zondag 15 juni 2014

77 Heden en verleden

Enkele prachtige gevel ornamenten in Kralingen en een oude Esdoorn op de Oude Dijk.

Heden en verleden

Ik was het al heel lang van plan en eindelijk is het ervan gekomen, zwerven door een prachtige oude wijk in Rotterdam. Dit keer Kralingen met zijn prachtige oude panden en straatnamen die allure uitstralen. Kralingen is een wijk waar heden en verleden hand in hand gaan.

In Kralingen vindt je naast rijke architectuur ook volkswijken en ik ben even gaan zoeken waar dat vandaan kwam. Maar kwam er al snel achter dat er heel veel terug te vinden is over de historie van Kralingen en het is zeker de moeite waard om dat eens te lezen. Een leuke bijkomstigheid is dan dat je de herkomst van de straatnamen herkend.

De prachtige winkels in Kralingen met in het midden House of Seasons

Op een hoek van de Voorschotenlaan 65/ Lusthofstraat vindt je de schitterende winkel van Lia. De winkel heeft op zich al een prachtige naam “House of Seasons” en ook daar ontmoeten heden en verleden elkaar. Als je in de buurt bent moet je er zeker eens binnen stappen want er is altijd wel iets te vinden. Naast een prachtige kaartencollectie, vindt je er ook brocante en serviesgoed om verliefd op te worden.

Het leuke van bloggen is dat je door te schrijven in contact komt met mensen die je niet persoonlijk kent, maar toch eigenlijk weer wel kent doordat je vaak interesses deelt. Dat was ook met Lia zo, zij reageerde op mijn blog nummer 73- Zomerdag  omdat zij een heel leuk adresje op de Oude Dijk in Kralingen wist voor een High tea Madame Masette. Het was dus ook erg leuk om elkaar daar zo onverwachts te ontmoeten.

Ik liep de Voorschotenlaan, de Lusthofstraat, de Hoflaan, de Avenue Concordia, de Waterloostraat en kwam prachtige panden tegen en ook nog een schitterend hofje. De oude gevels bleven mij verrassen en op een terrasje bekeek ik tevreden mijn foto’s terug.

Zomaar onverwachts een prachtig hofje.

Het mag duidelijk zijn dat ik na mijn zwerftocht door Kralingen en mijn bezoek aan de winkel House of Seasons ook nieuwsgierig was naar Madame Masette en dus liep ik ook de Oude Dijk af op zoek naar de aanbevolen Franse Madam Masette. 

Maar helaas was dat kleine veel belovende restaurantje op dinsdag gesloten. Ik gluurde door de ramen naar de inrichting die echt de Franse slag vertoonde en weet één ding heel zeker. Ik ga hier nog een keer heen voor een lunch of een Fête de The ( Franse High Tea).

Het resultaat van naar binnen gluren bij Madam Masette op de Oude Dijk.

Kralingen is zeker een aanrader voor een iedereen en vergeet dan ook niet om een keer het Arboretum De Trompenburg aan de Honingerdijk te bezoeken. Op de site van Jolanda, Rotterdam Trough my lens kun je prachtige foto’s zien van de genoemde verborgen tuin.

Ik ging weer met prachtige foto’s huiswaarts en zal de mooie geschiedenis van Kralingen niet snel vergeten.

Doordenker:

Yesterday is history,
Tomorrow is a mystery,
Today is a gift.

In het Spotlight:
Ik vond een boekspot van Marja Visscher waarin zij een boek onder de loep brengt dat over Kralingen in de 20ste Eeuw gaat.

Een leuke interessante site over Rotterdam is zeker DeRotterdammert en ook De Buik van Rotterdam met lekkere adresjes en een heerlijke agenda.

Liefs
Happy Earl Grey
©Happy Earl Grey

U kunt mijn Blog blijvend volgen
door rechts op de link "Volgen" te klikken.

Een reactie op mijn Blog stel ik zeer op prijs.

10 opmerkingen:

 1. Wat een mooie post en dank je voor je lieve woorden over mijn winkel!
  Kralingen is echt een heel bijzondere wijk met bijzondere mensen en leuke winkels en hele mooie plekjes!
  En ik vind het fijn om je ontmoet te hebben!
  Ik zie je vast snel weer omdat je zeker terug komt voor madame Masette!
  liefs
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je voor je linkje. Ik zag bij Lia dat je ook haar had genoemd, lief:) Wat een mooie foto's heb je in Kralingen gemaakt. Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rotterdam kun je blijven ontdekken en dat weet jij als geen ander.
   Groetjes

   Verwijderen
 3. Hello,

  We have found you via Lia at the House of Seasons. It is such a pleasure to have found your delightful blog!

  We visited Rotterdam recently and were totally captivated by this most interesting and intriguing city. Such an exciting combination of the old and the new. But, we still have many interesting places left to see such as Kralingen so there is a very good reason to return!

  We are your latest followers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, very nice to hear that you like my site. Welcome in my world.
   Greetings

   Verwijderen
 4. heerlijk met je mee gewandeld!

  lieve groet , Marja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat moeten we eens in het echt doen daar. Het is ook iets voor jou.
   Liefs El

   Verwijderen
 5. Ik kom op je blog via Lia, van House of Seasons... Wat een mooi stuk heb je geschreven over Kralingen. Ik vind jouw blog heel erg gezellig, dus ik ga je volgen, kijken wat er nog meer voor leuks gaat komen...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor het compliment en welkom op mijn site.
   Groetjes

   Verwijderen