vrijdag 12 september 2014

91 Warm Marmer I

Warm Marmer

Warm Marmer I

Het was weer heerlijk thuiskomen na zes dagen Rome en eerlijk gezegd zou het ook niet langer dan zes dagen moeten zijn. Want je wil alles zien en niets overslaan. Dus was het vroeg uit de veren en voor mijn doen vroeg slapen.

We hadden een perfect Hotel dicht bij de metro, twee haltes van Station Termini. Een hotel dat wij direct betitelde als, stijl “Oud Geld” een enorme ruime kamer met zithoekje en de badkamer in marmer. HotelVilla Morgagni is heel stijlvol, schoon en perfect onderhouden en een aanrader als je eens naar Rome wil.

Hotel Villa Morgagni en Beeld Remus en Romulus
   
Wij vertrokken al om 7.00 uur vanuit Rotterdam met Transavia. Dus hadden we de hele dag nog voor ons bij aankomst in Rome. Al die eerste dag bezochten we een bijzonder park, Villa Tornolia. Het park werd door de site “Ciao Tutti” aanbevolen en het lag op loopafstand van ons hotel.

En het is waar, Villa Tornolia is een absolute aanrader als je eens in Rome bent, het is een stadspark met prachtige hoge palmbomen, indrukwekkende bouwwerken, een museum en een theater.

Villa Torlonia

Het was niet mijn eerste bezoek aan Rome, maar ook een derde keer is zeker aan te raden. Je kijkt anders dan de vorige keren en zoals ik mijn vorige blog al schreef zocht ik een rode draad voor mijn foto’s en die heb ik gevonden, ook al heeft het niets met de historie van de stad te maken.

Er is veel historie in Rome te vinden dat weet iedereen. Maar wat maakt een stad altijd en overal bijzonder?

Mensen in Rome

Mensen natuurlijk en met alle huidige digitale hebbedingetjes zijn mensen nog leuker om naar te kijken. Wat zijn mensen toch leuk en dan bedoel ik niet alleen in Rome, mensen zijn altijd leuk om naar te kijken en zeker in de huidige tijd, waarin iedereen wel een digitaal speeltje bij de hand heeft. Mensen doen tegenwoordig alles om zich aan de wereld te tonen. Grenzen zijn verlegd en men durft alles naar het schijnt.

Mensen in Rome

Gezeten op de warme, marmeren trappen in de schaduw waar dan ook in Rome was het goed mensen observeren en bovendien levert dat naast leuke plaatjes ook weer energie op, want een stedenreis is bijzonder vermoeiend.

Het mooiste was ook nog dat ik in de eeuwen oude marmeren afbeeldingen vergelijkingen vond van technologie van de huidige tijd. Neem nou o.a. de Selfie Stok. In Rome wordt deze op elke hoek momenteel wel aangeboden, immers de straatverkopers verkopen in deze tijd geen ansichtkaarten meer, dat is niet meer van deze tijd.

Romeinse Selfie stok en Romeinse mobiel ?

Lijkt de afbeelding op de Triomfboog van Titus niet op een Selfie-Stok of is het een filmcamera? En zo ontdekte ik in Villa Borghese bij Galleria Borghese een marmeren beeld van een man die op zijn mobiel lijkt te kijken.

En waar mensen zijn, zijn honden. Het viel mij dit keer op dat de inwoners van Rome net als in Nederland honden als huisdier hebben. Maar de hopen geluk worden keurig netjes opgeruimd er is geen hoop op de straat of in de parken te vinden. Dus als eerbetoon aan de “Hond in Rome” werd mijn rode draad de hond in Rome en dat leverde leuke plaatjes op.

Het was weer fantastisch om in Rome te zijn en ik ben met heel veel foto’s thuisgekomen en heb nog genoeg inspiratie voor de komende tijd. Rome is immers ook niet in een keer gebouwd.

Honden in Rome

Doordenker:
Reizen is naar jezelf kijken tegen een andere achtergrond.

In de Spotlight:

In de Rotterdamse Kunsthal is vanaf 12 oktober t/m 8 februari 2015 een tentoonstelling  “Designing  007: Fifty Years of Bond Style” en dus als je een Bond fan bent of een liefhebber van Vintage is dat zeker een aanrader. Dus noteer nu alvast in je agenda.

Het Foodwalhalla van Nederland, de nieuwste Rotterdamse trots en de eerste markthal van Nederland “De Markthal” opent op 1 oktober haar deuren in hartje Rotterdam. Ik heb er zelf al iets van gezien en daar moet je gewoon geweest zijn.
Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

3 opmerkingen:

 1. Je hebt een heerlijke vakantie in Rome gehad zo te zien.
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzonder sfeervol, erg mooi.
  Ja, die markthal in Rotterdam daarop kan ik me al echt verheugen. Een kleurenpaneel aan etenswaren, volgens mij.
  Ook een fijn weekeinde gewenst, groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke foto's, doen me denken aan vorig jaar, was ik een week in Rome met mijn grote liefde.
  Geweldige stad, waar ik zeker weer naartoe wil, dan ook weer met de trein, 24 uur reizen was het waard.

  dank voor deze herinnering x

  BeantwoordenVerwijderen