zaterdag 12 januari 2013

1 Mijn innovatief jaar 2013
Mijn Innovatief jaar 2013

Ik heb voor mezelf het nieuwe jaar uitgeroepen tot het jaar van de moderne techniek.

Ik heb dat niet zomaar gedaan. Mijn moeder van 87 jaar zegt altijd dat je altijd met je tijd mee moet gaan en dat hoor ik al mijn hele leven. Ze heeft gelijk in deze snelle tijd moet je wel anders begrijp je nergens meer wat van. Als er een boekje van de plaatselijke winkels in de bus ligt staan er tegenwoordig apparaten in waar ik geen idee van heb waarvoor ze zijn.
Misschien herkend u het.

Eind december heb ik dus een start gemaakt naar mijn innovatief nieuw jaar en kocht mijn eerste smartphone. Om er een aan te schaffen heb je al een hoog IQ nodig want er is een eindeloze keuze aan Smartphones. Maar goed ik ga daar ook geen vermogen aangeven want dat is nou ook weer niet nodig. Het werd zoals men mij vertelde een "eenvoudig" toestel.
De definitie van eenvoudig is tegenwoordig ook veranderd daar kwam ik al snel achter.

Het was wennen want daar zit je dan op de bank met je nieuwe aanschaf en wat moet je ermee. Had je vroeger een gebruiksaanwijzing, tegenwoordig moet je eerst op internet een gebruikaanwijzing zoeken en dan nog moet je het eigenlijk zelf ontdekken. Dus als een ware Columbus ging ik op onderzoek uit. De eerste dagen was ik eenvoudig gezegd niet gelukkig met mijn aankoop. Maar er ging wel een wereld voor mij open. 

Omdat mijn oude mobiel de gegevens niet kon overnemen, omdat deze een verouderde SIM-kaart had, moest ik alle contacten in mijn nieuwe smartphone zetten en daar ben je dagen meebezig. Want wat zijn die toetsjes toch klein. De verrassing was wel dat mijn FaceBook contacten er direct in stonden. Kortom het was dagen werk om mijn familie, vrienden en bekenden in mijn "Smart"phone te zetten.

Het eerste telefoontje dat ik kreeg op mijn "Smart" was ook verrassend TRING!!! TRING!!! en ik drukken op het groene vlak en weg was het gesprek. Zelfs het opnemen was een ontdekking.

En nu zijn we een paar weken verder en ik gebruik de Agenda, ik Whatsapp nu, doe boodschappen met Appie als gids en geheugensteun, ik speel Wordfreud met verre familie en vandaag liet ik zelfs mijn kapper zien op mijn "Smart" hoe ik mijn haar wil hebben.

Wie had een jaar geleden kunnen denken dat ik als 60+er met grijs haar, compleet met Smartphone zou beginnen met Bloggen. Ik kan wel zeggen dat mijn voornemen om er een innovatief jaar van te maken goed van start is gegaan. 

Maar van belang is niet stil te blijven staan.
Want je moet met je tijd mee!

Lieve groet 
Earl GreyMensen zijn niet lastig, mensen zijn verschillend. Da's best lastig.


1 opmerking:

 1. hoi Elly,

  nou... allebei een blog!
  wie had dat ooit gedacht!

  super, ik ga je uiteraard volgen alleen lukt het nu nog niet om mij aan te melden, komt goed !

  lieve groet,Marja

  BeantwoordenVerwijderen