zondag 14 september 2014

93 Warm Marmer III

Sint Pieter  Vaticaanstad

Warm Marmer III

Ik kom niet uitgeschreven maar er is ook zoveel over Rome te vertellen. Het is gewoon een boeiende stad en hoewel de stad bomvol staat met kerken heb ik geprobeerd om dat niet als hoofdonderwerp te gebruiken.

Hoewel wij erg onder de indruk waren van het gezang in de Congolese kerk, de Afrikaanse muziek lokte je daar naar binnen en bij die klanken kon je gewoon niet stil staan. Natuurlijk bezochten we Vaticaanstad en troffen in de Sint Pieter een huwelijk dat werd gesloten met alles erop en eraan. Ook dat was bijzonder om mee te maken op die plek.


Sint Pieter  Vaticaanstad

Maar het meest heftige in de Sint Pieter was nog wel en dat zal iedereen die dat ook ooit heeft gedaan beamen, het beklimmen van het hoogste punt van de kerk. Dat je dat overleefd is een wonder, 320 treden en dat via een wenteltrap die al maar smaller wordt. Het was een helse klim tot aan de hemel. Maar de beloning was het fenomenale uitzicht.


Sint Pieter  Vaticaanstad

Het leukste plein van Rome vindt ik Piazza Navona met zijn kunstenaars en muzikanten. Zeker bij avond is het plein sprookjesachtig met de fonteinen, de muziek, de kleurrijke mensen die het plein bezoeken en de terrassen er rond omheen.

Je vindt het plein dicht bij het Pantheon en de Trevifontein,  die helaas ook in de steigers stond deze keer. Het was duidelijk zichtbaar dat deze fontein hoognodig een renovatiebeurt kon gebruiken.


Piazza Navona

Op de westoever van de rivier de Tiber ten zuiden van Vaticaanstad ligt de wijk Trastevere, een wijk met een nog dorpskarakter. De straatjes zijn smal en het wasgoed hangt daar nog in de straatjes te wapperen en de kleuren van de panden zijn schilderachtig. Verrassend Rome

Ook in Trastevere een prachtige kerk met een plein ervoor en terrasjes en in de kerk een waanzinnig mooie mozaïekvloer. Je vind in deze wijk ook een klein marktje, restaurantjes en terrasjes waar je tussen de bevolking in gezeten, prachtig vintage kunt ervaren.


De wijk Strastevere

Ook stonden in de straatjes nog wat oude "automobielen", de tijd heeft in deze wijk stilgestaan. Hier wordt het verleden en de oude volkswoningen met zorg bewaard en de wijk Trastevere is zeker een bezoek waard als je ooit in Rome komt.


De wijk Strastevere en Vintage

Tijdens mijn bezoek heb ik natuurlijk genoten van de Italiaanse keuken, eenvoudige en smaakvolle gerechten waar ik zo van hou. De kleuren en geuren van de markt zal ik niet snel vergeten. Gelukkig is er in mijn woonplaats een restaurantje, waar ik de echte smaak van Italië ook kan proeven.


Lekkers in Rome

Ik besluit met een ode aan de Hond in Rome, nooit eerder was het mij opgevallen dat er zoveel honden in Rome als huisdier worden gehouden. Hondjes op straat en in de metro, rijke, deftige hondjes, maar ook hondjes van zwervers. Op straat liepen de baasjes, goed afgericht en gewapend met plastikzakjes gezellig achter de viervoeters aan zonder een spoor na te laten.


Ode aan de Hond in Rome

Na een Trio Rome te hebben geschreven, voorzien van collages ga ik weer over tot de orde van de dag, nog steeds denkend aan het warme marmer besluit ik deze serie.

Arriverderci Roma  


De  kleuren van Rome


Doordenker:

Niemand is iemand zonder een ander.

In de Spotlight:

Het kan haast geen toeval zijn dat ik na al die bezoeken aan kerken in Rome een indrukwekkende openbare repetitie bij het RO theater van de voorstelling “Als ik de liefde niet heb” bezocht. Een voorstelling waarin Remy Jacobs (priester), zelf ooit slachtoffer van misbruik binnen de kerk, het zwijgen wil doorbreken. Het is zijn eigen verhaal gevat in een indrukwekkende voorstelling. Ik ben erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat, de première is op 28 september in het RO theater.

Nog meer foto’s van Rome zien? Kijk dan is op de site An American in Rome

Het restaurantje waar je het echte Italië kunt proeven is Trattoria en pizzaria Il Siciliano in Spijkenisse. Reserveren is aan te raden, want sinds de opening in mei van dit jaar is het er erg druk.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken. 
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

4 opmerkingen:

 1. Prachtig, prachtig, prachtig.
  Een reisgids uitbrengen, met de nadruk op foto's niets voor je?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een heerlijk verhalen en wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt !
  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Marja het wordt na die drie delen weer tijd voor iets anders.
   Liefs El

   Verwijderen