zondag 15 februari 2015

115 Uniek

Het voorjaar gevonden

Uniek

Het is pas half februari en als ik achterom kijk zijn er alweer veel unieke momenten langsgekomen in dit jaar. Ook de afgelopen week was bijzonder inspirerend en als ik alles met jullie zou delen, dan werd mijn verhaal wel heel erg lang. Dit keer alleen de toppers, hoewel ik eindig met een knelpuntje.

In onze plaatselijke bioscoop zag ik deze week Michiel de Ruyter en ik was onder de indruk van de film. Die ons niet alleen leert hoe groot zijn invloed voor ons land is geweest, maar ook laat zien dat door de eeuwen heen de politiek geen haar is veranderd. Dat deze film ook de kwetsbaarheid van een groot man laat zien vond ik mooi. Ieder mens heeft naast sterke kanten, ook zwakheden en ook dat mag je laten zien.

Michiel de Ruyter werd in 1607 in Vlissingen geboren. Mijn voorouders kwamen ook uit Vlissingen en dat is misschien de reden dat deze zeeheld mij altijd heeft geboeid.


Uniek bankje in de duinen, de Leugenbank

Het was vrijdag prachtig weer en dan moet ik naar buiten en het beloofde een unieke dag te worden.

Een week of twee geleden ontmoette ik Paulien en zoals dat soms gaat in een gesprek, was er een klik. Zij is interieurstyliste en heeft in oktober een designwinkel geopend in een ruimte naast haar huis midden in de polder. Ik vond het een fascinerend verhaal omdat ik de Konijnendijk in Geervliet van mijn zomerse fietstochtjes kende. Ze vertelde gepassioneerd over haar winkel World Of Wouda (of anders gezegd WOW!) die op vrijdag en zaterdag geopend is en uiteindelijk wisselden we kaartjes uit en nodigde ze mij uit voor een kopje thee.

Vrijdag was ik vastbesloten om een duinwandeling te gaan maken. Onderweg besloot ik om de winkel van Paulien te bezoeken, haar site had mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd.


Mijn WOW! aankopen

En ik zeg WOW! is een verrassende winkel, je vindt er alleen design en kunst die hier in de verre omtrek niet te koop is. Ook vindt je er mooie handgemaakte plaids, kussens, tassen en kleine cadeauartikelen en het leuke is dat ze bij alles wel een mooi verhaal heeft. Het is een verrassend stukje polder geworden daar in Geervliet en ik weet zeker dat fietsers deze zomer bij haar winkel stoppen en zich zullen verbazen.

Na de thee vertrok ik met mooie pakjes in wit en rood en thuis bij het uitpakken van mijn polder-design dacht ik WOW! De kaarten van kunstenares Maartje van den Noort zijn schitterend en de 80 cm lange tapasplank van Brood en Plank in Fryslân gemaakt van Frans eikenhout is geweldig en stoer. Kijk zelf maar op de foto hierboven.

De ligging van restaurant  "Aan Zee" is fabelachtig

Ik liep die middag een lange, heerlijke wandeling door de duinen van Voorne en ik vond zowaar het voorjaar. Talrijke sneeuwklokjes en krokussen lachten mij toe en daar krijg je energie van. Uiteindelijk strandde ik op het terras, uit de wind en in de zon met een fabelachtig mooi uitzicht, bij restaurant “Aan Zee” in Oostvoorne.

“Aan Zee” is een unieke plek, gebouwd met uitsluitend natuurlijke en duurzame materialen. De benodigde energie wordt opgewekt uit zon en wind en er wordt gekookt op hout (er wordt geen gas gebruikt). Op het dak staan zonnepanelen en zonneboilers en naast het restaurant staan windmolens, daarmee wordt de elektriciteit voor het hele bedrijf gewonnen. Het afvalwater wordt gezuiverd en het hemelwater wordt in de duinen gefiltreerd, waardoor er geen rioolaansluiting nodig is.

Restaurant “Aan Zee” is een uniek project en een mooie start voor een lange duinwandeling of een mooie fietstocht door de Duinen van Voorne en is daarna ook weer een mooi eindpunt.

Hoe uniek de duinen bij Voorne zijn ga ik nu niet beschrijven omdat ik vind dat u dat zelf moet ervaren. Laat u verrassen door de schoonheid van Voorne en wellicht komt u net als ik, ook de schaapskudde tegen en de wilde paarden of wordt u opgeschrikt door een hert of een vos. Ik ken dit gebied al sinds mijn vroege jeugd en ben er telkens weer van onder de indruk.


Uniek en inspirerend "Aan Zee" hier is ook de uitkijktoren te zien

Ik genoot van het vroege voorjaar en hoewel het een week vol unieke verrassingen was, nog even dit….

Even nog een knelpuntje, de “Spijkernisserbrug”. De grote nachtmerrie van Spijkenisse, de brug die meer defect is dan alle andere bruggen in Nederland. De bewoners zijn ten einde raad en de brug is de afgelopen week ook te koop aangeboden op Marktplaats. Maar helaas, niemand wil die hopeloze oeververbinding kopen, er werd niets geboden.

Ik ben van mening dat je al het negatieve in je leven moet omzetten in iets positiefs en dus heb ik het volgende bedacht. Als we het door water omringde Spijkenisse introduceren als “Het Venetië van Zuid Holland” en van de “Brug der Zuchten” een toeristische trekpleister maken, dan kunnen we daar wat extra’s mee verdienen. De opbrengst kan dan dienen om een nieuwe brug of tunnel te financieren.

Het leven is te mooi om te blijven hangen in ergernissen en daar wordt je ook niet mooier van. Die brug, daar moeten we het voorlopig mee doen en dat is nou eenmaal niet anders.

Wat waren jullie unieke momenten van de afgelopen week?


De schaapskudde van Voorne in trendy kleuren

Doordenker:

Eenvoud is in onze dagen zeer zeldzaam (Ovidius – Romeins dichter)

In het Spotlight:

Als je van design houdt en je bent in Rotterdam dan moet je zeker even naar GROOS een winkel vol Rotterdams design. De winkels is te vinden op de Schiekade, vlakbij het Hofplein en op loopafstand van het station. Kijk vooraf wel even op de site voor de openingstijden.

Al enige tijd volg ik Sandra van Vintage-house op haar site vindt je prachtige foto’s. Haar manier van fotograferen inspireert mij, evenals de foto’s van haar interieur.

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag vind je op de site van het Rotterdams Uitbureau lastminutes aanbiedingen. Als je van theater houdt is het een aanrader om je aan te melden. Want het is altijd leuk om onverwachts een voorstelling te bezoeken met een korting van 50%.


Fijne week.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

10 opmerkingen:

 1. Ik ging je volgen om de Earl Grey thee (haha), maar kom verrassend veel andere leuke dingen tegen op je blog. Ik kom oorspronkelijk uit de polder bij Hekelingen dus zie plotseling allerlei bekends. Ten eerste die Spijkenisser Brug, dat is dus nog steeds een knelpunt ondanks dat er in 1978 een nieuwe brug is geplaatst.
  Ik kan me herinneren dat het vroeger een ramp was om op mijn werk in Rotterdam te komen en weer terug, dat waren lange dagen. Ik ben ook een geboren optimist maar om Spijkenisse het Venetië van Zuid-Holland te noemen, haha.
  Ten tweede de Konijnendijk in Geervliet, daar had ik een vriendin wonen en zelfs familie, bijzonder dat alles zo veranderd en dat daar zelfs een design winkel zit.
  Ten derde restaurant 'Aan Zee' in Oostvoorne, keek even op de website en zag dat het bij 't Wapen van Marion hoort, daar kwam ik tot 15 jaar geleden heel veel.
  Nadat mijn ouders ook naar midden Zuid-Holland verhuisd zijn, kom ik er eigenlijk niet meer, maar het is wel heel grappig om al die bekende plekken tegen te komen op je blog.
  Groet,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reaktie Janneke en wat toevallig dat je alles herkende. Ik vind het altijd weer leuk om van lezers te horen hoe ze mijn blog vinden.
   Hartelijke groeten

   Verwijderen
 2. Maar als die brug der zuchten nu een toeristische attractie wordt, komt er nog meer verkeer! Ik ben bang dat je in de file moet blijven staan. Genoten van je blog , groetjes, Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reaktie Hetty. Het zal ook nooit een toeristentrekpleister worden en gelukkig maar. Erg leuk dat je een reaktie hebt achtergelaten.
   Hartelijke groeten

   Verwijderen
 3. Je hebt weer een heerlijke week achter de rug, zo te lezen... heerlijk hoor.
  Mijn unieke moment beleefde ik vanmorgen vroeg toen ik in de duinen hier bij De Zilk een schaap tegenkwam met haar lammetje... Zo vroeg als het nog is, en dan zomaar buiten, terwijl het 's nachts toch best nog koud is... Maar zo in het zonnetje was het heerlijk vanmorgen...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reaktie Mirjam leuk dat je moeder en kind tegenkwam. Gisteren kwam ik weer de schaapskudde tegen en de herder, er was net een lammetje geboren en het stond nog niet en was nog helemaal nat. Zo ontroerend!
   Hartelijke groeten

   Verwijderen
 4. Dankjewel voor je verhaal over mijn winkel! Betere reclame kan ik niet hebben toch? vond het heel gezellig. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reaktie en voor het delen, ook leuk voor mij (meer lezers)
   Hartelijke groeten en tot de lunch in maart.

   Verwijderen