zondag 19 april 2015

124 Overjarig

Stilzitten is niet aan mij besteed

Overjarig

Het was weer een heerlijke week, het weer zat mee en er stond weer voldoende variatie in mijn agenda. Bovendien vierde ik mijn eerste verjaardag in volledige vrijheid, na 46 jaar werken. Kortom een aangename en verrassende week.

Al poetsend en ruimend begon ik de week. De voorjaarsschoonmaak is misschien wat ouderwets maar het geeft wel ruimte in huis en in het hoofd. Het was er heerlijk weer voor en met het zonnetje in huis is het lekker poetsen. Tussendoor werden mijn voeten verwent bij Pedicuresalon Alexandra en gingen ook de zomerbanden weer onder mijn vierwieler.

Maar dat was niet het enige dat mij bezig hield deze week, want zoals ik al eerder schreef was het een bijzonder gevarieerde week.

Op woensdagmiddag werkte ik in het Theater De Stoep tijdens het Lunchconcert en genoot van de prachtige klanken van o.a. Mozart. De zaal was goed gevuld, de belangstelling voor de gratis lunchconcerten groeit nog steeds. Ook een mooie gelegenheid om even kennis te maken met ons mooie theater als je een kleine beurs hebt.


De cirkel van het leven

Direct na het lunchconcert vertrok ik naar Rotterdam voor de voorstelling CODE 010 bij het RO theater. Een voorstelling over de Rotterdamse haven, een voorstelling over misdaad en intriges in de Rotterdamse haven. Een absolute aanrader, na deze voorstelling zien containers er ineens heel anders uit. Weer een voorstelling die nog dagen door je hoofd speelt en je aan het denken zet.

De woensdag was een dag van tegenstellingen. De zachtheid van Mozart tegen de rauwheid van de Rotterdamse haven.

En donderdag tijdens de voorstelling van RichardGroenendijk “De Mantel der Liefde” kwam het plat Rotterdams behoorlijk aan bod. Wat een prachtige voorstelling, hilarische verhalen en scherpe observaties, die elke Rotterdammer zeker zal herkennen.


Mijn sprookje begon in 1952

En aan het eind van de week speelde ik zelf de hoofdrol van “Jarige Jet”. Niet mijn meest favoriete rol, maar het is altijd weer leuk om iedereen te zien en te spreken. Gezelligheid kent geen tijd.

Ik ben al lang niet jong meer, misschien meer jong belegen en na een drukke week voel ik me ook nogal eens belegen. Maar dat is niet zo gek als ik mijn verhalen teruglees. Maar ik voel me nog lang niet overjarig, aftands of ouderwets.

En ouderwets was mijn verjaardag al helemaal niet. Felicitaties komen tegenwoordig overal vandaan, ze komen als donderslag bij heldere hemel klokslag twaalf uur binnen via Facebook, Whatsapp en SMS-jes en cadeautjes en bloemen worden via pakketpost bezorgd. Zo leuk!


Wat zal de toekomst ons brengen

Verrassend om in deze tijd jarig te zijn, nog even en de Drones vliegen langs met felicitaties.

Je moet met de tijd meegaan en alle snelle ontwikkelingen blijven volgen om niet overjarig te worden. Een blog schrijven en andere bloggers ontdekken, helpt daar zeker aan mee. Ik werd deze week getagd door een medeblogger en ik moest echt even opzoeken wat dat betekende. Maar ik probeer zo goed mogelijk bij te blijven en dus ga ik de uitdaging aan.

Alle feestelijkheden rond mijn verjaardag zijn achter de rug en ik ga nu weer een fris, nieuw jaar tegemoet. Ik probeer: “Overjarig, Ouderwets en Aftands” voor te blijven. Ook al moet ik daar flink mijn best voor blijven doen.

Ik ben benieuwd naar wat doen jullie om bij de tijd te blijven?


Trots als een pauw en hemelsblauw


Doordenker:

Niets is tijdsverlies, als je van de dag geniet.


In het Spotlight:


Op de site van Hello Sunny staan leuke winkeltips in eigen huis. De voorjaarsschoonmaak krijgt daardoor een verrassende nieuwe wending. Leuk om eens uit te proberen. Sunny Mama is ook diegene die mij heeft getagd. Maar daarover later.Op mijn vorige blog kreeg ik veel reacties en een ervan was van Marianne die met haar site “Geef een beetje liefde door” een doel in haar leven heeft gevonden door aandacht te vragen voor kleine projecten. Zij vraagt ons om de wereld een beetje mooier te maken door een beetje liefde door te geven. Mooi dat er nog zoveel positieve mensen zijn en fijn om daar ook een bijdrage aan te kunnen leveren.Elk jaar na mijn verjaardag kleuren de winkels en steden oranje, vrolijkheid alom met Koningsdag in zicht. Er is op 27 april veel te doen in de stad Rotterdam, neem daarvoor zeker een kijkje op de agenda van de Rotterdamse Festivals en nog beter is het om die site bij je favoriete te zetten, zo blijf je altijd op de hoogte.Op 24 april worden door het gehele land weer de Koningsspelen georganiseerd op scholen. Die dag begint met een Koningsontbijt en vervolgens staat de dag in het teken van spot en spel. Ik vind dat een prachtig initiatief.


Fijne week.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

4 opmerkingen:

 1. Hallo Elly! Van harte gefeliciteerd nog met je verjaardag!
  Dankjewel voor de link. En ben intussen al wel benieuwd naar hoe je de tag gaat invullen, maar ik wacht het geduldig af.
  Voorjaarsschoonmaak ouderwets? Vind het heerlijk om mijn huis weer een beetje op te frissen rond deze tijd van het jaar. Dan voelt het niet alleen buiten, in de natuur, maar ook binnen, in huis, als een nieuw begin.
  Groetjes en een fijne nieuwe week gewenst - én ook een heel mooi nieuw levensjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je felicitatie en reaktie en inmiddels heb je mijn reaktie op de tag gelezen.
   Hartelijke groeten en een inspirerende week.

   Verwijderen
 2. Als je oer dag je positieve ervaringen neerschrijft zal je zien hoeveel het er zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het Margreet en daar wordt je gelukkig van ;)
   Groetjes

   Verwijderen