zondag 25 december 2016

211 Verschil


Kerstbloemen


211 Verschil

Het aantal gebeurtenissen in de afgelopen week is niet op een hand te tellen, het leven bestaat uit keuzes maken en dan blijven de highlights van deze week over. Er kwam een einde aan mijn carrière als ouvreuse en de winter begon. Maar mooier dan wat ook, er werd een grote ster geboren die duidelijk het verschil maakte.

De volledige symboliek van kerst lijkt te zijn verdwenen, als ik de commercials mag geloven gaat het uitsluitend over eten, gezelligheid en een witte kerst. Een droombeeld, terwijl veel mensen de kerstperiode als een nachtmerrie ervaren en er in veel huishoudens geen geld is voor een giga-kalkoen, die een slecht leven achter de rug heeft. We laten ons meeslepen in commerciële droombeelden en nepnieuws. Bovendien zit een witte kerst er bij 13°C-graden echt niet in.


Schaapjes in de kerststal


Maar er is een lichtpuntje, in deze boze wereld waar volwassenen zich als kleine kinderen gedragen weet een kind van zes het tij te keren.

De ongeneselijke Tijn had maar een wens, hij stond voor het glazen huis samen met zijn vader om zijn eigen Serious Request actie te starten. Zijn vader vertelde in het kort wat de tragische drijfveer was, Tijns levensverwachting is kort, maar er zijn ook kinderen die niet eens zes jaar worden. Met het lakken van nagels wilde de zesjarige Tijn heel graag geld inzamelen en zijn streefbedrag was 100 euro.


Kerstster


Ons koude, harde kikkerland werd als bij toverslag geraakt, heel Nederland lakt inmiddels. De actie van Tijn heeft uiteindelijk ruim 2,5 miljoen euro opgeleverd. Nederland heeft gelukkig het hart nog op de juiste plek als het erop aan komt, wat een opluchting.

Maar ik vraag mij toch af, waarom we een dramatisch verhaal nodig hebben om iets voor een ander te betekenen. Die kleine jongen die het verschil maakte, zullen wij nooit meer vergeten, dat weet ik zeker en dat heeft Sanne (klik) prachtig verwoord in het liedje dat ze speciaal voor Tijn schreef:

Je bent een voorbeeld voor ons allemaal, je bent een held, een jongen en een eeuwig mooi verhaal.


Warme wollen truien ontbreken deze kerst


Een eeuwig mooi verhaal, net zoals het verhaal van eeuwen geleden over die ene kersnacht. Ik ben alleen bang dat die verbondenheid, die de kleine Tijn terug heeft weten brengen in de harten van mensen, ook weer als sneeuw voor de zon zal verdwijnen.

Maar voor nu weet ik dat het goede nog in de mensen zit en dat geeft hoop.

Wees in het komend jaar ook een held door het verschil te maken, net zoals de kleine Tijn. Blijf je bewust van de kracht die wij allemaal kunnen ontplooien en breng dat inzicht ook over op de volgende generatie.


Welk voornemen heb jij voor 2017?


Kerstgroen*
Kerst
Kaarsen
Vuurwerk
Sprankelend
Feestelijk tafelen
De klinkende glazen
Een toost en een lach
Herinneringen ophalen aan
Mensen die er niet meer zijn en
Liefdevol en gastvrij bouwen aan
Mooie herinneringen voor de volgende
Generatie die we vervolgens leren dat vrede
Niet vanzelfsprekend is en gouden sterren aan
De hemel kijken glimlachend toe en lijken te zeggen
Verspil geen tijd
Heb lief
Geniet
LEEF!Brocante kerstmarkt


Doordenker:

Maak het verschil.In de Spotlight:

In verband met de kerst ontbreekt mij de tijd om mooie tips te zoeken, maar ik doe mijn best om dat de volgende week goed te maken.Blijf positief, bewaar de vrede en maak er mooie Kerstdagen van.

Liefs,

Elly Embregts

©Happy Earl Grey

8 opmerkingen:

 1. Hele fijne feestdagen gewenst, met iedereen die je lief is!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele fijne kerstdagen, maak er wat moois van
  Ik ben weg van je wensen in kerstboom-vorm, prachtig, om te onthouden.
  Met warme groet Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb geen goede voornemens maar als ik iets hoop te doen in het komende jaar dan zou het zijn dat ik dat verschil zou mogen maken, al is het maar voor één persoon.
  Fijne Kerstdagen Elly,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede voornemens heb ik niet maar probeer alles zo goed mogelijk te doen!
  Hele fijne feestdagen!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke gebeurtenis die je daar beschrijft.
  Wij hadden ook geen giga-kalkoen. Zelf niet eens een hele kleine. I wou zo graag roggebrood met slagroom. En dat kreeg ik :-)

  Best wishes for the new year.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waar zo'n klein ienieminimensje groot in is. Het is soms zo dat deze kinderen veel meer kunnen leven in voor hun een korte periode. Ook heel verdrietig, maar wat een prestatie. Het herinnert mij aan ons eigen kleine jongen die ook op een bijzondere wijze in het leven stond en geen dag, uur, minuut verspilde. Herineringen, mooi, maar ook een eeuwig heimwee.

  Laten we hopen dat dit mensen niet eenmalig aan het denken zet maar een omslag kan zijn. En zo vieren wij weer kerst en glijden we langzaam het oude jaar uit. Een liefdevol en vooral inspirerend 2017,

  groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige woorden kerstboom. Wat een mooi idee!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. altijd positief blijven, af en je toe je kop laten hangen maar dan hopskee, weer vooruit met de geit,
  het leven moet voorwaarts geleefd worden,
  tijn is door iedereen in de armen gesloten, heel erg lief...

  geen goede voornemens, ik doe een heel jaar mijn best:-)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen