zondag 4 mei 2014

71 Overdosis

Maasvlakte

Overdosis

Hebt u dat ook dat de tijd zo snel gaat, alsof de tijd steeds sneller verstrijkt. Heeft het te maken met leeftijd of is het wat deze tijd met ons doet?

In de tijd waarin wij leven lijkt het alsof we overal te veel van binnen krijgen. De media draagt daar een enorme steen aan bij. Waarom zoveel televisie -en radiozenders, we kijken en luisteren immers maar naar een klein percentage van de zenders.

Naast een televisie en een radio staat in elk huis in Nederland minimaal één computer en heeft praktisch iedereen een telefoon, met daarnaast ook nog een mobiele telefoon. Ook de tablet ontbreekt vaak niet. We mogen niets meer missen, moeten alles zien, willen alles horen en weten bovendien.

Kinderen krijgen op veel te jonge leeftijd, te veel informatie binnen en is het dan vreemd dat steeds meer kinderen te druk zijn en daarvoor medicijnen slikken. Een overdosis van wat dan ook is voor elk mens ongezond.

We kopen te veel en gooien vervolgens te snel en te veel weg, zowel van materiële zaken als van voedsel. We eten te veel, te vet, te zout en te zoet. We worden te dik, te lui en hebben daardoor ook te weinig interesse in de medemens.

We gebruiken te veel energie, te veel wasmiddelen, te veel water en zijn ons nog steeds te weinig bewust van de schade die wij het milieu aan doen.

Maasvlakte

Maar er is een ontwikkeling gaande dat ook door de media wordt verspreid. Er is steeds meer aandacht voor het hergebruik van goederen. Her en der zijn er in het land al Reparatiecafés b.v. in Delft er worden weer apparaten gerepareerd. Er is in kleding een rage ontstaan en Vintage is helemaal in en dus wordt er steeds vaker kleding hergebruikt. De kringloopwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond.

Er gaat langzaam aan een golf van bewustwording door het land, door de wereld en dat vind ik een fantastische ontwikkeling. Als we ook daarin maar niet gaan doorslaan.

Ik heb lang niet alles genoemd waar we te veel van hebben en te veel aan meedoen, want dat is te veel om op te noemen. Ik heb al vaak gehoord dat alles waar “te” voor staat niet goed is en als je dan weet dat ik in deze blog al 22 keer juist dat tweeletter woord heb genoemd is er naar mijn mening sprake van een overdosis.

Maar er zijn altijd uitzonderingen. Er is slechts één woord dat niet vaak genoeg gebruikt kan worden met het veel genoemde tweeletter woord ervoor en slechts één enkele letter erachter.

Eén woord dat ik iedereen in de wereld toe wens en dat is VREDE.

Ameland

Doordenker:

Wie met niets tevreden is, bezit alles.

Blog in het Spotlight:

Hoe leuk het is, om eens een oude auto te huren kun je lezen bij Mirjam  die in de Zuid Frankrijk woont.

En bij SophiesSweet Vintage vind je een agenda met de leukste Crafty Markten in de maand mei.  

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.

Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

2 opmerkingen:

  1. In Nederland is een oude lelijke eend huren euro 190,00 per 2 uur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt ook gratis een lelijke eend uit de singel halen Margreet. Een nadeel daar kunt er niet mee wegrijden. Nou ja........... wel als je hem meeneemt in de auto. ;))

      Verwijderen