zondag 16 november 2014

102 Hergebruik

Brocante markt in de Laurenskerk in Rotterdam

Hergebruik

Afgelopen vrijdag werd Rotterdam in Londen uitgeroepen tot “European City of the Year 2015” en op zo’n moment voel ik mij toch, al woon ik er niet meer, een trotse Rotterdammer. Ik vind het ook een terechte keus, Rotterdam is door alle moderne architectuur een bijzondere stad geworden.

Ik was voor een casting uitgenodigd in Amsterdam deze week voor een commercial. Ik vind Amsterdam ook altijd een geweldige stad. Maar als je dan vanuit het Centraal Station in naar de Dam loopt is dat bepaald geen visitekaartje. Het is na jaren nog steeds chaos als je buiten het station komt en het viel mij ook op dat er aan het Rokin steeds meer Fastfoodzaakjes bijkomen. Een opvallend verschil in vergelijking met de vele Naturel Food Shops in Londen.

Brocante markt in de Laurenskerk in Rotterdam


Ik kan bijzonder genieten van een dagje Amsterdam, maar ik kan me voorstellen dat Rotterdam “European City of The Year 2015” is geworden. Als je in Rotterdam vanuit het moderne Centraal Station het Stationsplein op loopt is dat toch een heel ander gezicht dan in Amsterdam. Rotterdam heeft door de imposante, moderne architectuur een eigen gezicht gekregen, aanzicht en dat zal geen enkele toerist ontgaan.

Een van de imposante historische gebouwen in Rotterdam is natuurlijk de Laurenskerk. Hoewel het is omringt door veel nieuwbouw, is het een kerk met aanzien en op het plein ervoor heeft de grootste Rotterdammer ooit, Desiderius Erasmus een prominente plek gekregen en zijn boek heeft hij door jaren heen nog steeds niet uitgelezen.

Brocante markt in de Laurenskerk in Rotterdam


In de Laurenskerk bezocht ik op 25 oktober een Brocantemarkt. Een bijzondere markt op een bijzondere plek. Zo’n markt is altijd een feest van herkenning, ook als je niets speciaals zoekt.

Het mooie van Brocante en Vintage is dat je eigenlijk ook heel milieubewust bezig bent. En het hergebruiken van oude meubeltjes, servies of wat dan ook is ook nog een leuke hobby. Er is altijd wel iets te vinden en door de bijzondere locatie is zo’n markt ook nog eens heel fotogeniek.

Brocante markt in de Laurenskerk in Rotterdam


Ik ben thuis aan het klussen en ook daar ben ik aan het hergebruiken. Zo heb ik deze week een naturel kleurige rieten stoel, wit gespoten. Het was een hele klus maar het is gelukt en als ik ernaar kijk ben ik trots op het resultaat. Ik ben nog druk bezig met mijn huidige project, maar het eind is in het zicht. Nog een wandje behangen en een tafeltje schilderen en dan kan het herinrichten beginnen.

Hergebruik, ik kan het u van harte aanraden want het geeft veel voldoening om dierbare voorwerpen of meubeltjes in een nieuw jasje te steken. Recyclen is een uitdaging, de kringloopwinkeltjes varen er wel bij en bovendien draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe het met de casting is afgelopen vraag u zich af? Ik was niet leuk genoeg en de keus was niet op mij gevallen. Wat een gemiste kans voor het castingbureau is dat. Gelukkig heb ik daardoor wel wat meer tijd voor mijzelf, want er staan nog genoeg klussen gepland.

De tijd vliegt om en soms vraag ik mij af hoe ik dat voorheen met een volledige baan deed.

Oldtmers op het plein voor de Laurenskerk in Rotterdam tijdens de Brocante markt

Doordenker:

Alleen wie het aandurft om te falen, krijgt de kans om te slagen.
(John F. Kennedy)

In het Spotlight:

Over hergebruik gesproken, op de site van 100% ECO vind je leuke voorbeelden van recyclen.

Op 22 en 23 november is er in de Jaarbeurs in Utrecht de jaarlijkse Verzamelaarsbeurs ook daar vind je Brocante en Vintage en ook deze beurs is een bezoek waard.

Op 29 en 30 november a.s. organiseert: “Het Brocante Dijkhuisje” een markt “Brocante aan de Ring” in Hellevoetsluis.

Op de site van “Alles Brocante” vind je een agenda met meer komende Brocantemarken in Nederland.

P.S. Als je nog kans wil maken op een leuke attentie ter gelegenheid van mijn 100e blog, dan kun je nog tot 1 december op blog nummer 100 je naam en emailadres achterlaten. 

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

8 opmerkingen:

 1. Ik had geen idee van de markt in de Laurenskerk. Anders was ik zeker langsgegaan! Ik ben heel erg benieuwd naar je stoel. Klinkt als een leuk project! Laat je daar binnenkort ook een foto van zien? Liefs!

  PS: ik mag op dit moment 5x2 kaartjes weggeven voor de verzamelaarsjaarbeurs van volgend weekend! Leuk dat je er in je spotlight over begint, het is echt een aanrader om naartoe te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk ga ik mijn project nog delen en als het even kan wil ik naar Utrecht. Ik was er lang geleden en toen was het ook al een bijzondere markt.
   liefs El

   Verwijderen
 2. Wat leuk he dat ons Rotterdam Europees hoofdstad 2015 is geworden. Trots! Vorige keer ben ik ook in de Laurenskerk geweest, wat een sfeertje was dat. Leuke foto's heb je gemaakt. Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik hoop dat het nog eens in de Laurens wordt georganiseerd, want het was een apart sfeertje. Rotterdam staat op de kaart dat is duidelijk.
   groetjes El

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat je Brocante aan de Ring in de spotlight hebt gezet! Kom je zelf ook?
  Gr, Karin

  BeantwoordenVerwijderen