zaterdag 19 januari 2013

2 Leedvermaak of mijn "Smart" avonturen

Leedvermaak of mijn "Smart"avonturen

De afgelopen winterse week ben ik aardig energiek doorgekomen en ik kan wel zeggen dat mijn nieuwe "Smart" daar behoorlijk deel van heeft uitgemaakt. Ik moet U heel eerlijk bekennen dat ik inmiddels mijn Succesagenda in de kast heb liggen en durf ook zelfs toe te geven dat het me bevalt.

Mijn week begon met de laatste filmopnames voor de cursus Camera Acteren die ik de afgelopen weken volgden. Ook daar had ik te maken met veel technisch vernuft en was ook nog even geluidsvrouw. Hoe alle losse opnames tesamen een film worden laat ik graag aan de deskundigen over. Ik hou m'n hart vast en vrees voor het resultaat. Want het valt niet mee om naar jezelf te kijken.

Inmiddels heb ik "de geluidsvrouw in spe" muziek gedownload op mijn "Smart" en bovendien een zaklamp geïnstalleerd en dus is mijn "Smart" niet alleen een toverlantaarn maar ook een muziekdoos. Dat opent weer geheel nieuwe mogelijkheden en heb daar dan ook gebruik van gemaakt deze week.

Woensdag had ik een auditie in Amsterdam en ik was al vroeg op pad met mijn E-reader in de tas en mijn "Smart" in mijn jaszak. Hoewel er een metro uitviel en ik waarschijnlijk niet op tijd zou zijn bij de trein bleef ik ontspannen. Toen de metro er eindelijk was had ik een zitplaats en installeerde me met "Mr. Grey" in een hoekje. In mijn oren een relaxt muziekje. Alle kou en medepassagiers vergetend begon mijn dag geweldig. Ik had energie genoeg om het hele Rotterdam CS af te rennen naar perron 12 waar mijn afspraak stond te wachten en op het nippertje sprongen we de trein in.

Geweldig overal gratis Wifi in de trein zelfs de NS, hoewel niet altijd op tijd, gaat met zijn tijd mee. Al jaren zag je jongeren in de trein met Laptop, Tablet of Smart. Maar wat mij die dag eigenlijk op viel was dat de grijskopige treinreiziger van nu ook met Laptop, Tablet of Smart reist. Ja, je moet met je tijd mee want tijden veranderen snel en dat is niet alleen van deze tijd. We hebben dat enigszins kunnen zien in de populaire serie "Moeder ik wil bij de reveu" waarin allerlei vernuftigheden van die tijd langskwamen.

Ik dacht van de week ook nog terug aan de SF serie's van de jaren '60 waarin deuren vanzelf open gingen, afstandbedienigen werden gebruikt e.d. en werd mij bewust dat we nu eigenlijk zelf een rol spelen in de serie's van toen.

De kers op de taart deze week was een geslaagde auditie en het feit dat ik werd geselecteerd. Voor wat voor rol weet ik nog niet dat blijft ook voor mij nog even een verrassing.

Ik ga me nu op de bank installeren met een heerlijke kop Earl Grey thee en mijn E-reader. Mijn tip deze week: Vergeet niet te genieten, want de tijd vliegt!

Wees voorzichtig in de komende winterse week en hou armen en benen heel.
Lieve groet
Earl Grey


U kunt mijn Blog volgen door links boven op de link te klikken.
U kunt hieronder reageren zodat ik daar weer van kan leren.
(klik op: Opmerkingen)

2 opmerkingen:

  1. ik denk dat je van mij niet veel kan leren , je verhaal was weer heerlijk om te lezen !!

    lieve groet , Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natuurlijk wel! Je kunt altijd van elkaar leren Marja en je bent er nooit te oud voor. Mooi toch...............

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen