zondag 11 mei 2014

72 LevenspadLevenspad

Ze was zestien lentes toen ze haar carrière begon. Haar rugzakje was nog niet gevuld en er lag nog een hele levensweg voor haar. Nieuwsgierig begon ze haar loopbaan en alle nieuwe ervaringen maakte haar leven rijker.

Het was op diezelfde werkvloer, daar ontmoette ze haar en het toeval was dat ze in dezelfde straat woonden. Vanaf die dag groeide de vriendschap, samen naar het werk en samen weer terug naar huis. Ze werden vriendinnen en deelden daarna ook samen de vakanties. Avonturen waar ze ook nu nog met een glimlach op terugkijken wordt.

De jaren verstreken en de vriendschap bleef ook toen een van de twee een andere baan kreeg. Ze gingen elk hun eigen weg. Het was een natuurlijk proces maar ze bleven “dikke” vriendinnen door de jaren heen.De liefde, verhuizingen, het moederschap en afstand hebben niets veranderd aan de vriendschap. Hoewel de vriendschap door de jaren heen wel is veranderd. De kinderen werden jong volwassenen en ze namen elk afscheid van een van de ouders. Het delen van vreugde en verdriet werkt helend.

Twee mensen en twee heel verschillende levens. De een met een gezin en een passie voor Brocante en de andere met een carrière en een passie voor theater. Zo verschillend en zo hecht. Die vriendschap bestaat dit jaar al veertig jaar en dat is een mijlpaal die gevierd moet worden.

Ik kijk in de spiegel en denk terug aan de tijd dat we elkaar ontmoeten. Deze week nam ik een belangrijke beslissing die mijn leven zal veranderen. Na 46 jaar werken is het tijd voor verandering, ik heb mijn besluit genomen en stop over een paar maanden met werken. Een hele stap maar in de huidige situatie de beste beslissing.

Ik kijk in de spiegel en zie de vrouw die ik nu ben, de jaarringen in het gezicht, het haar grijs en nog een mooie toekomst vol plannen voor mij.

Ja, eindelijk weet ik wat ik wil worden………………..
Blog in het Spotlight:

De trots van mijn vriendin met het huis vol Brocante staat in het mei nummer van de JDL. Je kunt er ook wat van zien op haar site: Little White Heaven

Als aanvulling op het voorgaande is het ook leuk om bij Jeanne ‘d Arc Living te kijken.

Over 150 dagen gaan de deuren open van het nieuwe theater De Stoep in Spijkenisse. Op 9 oktober om precies te zijn. Ik heb op mijn verjaardag al een rondleiding van de aannemer gehad en ik kan u oprecht zeggen: “Ga dat zien, ga dat zien!”

Doordenker:

Echte vrienden heb je niet voor even, maar voor je hele leven.


Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.


9 opmerkingen:

 1. Ha Elly,
  Je bent een lieve prachtige vrouw die nog een heel leven voor zich heeft.
  Maar dan op een andere manier, o.a. met nog meer tijd voor je hobby.
  Deze tijd kan je op je eigen manier indelen.
  Ik vind het heerlijk voor je.

  Veel groetjes
  Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vera je reaktie stond er 2x op en ik heb er een weggehaald.

   Verwijderen
 3. wat mooi......met tranen in mijn ogen gelezen !! dank voor 40 jaar vriendschap, we doen er nog eens 40 bij !!
  en wat fijn dat je nu weet wat je wil worden :) ben blij voor je en weet zeker dat je een geweldige tijd voor je hebt ! lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt Marja, Misschien zijn we het niet altijd bewust hoe bijzonder onze 40 jarige vriendschap is en dus moest ik er eens over schrijven. En nog 40 erbij ??? Dat zou wel heel bijzonder zijn.
  Tot snel liefs El

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat schrijf je toch altijd mooie posten en dan die prachtige plaatjes erbij! Geniet van die mooie vriendschap, heel bijzonder. Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen