zondag 2 oktober 2016

199 Echo


 Werken en rust

Echo

Er zit een galm in mijn huis en als ik praat een echo, hoewel dat misschien wel overdreven is. Wat leeg moest, is leeg en morgen komt dan eindelijk de schilder/ behanger. Mijn halve woning staat opgeslagen in twee kleine ruimtes, het resultaat van rigoureus opruimen en dat voelt goed.

Er restte weinig tijd om een volledig blog te schrijven en dus deze week een kleintje, zodat jullie een beetje op de hoogte blijven en mij toch niet vergeten.


Een tik voor kleurenkaartjes


Omdat ik ook een nieuwe kapstok had bedacht, ben ik in de afgelopen tijd ook in diverse bouwmarkten inspiratie op gaan doen. En ik weet dat ik niet de enige ben met een tik voor verfkleurenkaarten, die moet ik altijd hebben en kan ik niet laten liggen.


Bijzondere werkplek


De kapstok werd gewoon wit, hoewel gewoon wit bestaat niet meer. De verfkleuren van tegenwoordig hebben poëtische namen als: Wonderful white, Snowflake white of Something new. Ik koos voor Sunlight white en op het uiteindelijke resultaat ben ik trots. Hoewel mijn werkplek wel heel bijzonder was, de eettafel met als ondersteuning puddingvormpjes. De kapstok (2.50m lang) staat nu klaar om opgehangen te worden.


De kapstok staat klaar


Met wat inspirerende woonbladen kwam ik de rustmomentjes tussen het klussen en werken in huis wel door en tussen alle bedrijven door maakte ik ter illustratie toch nog wat foto’s.


Even wegdromen tussen het klussen door


Overdag was ik druk aan de slag in huis en in de avonduren werkte en bezocht ik het theater. Want het theaterseizoen is weer mooi van start gegaan. Ik werkte twee avonden in ons mooie theater bij Remco Velthuis en bij Jandino of anders gezegd Judeska. En ik bezocht de voorstelling van Youp, die weer op de planken staat na zijn operatie.


Perfect pink


Van deze drie voorstellingen was de eerste try-out, van de allereerste solovoorstelling van Remco Veldhuis: Lang Verhaal Kort, de meest indrukwekkendste.

Voor Remco Veldhuis een zenuwslopende avond, dat was duidelijk en juist daardoor ook heel mooi. Wat een prachtige voorstelling, ik was onder de indruk van zijn “ongeautoriseerde” samenvatting van de bijbel in 2 uur. Hij vliegt op eigen, komische wijze langs alle hoogte- en dieptepunten en verteld daarbij voor het eerst ook zijn persoonlijke verhaal. De grote man, kwetsbaar als een kleine jongen.


Behangscheuren en schilderen


Deze voorstelling is een echte eyeopener en een voorstelling die te denken geeft. Ik ben heel benieuwd naar het uiteindelijke plaatje van: Lang Verhaal Kort van RemcoVeldhuis (klik hier voor de speellijst). Deze voorstelling is een echte aanrader, die ik zeker nog eens bezoek.


De herftkleuren Brassy Brown en Glaucous green


Het was een drukke, maar mooie week en ik hoop dat ik dat aan het eind van de komende week ook kan schrijven in mijn 200e blog. Een mijlpaal waar ik iets bijzonders van hoop te maken, ik hoop daar in elk geval wat meer tijd in te kunnen steken dan deze week het geval is..

Deze week ook geen tips, maar misschien hebben jullie wel tips voor mij deze keer.Doordenker:

Wees een stem geen echo.

Blijf positief, geniet van het leven en deel je geluk.

Liefs,

Elly Embregts

©Happy Earl Grey

6 opmerkingen:

 1. wat zal het mooi worden bij je , die tik voor kleurkaartjes had ik ook , maar zijn bij mij met het ontspullen ook maar eens weg gegaan !
  succes en ook veel plezier !!
  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had een kleur en die heette 'organiseer' Tsja...wat stel je je er dan bij voor?? Nou t was prachtig groenigblauw...beetje zeekleur. Die is het uiteindelijk wel geworden. Sterkte met de klusserij...ik ben altijd van slag als het huis op zn kop staat ;) En een tip? Eehhh op 16 oktober is er een stilteconcert in de kerk St. Albaan aan de Rietzangerlaan 2a in Den Haag (vogelwijk) (bus 24, halte Kwartellaan)

  Van 13:00u tot 14:00u. Kerk is open vanaf 12:45u.
  Meer info over zo'n concert vind je op http://www.onyxmuziek.nl/

  Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij geeft zo'n klus in huis, ook al hoef je misschien niet alles zelf te doen, altijd wat onrust. Maar tegelijkertijd ook voldoening omdat het er natuurlijk altijd mooier van wordt. Leuk om je foto's ervan te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht dat ik al je blogs las, maar ik ontdek nu dat ik achterliep. Ik heb even gezellig bijgelezen. Dat fietssleuteltje... ha, ha, ik moest erom lachen. Ik had pas zoiets met de buskaart. Wat voel je je dn stom, he? En het huis verven. Moet hier ook gebeuren, maar zie er als een berg tegenop. Mooie foto's zag ik. Groeten van Geri

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn tip. Lekker genieten van het werk dat een ander voor je doet. Heerlijk als het klaar is. Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank voor de tip voor de voorstelling van Remco Veldhuis! En mmoie foto's maak je , voorals die van Rotterdam. En heel herkenbaar, kleurkaartjes. Al woon ik nog in een huis met spierwitte muren, kleuren blijven mij altijd trekken.

  BeantwoordenVerwijderen