zondag 22 juni 2014

78 Kleur II

 Grote markt in Rotterdam 

Kleur

De zomer is begonnen en de langste dag hebben we net achter de rug en ook mijn vakantie zit er weer op. En dus ging ik afgelopen maandag weer aan de slag. Maar deze keer ging ik anders dan andere keren aan het werk omdat het mijn laatste vakantie was.


Het klinkt vreemd natuurlijk maar enige weken geleden besloot ik om te stoppen met werken zodoende was het mijn laatste vakantie in mijn werkzaam leven. Ik ga gebruik maken van de vroegpensioenregeling, nog negen weken werken, het aftellen begonnen.

Ik heb 46 jaar gewerkt en hoewel men in Den Haag vindt dat we allemaal langer door moeten werken, heb ik het wel gehad. Ik zit boordevol plannen en de wereld ziet er na mijn besluit veel kleuriger uit.


Op de Grote markt in Rotterdam is altijd een regenboog aan kleuren te vinden.


Een van mijn plannen is o.a. om meer markten te bezoeken en vooral de grote markt in Rotterdam. Ik kom er nu te weinig omdat de tijd ontbreekt. Maar over een paar maanden ga ik er zeker meer van genieten want de markt is van alle markten thuis.


De grote markt in Rotterdam daar ligt de wereld aan je voeten en het is een en al kleur. Zowel qua mensen als qua koopwaar. Als je er oog voor hebt is het een regenboog aan mensen en waren. Marktwaar waar duidelijk een markt voor is. Maar ook met artikelen waarvan ik denk, is daar wel een markt voor. Ik zou willen dat ik in geuren en kleuren kon schrijven, maar dat laat ik maar even aan uw verbeelding over.


De geuren kan ik niet laten ruiken,maar de kleuren kan ik gelukkig laten zien.


In de herfst wordt de grote markt in Rotterdam uitgebreid met een gigantische markthal en dat beloofd weer een uniek staaltje Rotterdamse architectuur te worden. Het moet een ware Foodwalhalla worden en het wordt nu al de Sixtijnse kapel van Rotterdam genoemd. Daar zal kleur de boventoon voeren neem een voorproefje op de site. Ik ben erg benieuwd of de uitstalling van waren net zo mooi zal zijn als op de markt van Barcelona. Swan Market Museumpark Rotterdam


Vorige week zondag was ik op de Swan Market in het Museumpark in Rotterdam. Een heerlijke markt vol Food, Vintage en Lifestyle. Een markt van deze tijd waar je zeker eens moet gaan ronddolen al is het maar om ideeën op te doen. Deze markt wordt ook gehouden in andere plaatsen en zelfs in Antwerpen. De eerst volgende Swan Market in het Museumpark in Rotterdam is op 29 juni a.s.

Ik heb nog een aanrader voor marktliefhebbers, de Rotterdamse Oogstmarkt die op elke 1e zaterdag van de maand wordt gehouden van 10.00 – 17.00 uur op het Noordplein in Rotterdam. Een markt vol met lekkernijen, groenten uit Rhoon, kippen uit eigen stad, kaas uit het groene hart, brood van de beste bakkers en meer moois van boeren en buren. Een gezellige ambachtelijke markt die je zeker een keer moet gaan zien.


De markt is één groot kleurenpalet, dat alles bij elkaar een indrukwekkend, chaotisch plaatje vormt ala de Jan van Haasteren legpuzzels en ik krijg er nooit genoeg van.


Met vroegpensioen in het vooruitzicht tel ik de weken af en een ding staat vast mijn vrije tijd is straks zo gevuld.


Welke markt het ook is, mensen maken de markt leuker.

Doordenker:

Voor een werkzame en ontwikkelde geest is vrije tijd niets anders dan vrijheid om zijn bezigheid te kiezen. Comtessa Diane de Beausaqc (Franse schrijfster 1829 - 1899)

In het Spotlight:

Op de site van Sophie Sweet Vintage vindt je een agenda met Crafty markten en ook informatie over de Swan Market.

Zoekend naar bloggers van markten vond ik de site van De Utrechtsefabriek een hippe buitenmarkt die op 27 en 28 september wordt georganiseerd.

Elke vrijdag wordt er in Dordrecht een Boerenmarkt georganiseerd op het Statenplein. Neem vanuit Rotterdam de Waterbus eens naar Dordrecht. Zo kun je genieten van een heerlijk ontspannen uitje. In Dordrecht is een bezoek aan Villa Augustus ook zeker de moeite waard.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.
Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

6 opmerkingen:

 1. wat een heerlijk zomerse foto's ik ga een keer met je mee naar de markt!!
  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zal een hele verandering worden, Earl Grey!
  Kan me goed voorstellen dat er allerlei andere dingen lonken om te gaan doen.
  Je hebt al heel wat wensen laten zien.
  Ik wens je nog wel alle plezier in je werk de laatste negen weken.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reaktie. Die laatste weken zullen voorbij vliegen.
   Hartelijke groeten

   Verwijderen
 3. Dat is vast een goed besluit, je bent nu al enthousiast. Leuk! Ik ben zelf ook eerder gestopt en dat is me heel goed bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Befankt voor je reaktie. Ik weet zeker dat ik geen spijt zal hebben Bertiebo.
   Hartelijke groet

   Verwijderen