vrijdag 30 maart 2018

272 Gelijk


In mijn laan staan de Lindenbomen er nog kaal bij, van fris lentegroen is nog geen sprake. Het is Pasen en dat is geen grap, het is één april.

Ik zag de film: De Wilde Stad (klik)  de afgelopen week, dat soort films zie ik graag in het groot, in de bios. Heerlijk relaxed op een maandagochtend naar de plaatselijke bioscoop is een mooi begin van de week. Die film is werkelijk fantastisch opgenomen in de stad Amsterdam. Maar er is wel een mooi Rotterdams stempel op gezet door de Rotterdamse band De Kik met het nummer: Ik zie je in de Stad (klik).


Amsterdam


Natuurlijk weet je dat er dieren leven in de stad, maar als je de film hebt gezien ga je toch anders kijken naar het leven in de stad. De film is een juweeltje, dat je zeker in het groot moet gaan zien.

De Halsbandparkiet (klik), de Amerikaanse Rivierkreeft (klik)  en de Wolf (klik) , ze worden steeds vaker gespot in ons land. Ik zag vandaag zelfs een krokodil in de Rotterdamse Maas zwemmen, maar dat is natuurlijk een ..... Juist!

Niets blijft gelijk in het leven, zelfs het dierenleven niet.


Noord Holland achter de duinen


Ik hoorde deze week in De Wereld Draait Door, Bob Dylan (klik) die het prachtige lied The Times The Are a-Changin zong. De tekst blijft relevant, hoewel ik er in 1964 anders naar luisterde dan nu, 54 jaar later. Natuurlijk is de originele versie van Dylan niet te evenaren, maar in DWDD werd het ook prachtig gezongen door Jeangru Macrooy en Tommy Christaan.

Luister en lees het eens aandachtig:


Niets blijft gelijk, maar toch …


Flowerpower


En lichtpuntjes zijn er, voor het eerst in 10 jaar zijn er meer optimisten, dan pessimisten in ons kleine welvarende landje. Mooi dacht ik, toen ik dat op de regionale radio hoorde en daarna volgde een toepasselijk nummer. En ik luisterde met een brede glimlach naar RobertLong (klik) terwijl hij zong:

Want een mens is mooier als ‘ie lacht
En al is ’t nog zo’n donkere nacht
Als je even zoekt dan zie je altijd wel een heel klein puntje licht
(Je kunt de loop der dingen, geen andere kant uit dwingen
Het hele leven is een lange rij veranderingen


Hollanders blijven Hollanders, geboren mopperaars, maar ondertussen.


Zeeuwse bollen


Op de agenda stond deze week ook een dagje Amsterdam, ik verheugde mij erop na het zien van de eerdergenoemde film. Ik was juist van plan die stad eens anders te gaan bekijken. Gelukkig op tijd ontdekte we dat juist op die dag The Passion 2018 in de Bijlmer zou worden opgenomen, hetgeen veel publiek op de been zou brengen samen met de Paastoeristen.

Verzetten was een optie, dus staat 020 op de agenda voor de komende week.

Natuurlijk keek ik die avond naar The Passion, waarin het prachtige duet van Jezus (Tommy Christaan) en Judas (Jeangru Macrooy) te zien was dat ik eerder die week al bij DWDD zag. Huil nou, lach nou, praat nou (klik) 

Alles in het leven is de moeite, wat er ook gebeurd.


Achter de hoge duinen, kleurige bollen


Als je jong bent en alles beter denkt te weten, dan realiseer je je niet dat de tijd je zal inhalen. En eerder dan je had verwacht besef je dat je nooit alles kunt weten, je nooit de tijdgeest kunt stilzetten en je ook nooit zal weten hoeveel tijd er nog rest. Wat er ook gebeurd, we zullen altijd moeten dealen met wie we zijn en met wat binnen ons bereik ligt. Het leven zal aan het einde altijd te kort blijken, je kunt er dus maar het beste van maken.

Het heden zal later het verleden zijn, er komen altijd andere tijden.


De kip en de haan


De jeugd heeft de toekomst en staan nog blanco in het leven in vergelijking met grijsharige ouderen, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet van elkaar kunt leren. Als jong en oud naar elkaar luisteren, niet tegen elkaar zijn maar met elkaar, dan kunnen grenzen worden verlegd en het onmogelijke mogelijk blijken.

Het is een feit, niet alles draait om de kip, de haan en het ei.


Worden er nog originele 1 aprilgrappen gemaakt?


Doordenker:

Geniet vandaag en herhaal ’t morgen.


Paasplezier


In het Spotlight:


Als het een beetje mooi weer is trekken we erop uit met dit lange weekend. Het strand is natuurlijk altijd een fijne plek om uit te waaien en te genieten op een terrasje. Strandvondsten, schelpjes en slakkenhuizen worden daarna altijd wel mee naar huis genomen, maar als je er over die strandvondsten iets meer van wil weten, is dit wellicht een leuke site: Strandvondsten.nl - het digitaal Noordzeemuseum


Met de lente voor de deur en het ontluikend groen aan de bomen wordt het zeker weer eens tijd om de Trompenburg Tuinen in Rotterdam weer te gaan bezoeken. Ook hier staan verschillende activiteiten op de agenda. De tuin heeft o.a. een prachtige collectie Rododendrons met een verscheidenheid aan kleuren.


Het Stadsgilde Rotterdam heeft een uitgebreide Gilden-agenda (klik) aan wandelingen en fietstochten, die gemiddeld anderhalf á twee uur duren. Een mooie manier om de stad met andere ogen te leren zien, de gidsen vertellen elk op eigen wijze over de stad. Vooraf reserveren is wel een must.

Ik wens jullie nog mooie Paasdagen, geniet van het leven en deel je geluk.

Liefs,

Elly Embregts
©Happy Earl Grey

6 opmerkingen:

 1. Valt wel mee hoor met de hollandse mopperaars, moet je hier in Servie komen kijken en luisteren dan hoor je heel vaak , ach wij arme Serven. Mensen zijn hier in mijn ogen heel erg van een half leeg glas. Net zoals in Nederland moppert hier ook iedereen over het weer, de politiek enz. enz. Gr. Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven! Ach, en mopperaars roepen altijd hard, tevreden mensen hoor je niet, die hebben het druk met andere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Elly,

  wat heb jij een fijne "inborst": je bent absoluut geen mopperaar en geniet van het leven...
  Ik mag dat wel!

  Intussen ben ik naar Robert Long aan het luisteren...
  Wat een stem, wat een stem!!

  En een originele 1 aprilgrap:
  Bram lag gisteren nog in bed en toen ik de gordijnen open ging doen zag ik dat hij een enorm stuk duct-tape op z'n voorhoofd had.
  Ik schrok er van en vroeg wat er met 'm was gebeurd.
  Ja... z'n hoofd gestoten bij de gasmeter. En hij kon geen groot pleister vinden.
  Haal het tape er maar van af om te kijken...
  Dus ik het heel voorzichtig het tape er af gehaald.... had hij "1 april" op z'n voorhoofd geschreven met een dikke stift!
  Ik heb zo gelachen! Vond het heel grappig...

  Dagdag!
  Groetjes van Dasja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's weer. En je schrijft waarheden als een koe ;-) Maar je blog is een lust voor mijn oog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. als je jong bent heb je geen idee van tijd, de wereld ligt aan j e voeten..en dat is ook goed, in sommige jonge kinderen zitten ouwe zielen... dat hoor je aan hun praten, en soms heb ik er wel eens medelijden mee, ❤

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Elly, leuk dat je een berichtje bij mij achterliet.
  Ook jij maakt mooie foto's.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen