik) nemen, het is de snelste verbinding tussen Zuid en Noord Rotterdam. De watertaxi kun je natuurlijk vooraf reserveren, er zijn diverse opstapplaatsen in de stad. Maar tegenover de Fenix Food Factory, aan de zijkant van Hotel New York is een opstapplaats waar je altijd direct kunt opstappen.

De foto’s zeggen genoeg, het was een topdag. Met een glaswijn in de zon op een terras op het lichtschip dat aan de Wijnhaven ligt, proosten we op de geslaagde dag. Natuurlijk doen we het nog eens over met ons cluppie. Hoe moeilijk het plannen van zo’n dag ook is, het is het waard om daar tijd in te steken.


City Cruise


Tijd is wat alles verbindt, maar door tijdgebrek is mijn wekelijkse blog deze keer wel erg laat. Er kwamen onverwachtse leuke verrassingen op mijn pad, daardoor verliep mijn hele programma vandaag anders dan ik van plan was. Het leven bestaan uit keuzes maken en hoewel ik mijn blog daardoor niet op tijd kon publiceren, heb ik geen spijt van de keuze die ik vandaag maakte.

Vandaag heb ik weer mooie herinneringen aan mijn leven kunnen toevoegen en daar kun je nooit spijt van hebben.

Waar heb jij absoluut geen spijt van?

Doordenker:

Spijt is verstand dat te laat komt.


Rotterdam op z'n mooist


In het Spotlight:


Miniworld Rotterdam organiseert in de meivakantie van 4 t/m 7 mei de Rotterdamse Verhalen vierdaagse, het thema is Rotterdam viert de Stad en alle evenementen in de stad zijn in het klein te zien en de verhalen erom heen te horen. Lees er meer over op de site.


Op TV Rijnmond is een 13- delige documentaireserie te zien over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de stad Rotterdam verteld door haar bewoners. Lees er meer over op de site.


Van 10 t/m 12 juni worden de Rotterdamse Dakendagen georganiseerd. Vorig jaar was het een groot succes en ik vond het een ervaring om nooit te vergeten. Raadpleeg vooraf de agenda op de site en plan waar je het dak op wil. Vanaf deze week kun je al kaarten bestellen. Noteer de data nu alvast in je agenda en zorg dat je dit evenement niet mist.

Blijf positief, geniet van het leven en deel je geluk.

Liefs,
Happy Earl Grey

©Happy Earl Grey

7 opmerkingen:

 1. dat was weer een heerlijk dagje, en zeker een om nog lang van kunnen nagenieten !
  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou dan lees ik nu jouw blog toch tijdens de maandagochtendkoffie...heerlijk! Dat was een mooie dag...je blogje straalt het helemaal uit..leuk! Die watertaxi is wel iets wat mijn zoon leuk zal vinden...dat onthoud ik voor de vakantie. Gewoon heen en weer en dan een drankje op een terrasje met wat taart erbij...en het uitje is compleet! Dank je voor dit fijne blogje en ik wens je een mooie week toe! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke dag was dat, zeker voor herhaling vatbaar!
  Ik was nieuwsgierig wie mijn recept wilde proberen dus ik ging even kijken en kwam zo bij je leuke blog.
  Ben direct maar volger geworden dus ik kom volgende week terug.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was een unieke dag. Ben blij dat ik dit weer eens gezien. Je eigen stad leg je gauw terzijde. Maar ik hou van Rotterdam en zie steeds weer iets nieuws. Was nog nooit op de Wilhelminakade in dat pand geweest. Gouden Greep. Meiden allen bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We zijn nu een paar keer in Rotterdam geweest maar als ik het zo lees valt er nog veel meer te ontdekken en daar zou veel meer tijd voor nodig zijn dan een dagje want ALS ik er ben staat normaliter Bomans Beuningen op mijn programma. Een mooi blog en aanmoedigende tips. Wat zullen jullie genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt als een heerlijke dag. Prachtige foto's heb je ook gemaakt.
  Fijne dag,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daar zeg je wat Elly, waar blijft de tijd. Terwijl ik deze reactie achterlaat bij jouw blog is het alweer donderdag. Alweer 4 dagen verder dus. Ze zijn in een zucht verdwenen. Wat hebben jullie een heerlijke dag gehad met z'n allen zeg. Tijd investeren in zulke geweldige ontmoetingen kan nooit fout zijn. Dat is altijd tijd goed besteed! Maar wat heb je een mooi vooruitzicht, om over 5 weken zelf passagier te zijn op dat prachtige schip. Lijkt me echt geweldig.
  Je doordenker is echt weer fantastisch. Enne, spijt...? Dat heb ik nergens van.
  Ik wens je een heel fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen