zaterdag 7 juni 2014

76 Strand

IJmuiden 

Strand

Zoals jullie in mijn vorige nummer 75 – Zee hebben kunnen lezen had ik een fantastische vakantie bij mijn vriendin Marja in dat kleine strandhuisje in IJmuiden. In de eerste dagen scheen de zon aan de horizon en omdat het huisje tegen de duinen aan ligt is er altijd wel een beschut plekje te vinden.

Maar toen de regen met bakken uit de hemel kwam en het meer herfstweer werd maakte we het gezellig met een goed glas wijn. We kletsten gezellig bij en omdat we elkaar tegenwoordig niet meer zo vaak zien is er veel bij te praten. We haalden ouwe koeien uit de sloot en maakte plannen om in het najaar naar Londen te gaan. Want ons veertig jarige vriendschap verdient iets extra’s.

Vanuit het strandhuis in IJmuiden

We hadden gelukkig met mooi weer Landgoed Beeckestijn bezocht.

Beeckestijn is één van de weinige in zijn geheel bewaard gebleven grote buitens die aan de duinrand in Kennemerland werden gesticht als zomerverblijf van rijke Amsterdamse regenten. De huidige buitenplaats is ontstaan uit een zeventiende-eeuwse hofstede. Sinds het begin van de zeventiende eeuw heeft de buitenplaats diverse verbouwingen en uitbreidingen ondergaan. In opdracht van de Amsterdamse regentenfamilies Corver, Trip en Boreel.

Landgoed Beeckestijn

In 1952 (mijn geboortejaar) werd het Landgoed gekocht door de gemeente Velsen. Het huis was in de oorlog ernstig aangetast en verkeerde op dat moment in zwaar vervallen toestand.

Vanaf 2011 beheert Natuurmonumenten de tuinen en het parkbos van de buitenplaats. De omliggende tuinen en park zijn ontworpen in nauwe samenhang met het huis. Samen vormen ze één van de belangrijkste historische tuinen van ons land.

Het mag duidelijk zijn dat wij bijzonder onder de indruk waren van Landgoed Beeckestijn, waar we helaas net de Zomerfair, die jaarlijks wordt georganiseerd hebben gemist. De tuinen stonden nog niet volledig in bloei maar waren nu al ontzettend mooi. Als je in de buurt bent van Velzen is een bezoek aan Landgoed Beeckestijn zeker de moeite waard.

Weerspiegelingen tijdens het naar binnengluren Landhuis Beeckestijn

Zon, zee, strand en regen niets stond ons gezellig samenzijn in de weg. Het was heerlijk om zonder de moderne media invloeden van TV, PC en radio met de haren in de wind het hoofd leeg te maken.

Ik ging ontspannen naar huis met het hoofd vol nieuwe mooie herinneringen en werd door mijn vriendin uitgezwaaid. Dag lieve vriendin bedankt voor de gastvrijheid.

Oud Velzen

Doordenkertje:

Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet er van te genieten.
(Loesje)

In het Spotlight:

Voor mooie zeilschepen moet je het komend weekend naar PinksterSail in Hellevoetsluis. Vergeet ook zeker niet het Jan Blanken Droogdok te bezoeken in Hellevoetsluis het oudste droogdok van Nederland dat is gebouwd tussen het jaar 1798 en 1822 is gebouwd.

Als je deze zomer een mooie reis gaat maken kun je de thuisblijvers laten meegenieten als je je aanmeldt bij “Reis mee”.  Ook Reislogger biedt je een mogelijkheid om een reisblog bij te houden voor de thuisblijvers.

Ik wens jullie een mooi Pinksterweekend.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.

Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

8 opmerkingen:

 1. Wat is het toch leuk om medeblogsterren te ontmoeten!
  Dankje voor je bezoekje aan mijn winkel en ik hoop een volgende keer wat meer tijd te hebben om even verder te kletsen!
  Tot snel?
  Leuk, die oude strandfoto's!
  liefs
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je toch een leuke blog, ik geniet er elke keer van: je verhalen, foto's en blog- en internettips! Leuk deze strandposten, ik hou ervan en je oude foto's zijn zo schattig.....lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig leuke post.
  Ik koester mijn vriendschap met mijn (school)vriendin ook heel erg.
  Net als jij zien we elkaar veel te weinig en dan kom je bijna niet bijgekletst, en idd wat maakt het dan uit of het regent of de zon schijnt ;)
  Mooi landgoed ook zeg, is het onthouden waard, dit zijn al prachtige foto's.
  Wat heeft NL toch veel bijzondere plekjes, net zoals het strandhuisje, hoe knus, echt super!

  Dankjewel en lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt Lia en volgende week staat jou winkel in mijn blog.
  Liefs El

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het was heerlijk nagenieten , een blije hond en blije wij in de ruit ! ;)
  prachtige foto's !!
  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen