zondag 14 juni 2015

132 Gestrand

Strandjutters-museum Ameland


Gestrand

De week begon snotterend en even was ik gestrand. Maar met de nodige vitaminen, sinaasappels en citroenen had ik de griepsymptomen al snel onder de duim.

En nu zit ik enigszins gebruind achter de laptop. De afgelopen week zat weer boordevol activiteiten en het is dan altijd weer even zoeken naar de rode draad. Het was een week vol emoties, een week met een lach en een traan. Een week van vallen, opstaan en weer doorgaan.

Omdat er altijd veel in mijn week zit, moet ik bij het schrijven ook weer even teruglezen in mijn agenda. Er gaan veel minuten in een uur en uren in een dag. Maar dat ik het steeds weer voor elkaar krijg om zoveel in een week te doen verbaasd mij telkens weer. Waar haal ik de energie vandaan?


Energiebron Frankrijk

Mijn eerste seizoen zit er op als gastvrouw in ons mooie theater en er is een tijd aangebroken van even afstand nemen. Drie maandjes “rust” of anders gezegd, het is even tijd voor iets anders. Met een hapje en een drankje namen we afscheid van elkaar, het was een enerverende tijd en ik heb er veel van geleerd. Spijt van deze vrijwilligersbaan heb ik zeker niet, ik kijk met plezier uit naar het nieuwe theaterseizoen.

In een tijd waarin er veel wordt geklaagd is er ook nog veel moois te beleven.

Woensdag was ik al vroeg uit de veren en ik niet alleen. De bus zou om 8.30 uur vertrekken en als er een busreisje voor ouderen is georganiseerd kun je erop rekenen dat de oudjes al voor 8.00 uur klaarstaan. Oude tijden herleven, ook als 70- en 80 plusser ben je uitgelaten, net zoals bij het schoolreisje in vroeger tijden.


De duinen van Voorne 

Een helpende hand is altijd welkom bij het in- en uitstappen en dus steek ik daar graag mijn handen voor uit de mouwen. Klagen over pijntjes is er op zo’n dag niet bij, de generatie van de jaren ’20, ’30 en ‘40 zijn taai, ook al zijn ze nog zo bros.

We strandden in Garderen, bij de Zandsculpturenfestival en dat was een schot in de roos. Daarna, tijdens het rondje rijden over de Veluwe, zat menigeen te knikkerbollen. Het was een vermoeiende dag, maar de grijze koppies straalden van oor tot oor. Moe, maar voldaan stapten ze ’s avonds voor de deur weer uit. De zon had een gouden randje om de dag gezet.

De dankbaarheid die mensen na zo’n dag uiten is niet in goud uit te drukken. Maar het is voor mij wel een energiebron.

Zoals veel mensen in deze tijd ondervinden wordt er overal op beknibbeld. De thuiszorg voor mijn moeder is van 3 uur naar 2 uur gegaan. Er moet harder worden gewerkt, want in de thuiszorg zijn mensen ontslagen en zijn er minder helpende handen. Het zijn barre tijden in de zorg, er wordt hard gewerkt voor een laag salaris.

Als mantelzorger wordt er ook steeds meer van je gevraagd. Maar wat ik deze week ook heb ondervonden is, dat je als mantelzorger wel gehoord wordt. Dat er voor mantelzorgers ook coaching mogelijk is, was voor mij nieuw. Hoe het verder gaat verlopen, weet ik niet, de tijd zal leren wat het zal opleveren, maar het gaf mij wel weer wat meer vertrouwen in de toekomst.


De kust van Vlissingen

Het kost tijd om veranderingen door te voeren. We kunnen er maar beter het beste van maken met de mogelijkheden die er in deze nieuwe tijd worden geboden. Wellicht zal het uiteindelijk nog allemaal meevallen.

Het zomerweer komt wat haperend op gang, maar deze week waren er al verschillende strandgangers, hoewel het zeewater nog geen aangename temperatuur heeft.

Ik zelf zal niet zo snel op het strand gaan liggen, ik maak liever foto’s op tijdstippen dat het rustiger is. Ik hou van de wind in mijn haren en de meeuwen om mijn hoofd. De kleuren en geuren van het strand en de zee. Het geluid van de branding geeft mij rust. De energie die je daarbij opdoet is in de winkel niet te koop en is nergens mee te vergelijken. Heerlijk en daarna strandden in een strandstoel in de wind met een heerlijk drankje.


De kleuren van het strand

Er rest mij nog één ding vandaag en dat zijn de Rotterdamse Dakendagen. Vandaag ga ik het dak op en ga eens op de mensen neerkijken. Normaal ben ik daar niet zo van gediend, maar ik wil het mooie Rotterdam weleens van bovenaf bekijken.

Ik blijf hopen dat het weer stabieler wordt en we nog van een mooie zomer kunnen genieten. Want er is nog zoveel te beleven en hoop doet leven!

Op welk mooi plekje ben jij ooit gestrand?


Doordenker:

Vrij zijn van wensen leidt tot innerlijke rust. (Lao- Tse)


Gestrand in de polder


Ik mag graag een dagje treinen en maak dan ook regelmatig gebruik van voordeel- treinkaartjes van het Kruitvat, Blokker, Hema of van Albert Hein. Het is altijd weer opletten wanneer er ergens een aanbieding is en bij toeval ontdekte ik een site met een overzichtje van de aanbiedingen van de afgelopen jaren. Heel handig om dat schema bij de hand te hebben als je deze zomer eens een dag wil treinen.


De ZomerZondagen in het park bij de Euromast in Rotterdam zijn weer gestart en van 7 juni t/m 5 juli 2015 kun je van 14.00 – 20.00 uur genieten van een gratis kleinschalig festival met een verrassende programmering. Neem je picknickmand mee en ga genieten van steengoede muziek, verrassende theatervoorstellingen, heerlijk eten en vermaak voor de hele familie.


Op 10, 11 en 12 juli staat Rotterdam weer in het teken van het North Sea Jazz Festival. Ook dit jaar worden er weer grote namen verwacht uit binnen- en buitenland. Kijk op de site voor de programmering.


Ik wens je een fijne week.
Liefs,
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

 Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk, Dakendagen. Ik ben benieuwd, je laat er vast nog wel wat van zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een evenement om nooit te vergeten en natuurlijk ga je ook nog iets zien van die Dakendagen in nummer 134 (zondag 28-6-2015) staan de foto's. Bedankt voor je reaktie dat stel ik altijd zeer op prijs. Groeten El

   Verwijderen
 2. Als ik lees wat jij allemaal (vrijwillig) doet, dan vind ik mezelf zó lui hè! Ik heb bewondering voor je. Misschien moet ik ook eens fanatieker zoeken naar vrijwilligerswerk, naast m'n normale bezigheden.
  Wat leuk, Dakendagen, ik had er nog nooit van gehoord. Je kon het dak op, begrijp ik :-)
  Een heel fijne week gewenst.
  Groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien is een mens wel te kritisch voor zichzelf, want ook ik vind me zel ook wel lui.Maar als ik het opschrijf verbaas ik me er ook wel over. En wat die dakendagen betreft a.s. zondag de 28e in nummer 134 meer daar over. Bedankt voor je reaktie altijd leuk. Groetjes El

   Verwijderen
 3. Veel plezier in Rotterdam. Ik hou ook van treindaagjes. ik wens je veel mooie zomerse dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je het is een geslaagde dag geworden en de foto's komen eraan. Dank voor je reaktie, dat waardeer ik altijd. Hartelijke groeten El

   Verwijderen
 4. Een heerlijk verslag, wat een tomeloze energie heb jij toch, hoop nog veel van je te lezen of te horen!!

  BeantwoordenVerwijderen