zondag 17 september 2017

244 Zooi

De hoofdkleur deze week grijs en moedernatuur huilde dikke tranen, het was soms alsof er boven in de hemel een kraan openstond en dan zeker geen waterbesparende. Kortom het was nat, kil en herfstachtig met af en toe gouden zonnestralen.

Vorig jaar om deze tijd nog volop zomer was, ik blijf hopen op een mooie nazomer.

Voor mij had de afgelopen week ook een gouden randje. Mooie ontmoetingen met mensen van weleer brachten herinneringen boven en kleurden een regenboog met heldere kleuren door die tranentrekkende herfstweek. Dat geeft de mens een energie-boost en dat is een mooie ervaring.


Speelgoed, Deens merk OyOy


Maar tussen de druppels door stond, in verband met de komende opknapbeurt hier in huis, ruimen op het programma. Het plan is in mijn huis een Scandinavisch sfeertje te creëren en om daar te komen gaat er veel de deur uit. En om zooi te lozen had ik een plaatsje gereserveerd op de Franse markt, een kofferbak-fair. Ik had vooraf spullen geselecteerd en naar mijn berging gebracht en in huis stonden nog bakken klaar om te vullen. Het is leuk zo’n dagje markt, maar het is ook een hoop geregel.

Moedernatuur was het duidelijk niet eens met mijn manier van opschonen met haar dikke tranen wist ze de boel aardig in de war te schoppen. Het terrein werd afgekeurd en de markt werd afgelast, ik pakte toch mijn kofferbak en bracht mijn handel naar de plaatselijke kringloop.

De opbrengst was nihil, maar de ruimte in huis een heilzame beloning.


Noors design


In Noorwegen werd ik geraakt door de rust en de ruimte die het land van nature heeft, maar er was meer. In de prachtige winkels in Bergen zag ik die rust en ruimte ook terug in de mooie design woonaccessoires. De materialen en de kleuren waren zo bijzonder, zo puur. Wat mij zeker ook is bijgebleven dat er heel veel natuurlijke materialen werden gebruikt. In Scandinavië is men veel meer bezig met natuur en milieu dan in ons kleine landje. Dat zie je terug in alles, ook in woontrends en dat sfeertje zou ik zo graag hier in huis willen creëren.


Historisch centrum Bergen, Noorwegen


Maar dat is geen eenvoudige opgave, daar gaat nog veel tijd in zitten, maar dat heb ik er graag voor over. Het roer gaat om en dat mag best wat tijd kosten, gelukkig heb ik twee rechterhanden en een creatief brein en dat gaat mij zeker helpen.

Ik bekeek de afgelopen week, op een regenachtige dag mijn foto’s van die prachtige Noorse vakantie terug en opnieuw werd ik geraakt door de kleuren van Bergen. Het historische centrum is zo bijzonder, die kleurencombinatie van de huizen en van de vismarkt zullen mij altijd bij blijven.


Vismarkt Bergen, Noorwegen


De foto’s inspireerden mij en inmiddels is mijn moodboard uitgebreid met de kleuren die de kussens moeten krijgen. Ik herken in die kleuren, ook de kleuren van mijn favoriete specerijen en de kleuren van worteltaart. Als dat maar goed gaat.

Ik besloot mijn zoektocht naar de juiste kleuren voor kussen te starten in het centrum van Rotterdam, gewapend met paraplu ging ik op weg. Met de Metro en een heerlijk relaxed half uurtje volgde, geheel verzonken in het boek “Toen het donker werd” (klik) , vergat ik alles om mij heen. Ook dit boek van Simone van der Vlugt heeft een verslavende werking met als gevolg dat ik mij te laat realiseer dat ik had moeten uitstappen. Ik zie de humor er wel van in, het is niet de eerste keer dat dit mij overkomt.


Woonwinkelen in Bergen, Noorwegen


Ik slaagde die dag en kocht mooie wol in een warme kleur en een grove linnen stof voor kussens. Natuurlijk ben ik inmiddels al begonnen met haken en die linnen verwerk ik in de komende week.

Langzaamaan begint er een Scandinavische flow in mijn lijf te ontstaan en het is fijn dat de beelden in mijn hoofd vorm krijgen. Ik heb het een en ander voor ogen en hoop dat het uiteindelijke resultaat mij de rust en ruimte zal brengen die ik in het hoge noorden heb ervaren. Wellicht zal oktober, de maand die al jaren Woonmaand is, mij nog meer inspiratie zal brengen.


Bijzondere Scandinavische kleuren


Het leven van een mens kent vele facetten, mijn leven is de laatste jaren drastisch veranderd. Geen mens blijft hetzelfde door de jaren heen, het is dus niet zo wonderlijk dat ook mijn huis aan verandering toe is.

Terwijl ik dit schrijf hoor ik in een commercial op de achtergrond: “Laat emotie zien, niet je leeftijd!”, ik had het niet passender kunnen bedenken.


In welke woonstijl voel jij je thuis?


Doordenker:

Tegenslagen zijn er om te groeien.


Ouwe zooi, warm en mooi


In de Spotlight:


Puur zijn ook de waren die je kunt kopen op de Rotterdamse Oogstmarkt. Het is een tweewekelijkse boerenmarkt met regionale en seizoensgebonden producten. Een bezoek zeker waard. Waar en wanneer:

Zaterdag 7 oktober              10.00 uur                 Noordplein
Zaterdag 21 oktober           10.00 uur                  Noordplein
Zaterdag 4 november         10.00 uur                  Noordplein
Zaterdag 18 november       10.00 uur                  Noordplein


Proef de sfeer van Marrakesh in Rotterdam van 22 t/m 24 september in het Museumpark. Voor de vijfde keer wordt dit cultureel festijn georganiseerd er zijn, hartverwarmende verhalen, spetterende muziek, culinaire talkshows, comedy en niet te vergeten heerlijk eten. Dompel je eens onder in Arabische sferen, geuren en kleuren.

Blijf positief, geniet van het leven en deel je geluk.

Liefs,

Elly Embregts
©Happy Earl Grey


Waardeer je mijn wekelijkse blog? Deel dan de link!

8 opmerkingen:

 1. Ha Elly, dat komt helemaal goed zo te lezen. In mijn winkel heb ik ook die rustige tinten, natuurlijke materialen met hier en daar een accentkleur. Verveelt nooit! Wordt vast heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alleen de Scandinavische stijl in huis vind ik meer iets voor de zomer, maar ik vind het wel mooi en het is zeker rustgevend. Bij ons thuis is het een combinatie van industrieel, landelijk en Scandinavisch. Veel natuurlijk materialen.
  Jammer dat de markt in de regen viel, maar je bent tenminste van de rommel af. Wij hebben gisteren ook een auto vol weggebracht. Heerlijk.
  Succes met je zoektocht naar een nieuwe inrichting.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben echt benieuwd. Lijkt mij erg mooi en jou kennende moet daar iets moois uitkomen. Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi dat vakantiefoto's zo'n inspiratie kunnen zijn. Ik word nu al nieuwsgierig naar hoe het gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk om zo bezig te zijn.
  Ik zit nog in de fase van ruimen en wegdoen.
  Houd ook veel van de Scandinavische woonstijl, maar zal dat niet geheel door kunnen voeren , wel heb ik hoofdzakelijk een inrichting bestaande uit natuurlijke materialen , accenten zijn altijd makkelijk toe te passen.
  Succes met de voortgang.Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reizen geeft een andere kijk op het leven. En op je huis! Veel succes en ik hoop het binnenkort te kunnen zien. Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben erg benieuwd wat je allemaal gaat maken. Ik hou van zelfgemaakte dingen. Wij waren een paar jaren geleden ook in Noorwegen maar helaas niet in woonwinkels maar inderdaad de kleuren in Bergen, het had wel wat.
  Nog een fijne creatieve week.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan gaat maken maar je inspirerende fotos beloven veel goeds. We krijgen het eindresultaat toch wel te zien:)

  BeantwoordenVerwijderen