zondag 6 juli 2014

80 Ongewoon

Skyline van Spijkenisse en het Circus Renz International

Ongewoon

Ik kijk achterom met verbazing, heb ik dit gedroomd of was dit een week met abnormale gebeurtenissen. Ongewoon is niet normaal en dus is er veel te vertellen.

De kermis die plotseling in mijn woonplaats verscheen is ook weer even plotseling verdwenen. Maar alsof Hans Klok langs is geweest was daar ineens een circus, op een enorm terrein aan de rand van mijn woonplaats, aan het eind van de laan waar ik woon. Daar stonden ineens olifanten, kamelen, mini paardjes, en ossen. Het Circus Renz International was gearriveerd.

Omstreden dat wel, natuurlijk weet ik ook dat dit soort dieren niet in een circus horen. Maar deze dieren, die al jaren meereizen, kun je onmogelijk terugzetten in de natuur.


foto linksonder: Op de achtergrond de Spijkenissebrug

Het was een niet alledaagse gebeurtenis en menige inwoner werd er door verrast. Ook ik ben er naar toe gelopen gewapend met mijn camera. Ik had een wonderlijke middag, want zeg nou zelf hoe vaak kun je een olifantshuid betasten.

Die middag heb ik heel wat mensen met elkaar op de foto gezet. Ik denk dat ik met alle merken mobieltjes plaatjes heb geschoten van vriendinnen, gezinnen, moeder en vaders met grut. En met een brede grijns namen ze hun toestel weer in ontvangst, die middag was iedereen weer even kind.

Ik was er toch en liep het enorme stuk grond af richting haven. Daar kom je normaal nooit en op dit moment staat het vol met wilde bloemen. Wat een prachtige natuur en zo dicht bij huis.


Veldbloemen en de oude steiger aan de haven in Spijkenisse

Ik bezocht deze week ook een prachtige dansvoorstelling van Conny Janssen Danst, “Mirror Mirror”. Een voorstelling op een heel bijzondere illustere locatie, de Onderzeebootloods op het RDM terrein in Rotterdam Heyplaat. Een fantastische voorstelling, moderne dans, in het water gedanst met prachtige spiegelingen. Omlijst met schitterende live muziek van Sinfonia Rotterdam.

Deze voorstelling is nog tot 20 juli 2014 te zien en is een absolute aanrader. De kaarten zijn te reserveren bij de RotterdamseSchouwburg


Veldbloemen

Zoals ik vorige week al schreef had ik twee bioscoopkaartjes gewonnen voor de film “Afscheid van de Maan”  een film van Dick Tuinder. Een bijzondere film, die zowel in Rotterdam, als in Brussel een prijs won op het filmfestival.

Dus ging ik deze week ook naar het Filmhuis in Den Haag en dat is ook niet alledaags. Een leuk tripje met de Metro samen met een vriendin, die het nog eens extra spannend maakte doordat ze een dagkaart kreeg van een langlopende, vreemde man toen ze bij de automaat een RET kaart ging kopen en we kwamen na middernacht pas terug.

Het verhaal in de film speelt zich af in de bloedhete zomer van 1972. De film gaf een mooi tijdsbeeld van de jaren ’70. De enorme flats die uit de grond waren gestampt, de huisvrouw, de open “relatie” tussen buren, een nozem met een brommer, puberen in die tijd en dat alles compleet met het modebeeld en de wilde haren van toen.


Evenement: Brielle achter de voordeur

Maar mijn wonderlijke week was nog niet voorbij. Ik bezocht ook “Brielle achter de voordeur”, een jaarlijks evenement in vestingstad Den Brielle. Op 32 bijzondere plaatsen in de stad kunst en cultuur. Gespeeld achter voordeuren waar je normaal niet naar binnen kan. Brielle borrelde van poëzie, opera, toneel, film, muziek en straattheater. Het was onmogelijk om alles te zien, maar desondanks hebben we verschillende juweeltjes bezocht.

Wanneer dit “Brielle achter de voordeur” volgend jaar plaatsvindt, weet ik niet. Maar er is nog wel een ander mooi evenement deze maand in Brielle, op 27 juli 2014 “Brielle Blues” kijk op de site voor het programma.

En dan is er naast al die kunst en cultuur ook nog ons kleine landje, dat steeds meer Oranje kleurt. Ik ben geen voetballiefhebber en het is dan ook abnormaal dat ik, zelfs ik het een geweldige prestatie vindt dat Oranje alle wedstrijden wint.

Het was een ongewone week en ongewoon is niet normaal en dus neem ik me voor de komende week eens wat minder te genieten. Maar of me dat gaat lukken, dat is nog maar de vraag.

Veldbloemen en het oude en het nieuwe Spijkenisse

Doordenker:

Ook al kan een vogel vliegen, hij moet weer landen op aarde. (Dalai Lama)

In de Spotlight:

Ongewoon vind ik ook de ideeën van Jacquelien Koopman van Binnenkant, zij laat ons zien wat je kunt doen met oude koffers. Ik ben zelf ook altijd een liefhebber van oude koffers. Maar ik ga ze nu heel anders bekijken.

Zeker niet gewoon en bijzonder is het recept van Zomerse Erwtensoep op de site van Karin aan de Haak. De soep is vegetarisch en fris, doordat er munt aan is toegevoegd. Ik ben heel benieuwd hoe dat smaakt.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

8 opmerkingen:

 1. Je hebt heel wat leuke dingen beleeft afgelopen week, Early grey!
  Dat het niet eens bekend was dat het circus neerstreek.
  Maar je hebt heel wat mensen blij gemaakt met foto's!
  Wens je een fijne nieuwe week!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reaktie Gerrie. Het zal wel bekend zijn geweest dat het circus kwam. Maar ik wist het niet en het was er ineens.
   Groetjes

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijke culturele week heb je gehad! En wat bijzonder de 'wilde' dieren met op de achtergrond Spijkenisse! Genoten van je post, als altijd:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat was een heel aparte ervaring die ongewone dieren zo dicht bij huis. Dank je voor je reaktie . Groetjes

   Verwijderen
 3. Zo, jij hebt een drukke week gehad. Heb je ook nog een circusvoorstelling gezien? Naast alle andere dingen die je gezien hebt? Ik kan me voorstellen dat je daar niet eens tijd voor had.
  Ik kan me ook voorstellen dat je graag een wat rustiger week wilt nu... en van heel kleine dingen kun je ook genieten natuurlijk, maar dat zul jij vast wel heel goed weten...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je reaktie Mirjam. Ik ben vandaag naar de voorstelling geweest in het circus samen met mijn moeder van bijna 89 en ze heeft genoten.
  Jij ook een fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het was weer en drukke maar bijzondere week, die weer veel mooie plaatjes op heeft geleverd!
  enne... gewoon door blijven genieten!!

  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt Marja, Natuurlijk blijf ik genieten dat zit in mijn genen. Liefs El

  BeantwoordenVerwijderen