zondag 8 februari 2015

114 LichtpuntjeLichtpuntje

Het was een wisselvallige week en daarmee bedoel ik niet alleen het weer. Het werd weer winter en toen ik maandag op pad ging zat ik zelfs nog even in een sneeuwstorm. De kou, waaraan we niet gewend geraakt zijn deze winter, was kort en krachtig en nu lijkt het buiten weer voorjaar.

Het is een wonderlijke wereld, de dagen lengen gelukkig weer en het voorjaar kruipt naderbij. Ik zag dinsdag al gele krokussen langs de weg.


De dagen lengen en het voorjaar kruipt dichterbij

Ik ontmoette deze week een nieuwe wereldburger en zijn trotse broertjes en neefje lieten trots zijn kamer zien. Het is mooi om die kleintjes zo samen te zien en om te zien hoe ze gelukkig en in harmonie opgroeien van baby naar peuter. Heerlijk, maar tegelijkertijd ook schokkend om te zien hoe snel die kleintjes groot worden. Want met diezelfde snelheid wordt ik ouder en dat is confronterend.

In die gedachten moet je niet blijven hangen, want er waren deze week zeker ook lichtpuntjes.

Al enige tijd geleden maakten we een afspraak en eindelijk zagen we elkaar terug, na jaren. De dramadocente, de man van het licht en de twee “spelers”. Er was direct weer dat gevoel van warmte, dat niet te benoemen hechte gevoel. We deelden die avond mooie herinneringen aan een tijd waarin alles mogelijk was, aan een tijd die nooit meer terugkomt. Als hechte vrienden gingen we laat in de avond huiswaarts, de kou in met een warm gevoel van binnen.


Het voorjaar in huis

Ik zag deze week voor het eerst Sara Kroos in het theater en dat werd een heerlijke avond lachen. Zo’n voorstelling die je aan het denken zet en eigenlijk zijn de meest hilarische momenten de dingen die je herkend. Ook leert het je dat je je aan gênante situaties kunt ergeren, maar je kunt er ook altijd de humor van inzien. Het populaire omdenken in de praktijk, er is altijd wel een lichtpuntje te vinden.

Je zou denken dat ik met lach huiswaarts ging, maar in de praktijk ging dat net even anders.

Helaas liep ik, voor de tweede keer deze winter Mister Influenza tegen het lijf. Niet dat ik de enige ben op dit moment, in de krant las ik dat de griepepidemie dit keer langer duurt dan we normaal gewend zijn. Zo hing ik dus snotterend en snuitend het tweede deel van de week op de bank.

Maar gelukkig vond ik steun bij mijn digitale lichtpuntje, mijn e-reader.


Lichtpuntjes thuis

Wat is het toch heerlijk om zo’n digitale bibliotheek bij de hand te hebben. En met een muziekje op de achtergrond las ik een heerlijk boek “Mijn dochter in Frankrijk”, Het boek begint met een testament waarin de vader een deel van de erfenis nalaat aan zijn dochter in Frankrijk, een dochter waar niemand van wist. Het boek is een zoektocht naar het verleden en gaat terug naar de wereld van het verzet in de tweede wereldoorlog in Frankrijk. Ik heb het boek in een adem uitgelezen en als je van dit genre verhalen houdt is dit boek een aanrader.

Vervelen komt in mijn woordenboek niet voor en dus is zo’n griepdip even een time-out. Even tijd om op adem te komen, ook hier zie ik het lichtpuntje wel van in. Maar het blijft natuurlijk jammer dat ik de eerste Rotterdamse Oogstmarkt van dit jaar heb gemist, de Designdagen in Rotterdam heb gemist en dat ik voorstelling van René Meurs in theater De Stoep heb gemist.

Maar in de komende week staan er weer genoeg leuke lichtpuntjes in mijn agenda en die zal ik ook zeker weer met jullie delen.

Wat hebben jullie deze week voor lichtpuntje in de agenda staan?

Hyacinten

Doordenker:

De dagen lengen, maar we krijgen niet meer tijd.

In het Spotlight:

Ik ben niet de enige die over lichtpuntjes schrijft. Marloes van Zoelen schrijft daar ook over. Ook zij weet dat hoe donker, saai of kleurloos het leven ook lijkt, er is altijd wel een lichtpuntje te vinden. Lees haar 9 lichtpuntjes van de maand januari 2015.

Ik ontmoette deze week Paulien, zij is interieurstyliste en heeft een passie voor design en handgemaakte producten. Sinds eind november heeft zij een atelier en winkel in interieuraccessoires en design in Geervliet. Neem eens een kijkje op haar site World Of Wouda! en ook jij zal zeggen: WOW!

Op 14 februari is het Valentijnsdag en als je op die dag iets lekkers voor je liefde wil maken dan moet je zeker eens op de site van Laura’s Bakery kijken. Zij heeft een heel speciaal recept voor een harten- chocoladecake geplaatst waarmee je zeker de show zal stelen.

Vergeet niet dat de komende Swanmarket op 15 februari van 12.00 tot 18.00 uur wordt georganiseerd in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. De Van Nelle fabriek is een industrieel Rijksmonument en trots UNESCO Werelderfgoed, een bijzondere locatie die je zeker eens moet bezoeken.

Fijne week.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

12 opmerkingen:

 1. Lastig die griep ik heb het in januari ook gehad, maar het heeft een mini voordeel, je moet van narigheid wel een time-out nemen en dat soms gewoon nodig. En ik zie er staan weer genoeg lichtpuntjes in de agenda. Heb ik ook hoor, om te beginnen ben ik vandaag al naar een 'Sneeuwklokjes-gala' geweest, erg leuk en a.s. woensdag gaan we met vriendinnen naar Boskoop de Nationale Collectie toverhazelaars bekijken, ben benieuwd. Maar mijn grote lichtpunt zit hier achter me op zijn bank en dat is Snarf, onze border collie, waar ik elke dag heel veel plezier mee beleef.
  Wens je een fijne nieuwe week met heel veel lichtpuntjes!
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedaankt voor je reaktie. Wat leuk een sneeuwklokjes gala, ik heb er nog nooit van gehoord. Jij hebt ook erg leuke lichtpuntjes zie ik.
   Fijne week en hartelijke groeten
   El

   Verwijderen
 2. Hoi Elly,
  Wat leuk dat je mijn blog noemt.
  Dank je wel!
  Groet, Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen dank Marloes je hebt een mooie site die het noemen waard is.
   Groet El

   Verwijderen
 3. Fijn dat je zelf het hebben van de griep, nog in een lichtpuntje kunt veranderen. Jij bent wel een van de meest positieve mensen die ik 'ken'...
  Prachtige plaatjes weer in je post...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt MIrjam, Fijn dat je van mijn foto's geniet, ik doe daar altijd mijn best op en maak ze met veel liefde.
   Hartelijke groeten El

   Verwijderen
 4. Schattige kleurtjes. Zo krijg je zin in het voorjaar. Groetjes,

  Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk je ontmoet te hebben Elly. Je hebt me geïnspireerd met je activiteiten en het enthousiasme waarmee je erover sprak. Bedankt dat je mijn winkel en website hebt genoemd. Kom vooral een keer een kopje thee drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reaktie Paulien en ik kom zeker een keer langs in je winkel.
   Hartelijke groeten

   Verwijderen
 6. Ik vind je blog weer barsten van het positieve, kijk ook zo uit naar alles wat weer uitloopt! Jij kent zoveel weetjes ! Ga zo doorrrrr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Margreet en ja ik ga door er is nog zoveel moois om te delen. We blijven genieten !!!
   Hartelijke groeten

   Verwijderen