zondag 13 juli 2014

81 Saai

Het Rotterdams havengebied

Saai

Toen ik gisteren in de trein met m’n ogen gesloten en heerlijke muziek in mijn oren terugdacht aan mijn “rustige”, afgelopen week, bedacht ik dat mijn leven bepaald niet saai is.

Het woord “saai” alleen al klinkt grijs en de betekenis is niet veel beter. Vervelend, oninteressant en eentonig staat er in het woordenboek bij het woord saai. Saaiheid haalt alle energie uit je lijf en kleurt alles om je heen grijs. En grijs is kleurloos en zeker niet wenselijk voor een mooi leven.

De slingers moet je zelf ophangen zegt men vaak en dat is natuurlijk zo. Maar het is wel gemakkelijk gezegd. Als je de schaapjes op het droge hebt en er warmpjes bij zit is het heel eenvoudig om de slingers op te hangen.

Maar wat nou als je pech hebt in je leven, je baan kwijt bent en je geen cent te makken hebt. Elke dag een dubbeltje omdraaien is een zware taak en zeker niet eenvoudig. Waar vindt je dan de gebruiksaanwijzing voor een leuk leven?De Dag van de Romantische muziek 2013

In deze tijd van het jaar is er veel te ondernemen op het gebied van kunst en cultuur. De festivals liggen voor het opscheppen, ondanks alle bezuinigingen is men er toch weer in geslaagd om kunst en cultuur bereikbaar te maken voor iedereen. Ook voor als je niet veel te besteden hebt.

Vandaag heb ik samen met mijn moeder nog genoten van een gratis concert in de hal van het Centraal Station in Rotterdam in het kader van het North Sea Festival. Zomaar onverwacht en een groot genoegen.

Recept voor een kleurige energieke dag: 

Sta vroeg op en smeer wat vrolijke boterhammen. Beleg eens een boterham met een groen blaadje sla, een geel plakje kaas en wat plakjes rode tomaat en leg daar nog een boterham overheen en snij het diagonaal door en verpak het in een vrolijke papieren zak.

Vul zelf een flesje met water of pers wat sinaasappelen of kies een andere favoriete drank. Dat is goedkoper dan kopen. 

Voor de koffiedrinker kan er een thermoskan koffie worden meegenomen. 

Een appeltje is ook lekker voor de dorst en is een welkom tussendoortje. 

Neem een kleurige tas waar alles in gaat en vergeet natuurlijk niet de zonnebrandcrème, een zonnebril en eventueel een kleed om op te zitten mee te nemen en ga op pad naar een van de leuke gratis evenementen in de buurt. Op de fiets of te voet dan heb je geen reiskosten.

Denk niet pfff daar heb ik geen zin in want vergeet niet dat je, om de slingers op te hangen in je leven, je wel in actie moet komen.

Waar moet ik heen, hoor ik al zeggen. Maar dat is ook niet zo moeilijk er is zoveel te doen de komende tijd. Je kunt de plaatselijke kranten in de gaten houden. Maar even surfen op het net levert in een mum van tijd voldoende evenementen op.De Dag van de Romantische nmuziek 2013


Ik heb het een en ander in Rotterdam op een rijtje gezet, noteer de data in je agenda zodat je het niet zal missen:

Zaterdag 19 juli 2014
Het Zomercarnaval in Rotterdam, een vrolijker gebeuren bestaat niet en je kunt gratis genieten van al die vrolijke kleuren. Maak er een tropische dag van en neem de energie terug mee naar huis.

Zaterdag 26 juli 2014
Rotterdam zingt een gratis meezingevenement met originele Rotterdamse, nationale en internationale liedjes. Zingen is gezond en ik verzeker je dat je vol energie naar huis zal gaan.

Vrijdag 8 t/m 10 augustus 2014
Duizel in het park een sprankelend en een kindvriendelijk festival met vrolijke muziek, tintelende taal en sprookjesachtige kunst. Een blij gebeuren voor de hele familie.

Zondag 24 augustus 2014
Dag van de Romantische muziek is misschien wel het mooiste festival van Rotterdam. Bezoekers genieten op een kleed met of zonder glaasje wijn van klassieke en populaire romantische muziek. Dit festival mag absoluut niet missen!

Vrijdag 5 t/m 7 september 2014
Wereldhavendagen een evenement dat je nooit meer vergeet als je er een keer bent geweest. Er is op die dagen zoveel te zien en te beleven. Kortom, de Rotterdamse haven moet je beleefd hebben.

Zaterdag 13 en zondag 14 september 2014
24 uur Cultuur het klokje rond vol culturele hoogtepunten. Waarmee het culturele seizoen wordt geopend. Er is veel gratis maar je kunt het beste vooraf bedenken wat je allemaal wil gaan zien. Vanaf 1 augustus staat het programma online.

Je kunt van deze zomer, de zomer van je leven maken. Maar daar moet je wel even voor in actie komen. Doe jezelf en anderen een plezier trek erop uit en maak plezier. Kleur je leven en laat het grijs en de saaiheid uit je leven verdwijnen.

Het leven is te kort om te blijven zitten.24 uur Cultuur Rotterdam 2013

Doordenker:

Ons hele leven zou muziek zijn, als we elk ogenblik de juiste tonen konden vinden.

Blog in Spotlight:

Ik las op de site van Jacqueline Koopman van Binnenkant over een boekje met de titel: “De luxe van genoeg”, het is een give a way op haar site. Het gaat over minder moeten en je leven vereenvoudigen. Mij maakt dat boekje heel nieuwsgierig in elk geval.

Op de site van de Geluksonderneming fantaseert Saskia de Bruin over het oprichten van een vereniging voor vrouwen met een buikje. Een leuk zomers en herkenbaar verhaal.

Het weblog van de Zeeuwse boswachters is Boswachters aan zee een leuke site met mooie foto’s en een must voor als je van Zeeland houdt.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

2 opmerkingen:

 1. Zo zeg, in en rond Rotterdam is inderdaad voldoende te doen. Je hebt gelijk hoor, je moet het zelf leuk maken. Thuis gaan zitten wachten tot je gehaald wordt is geen optie, dan zit je er over 10 jaar nog...
  En met die leuke tips die jij erbij geeft kan zo'n dagje toch helemaal niet meer stuk? Ik vind het geweldig hoe je dit geschreven hebt...
  Ik wens je een heel fijne avond en alvast een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reaktie. Ook al woon je niet in de buurt van Rotterdam is er ook van alles bij jou in de buurt te vinden. Hou de ogen dan vindt je vast ook iets leuks.
   Hartelijke groeten

   Verwijderen