zondag 15 december 2013

51 Inzicht
Inzicht

Terwijl ik dit schrijf wisselen op de radio de reclamespotjes van luxe auto’s en oproepen van noodfondsen elkaar af. Buiten is het 8 graden en vanmorgen zong er een merel alsof het voorjaar was. Naast de tafel waaraan ik zit staat de kerstboom te schitteren, de warmte in huis is voelbaar.

Ik heb het jaar bijna rond geschreven en doe dat nog steeds met plezier. Al mijn voornemens van december 2012 heb ik vervuld. Hoewel ik dan nog wel de komende twee weken een blog moet schrijven.

Wat een rijkdom besef ik en dat terwijl er zoveel leed is in de wereld en niet alleen ver buiten onze grenzen. Niet ver van hier zamelen vrijwilligers goederen in voor de voedselbank, waar steeds meer mensen worden aangemeld.


Terwijl het ene deel van ons welvarende landje wakker ligt van de zorgen, koopt de andere helft van de altijd mopperende Hollanders de winkels leeg. De supermarkten liggen vol met vette reebouten, malse konijnen, dikke kalkoenen, enorme beenhammen van vetgemeste varkens en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Tegenstrijdigheden die mij doen inzien dat ik bewuster moet leven. Daardoor besef ik ook steeds vaker dat alles niet vanzelfsprekend is en dat de waarde van het bestaan heel kostbaar is en met geen goud te koop.

De maand december is een emotionele maand, een maand van besef en van inzicht.

Ook ik draag mijn steentje bij en doneer aan goede doelen en geef mijn bijdrage af bij de voedselbank. Maar is dat genoeg?


Hoe vaak maakt U een praatje met zomaar iemand, zomaar voor de aardigheid?

De wereld om ons heen wordt steeds harder en afstandelijker. Kunnen we dat tij nog keren en is menslievendheid, een mens nog aan te leren. Het klinkt haast als poëzie en het lijkt een sprookje.

Het begin is er, het begin is je bewust te zijn van de behoefte van een mens. Wellicht een mooi voornemen voor het nieuwe jaar. Elke dag driemaal daags een dosis menslievendheid.

 Maar vergeet daarbij ook niet om diervriendelijk te zijn. Het mag met Kerst best ietsjes minder, een kleiner stukje vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad, kan daar al een begin van zijn.

Of je nu parelhoen, struisvogel, kip, varken, koe of welk dier dan ook wil eten met Kerst, kies en eet bewust.


Nog twee weken en dan is het jaar om en dan heb ik het hele afgelopen jaar elke week een blog geschreven. Of en hoe ik ermee verder ga weet ik nog niet. Maar ik ga de komende twee weken in elk geval bedenken wat ik me voor het komend jaar ga voornemen. Iets voornemen is mij welgevallen en dus is dat alvast een mooi streven.

Blog’s in de Spotlights:
Verrassende kunst zien of wil je eens iets anders om je feestje een speciaal tintje te geven dan moet je zeker is een kijkje nemen bij Ferdinand Schonberger een schilder met passie.  

Voor Kringloop plezier met passie moet je eens een kijkje nemen bij Crea-cycle van Margriet Verlinden 

Een mooie blog met inspirerende foto’s is de site van Margarita van Stipje 

Tip: Hou het rustig de komende feestdagen met een eenvoudig diner zonder stres voorkom je dat de sfeer gespannen wordt.

Liefs,
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen door rechts op de link "Mijn blog volgen" te klikken.
Ik stel het zeer op prijs als u hieronder een reactie achterlaat.

7 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor je vermelding. Dit stukje stimuleert me om een beetje regelmaat te houden in mijn kringloopwerk en de verslaglegging in mijn blog. Fijn uiteinde gewenst en een goed nieuw begin voor volgend jaar. Ik volg je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reaktie! Ik wens jou ook een mooie kerst en een waardevol en gezond nieuw jaar.

   Verwijderen
 2. mooie woorden zo aan het eind van het jaar , ik hoop dat veel je zullen volgen ,en beter nadenken voor dat ze doen eenvoud siert de mens! lieve groet , Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi Geschreven,
  Ik zelf doe niet aan voornemens voor het nieuwe jaar, ik ga door zoals ik bezig ben.Ik ben het hele jaar door lief of behulpzaam, daar heb ik geen kerst voor nodig.Ieder doet het op zijn of haar manier dat is goed. Je schrijft mooi en helder, ga zo door in het nieuwe jaar. Liefs Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige blog. Helemaal naar mijn hart ;-)
  Wens je een sfeervolle kerst en alle goeds voor 2014
  Fijn weekend! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen